Az ősz beköszöntével nem csak a ruhatárunkat kell frissítenünk, hanem a bőrápolási rutinunkat is. A hűvösebb, szárazabb levegő és a fűtött szobák ugyanis megviselhetik a bőrünket, ha nem ápoljuk megfelelően. De hogyan állítsd át a bőrápolási rutinodat a nyáriról őszire? Nézzük meg, milyen lépéseket érdemes követnünk, hogy bőrünk egészséges és ragyogó maradjon az őszi időszakban is.

Válts gyengédebb arctisztítóra

A nyáron általában sokan erősebb, habzó arctisztítókat használunk, hogy eltávolítsuk a felesleges faggyút és izzadságot. Azonban az őszi hónapokban ezek túlságosan kiszáríthatják a bőrt, ami irritációt és hámlást okozhat. Ezért érdemes áttérni egy gyengédebb, krémes vagy olajos arctisztítóra, ami nem tömíti el a pórusokat, de hidratálja és táplálja a bőrt. Például a Pyunkang Yul Calming Low pH Cleansing Foam egy kíméletes arctisztító hab, ami alacsony pH-értékének köszönhetően nem borítja fel a bőr savköpenyét, hanem segít fenntartani annak egészségét1.

Használj hidratáló tonert

A toner egy fontos lépés a bőrápolásban, hiszen segít eltávolítani az arctisztítás után maradt szennyeződéseket, valamint előkészíti a bőrt a további termékek befogadására. Az őszi időszakban érdemes olyan tonert választani, ami hidratáló hatású is, vagyis nem tartalmaz alkoholt vagy más kiszárító összetevőket. Ilyen például a Benton Aloe BHA Skin Toner, ami aloé verát és BHA savat tartalmaz, ami hidratálja, nyugtatja és hámlasztja a bőrt.

Adj extra hidratálást a bőrödnek

Az őszi szél és hideg miatt a bőr könnyen elveszítheti nedvességtartalmát, ezért fontos, hogy plusz hidratálást biztosítsunk neki. Ezt megtehetjük úgy, hogy beiktatunk egy esszenciát vagy szérumot a rutinunkba, ami mélyen behatol a bőrbe és feltölti nedvességgel. Ilyen például a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, ami csiganyálka kivonatot tartalmaz, ami segít javítani a bőr textúráját és rugalmasságát3. Vagy választhatunk egy hidratáló krémet is, ami gazdagabb állagú, mint a nyári könnyű gélek. Ilyen például a Beauty of Joseon Dynasty Cream, ami mézet, ginzeng gyökeret és orchidea kivonatot tartalmaz, ami hidratálja, táplálja és feszesíti a bőrt.

Ne felejtsd el a fényvédőt

A fényvédő használata nem csak nyáron fontos, hanem egész évben. A napsugarak ugyanis nemcsak a bőr öregedését gyorsítják fel, hanem károsíthatják a bőr barrier funkcióját is, ami védi a bőrt a környezeti ártalmaktól. Ezért érdemes minden nap használni egy magas faktorú fényvédőt, ami megóvja a bőrt az UV-sugárzástól. Ilyen például a Purito Daily Go-To fényvédő SPF50+ PA++++, ami természetes összetevőket tartalmaz, mint a centella asiatica, ami hidratálja, nyugtatja a bőrt.

Hámlasztás, de óvatosan

A hámlasztás segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, ami simábbá és ragyogóbbá teszi a bőrt. Azonban nem szabad túlzásba vinni, mert akkor irritálhatjuk és kiszáríthatjuk a bőrt. Az őszi időszakban érdemes hetente egyszer vagy kétszer hámlasztani, és olyan termékeket választani, amik gyengéd savakat tartalmaznak, mint például az AHA vagy BHA savak. Ilyen például a Skinfood Black Sugar Mask Wash Off, ami cukorkristályokat és shea vajat tartalmaz, ami hámlasztja és hidratálja a bőrt6. Vagy választhatunk egy tonert is, ami hámlasztó hatású, mint például a Cosxr AHA-BHA bőrtisztító tonik, ami alma-gyümölcsvizet, AHA (10%) és BHA , valamint fűzfakéreg kivonatot tartalmaz. Hidratálja, regenerálja és feszesíti a bőrt.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük