Nemrégiben megláttam az üzletben a Skinfood epres maszkát, úgy döntöttem, kipróbálom, mivel kedvenc gyümölcsöm az eper és kíváncsi voltam milyen lehet.

Ahogy kibontottam, legszívesebben megkóstoltam volna. Az illata elképesztően jó, olyan, mint az epres rágó vagy az eper dzsem, ami a formulájában lévő eperolajnak köszönhető. A gyengéd hámlasztásért a benne lévő brazil fekete cukor felel. A cukor nagyon jó gyengéd hámlasztó, mert elolvad, ahogy masszírozod a bőrödbe és így nem tudja megkarcolni az érzékenyebb bőrt. 

A tégelyhez nincs spatula mellékelve, ez az egyetlen hátránya ennek a terméknek. Tehát győződj meg róla, hogy tiszták legyenek a kezeid, mielőtt belenyúlsz a tégelybe, vagy használj spatulát. 

A maszk sűrű, krémes állagú, de a benne lévő cukor miatt olvadékony. A használati utasítás szerint felvittem a nedves bőrömre, és kb. 20 percig rajta hagytam, amikor letelt az idő gyengéd, körkörös mozdulatokkal átmasszíroztam a bőrömet, majd leöblítettem. A fekete cukor finom állagú, így a radírozás nem durva, de mégis elég szemcsés ahhoz, hogy eltávolítsa az elhalt, hámló bőrt az arcomról. Könnyen lemosható, nem hagy kellemetlen tapadós érzést vagy filmréteget maga után. De ami Nekem a legfontosabb, hogy nem éreztem száraznak vagy feszülősnek a bőrömet használat után, ami nagyon nagy pozitívum. 

Nem nagyon szeretem a fizikai hámlasztó formulákat, amik nagyon szárazzá teszik a bőrömet, de ezzel a maszkkal nem voltak ilyen problémáim. Gyönyörűen kisimította a bőrömet, eltávolította az elhalt bőrt és nem hagyott száraz vagy feszes érzést. 

Ha nagyon száraz bőröd van, mint nekem, nagyon fontos a rendszeres hámlasztás, mert így megszabadulsz a száraz és durva foltoktól. Ezzel lehetővé teszed, hogy a rutinod további termékei jobban felszívódjanak a bőrödbe. És ha a bőröd jó állapotban van, akkor a sminked is csodálatosan fog mutatni.

Ha pattanásos/problémás bőrrel küzdesz, akkor nem javasolnám a Skinfood fekete cukros epermaszk használatát. A fizikai hámlasztás tovább terjesztheti a baktériumokat az arcodon, ami még több pattanáshoz vezethet.

Összességében, ha szereted az epret és a fizikai hámlasztást anélkül, hogy kiszáradna a bőröd, akkor tetszeni fog a Skinfood epres maszkja. Egyszer vagy kétszer használd hetente attól függően, hogy a többi bőrápolási rutinodban van-e más hámlasztó. Ha ez az egyetlen hámlasztó, amit használsz, akkor kétszer használd hetente.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük