A kontakt bőrgyulladás egy olyan állapot, amikor a bőrünk begyullad valamilyen anyaggal való érintkezés miatt. Ez lehet irritatív vagy allergiás eredetű, és nagyon kellemetlen tüneteket okozhat, mint például viszketés, égés, kipirosodás, hólyagok vagy hámlás. Én sajnos megtapasztaltam ezt a bőrbetegséget, amikor egy új arclemosót próbáltam ki. A termék olyan összetevőt tartalmazott, amire túlérzékeny voltam, és pár nap alatt az arcom tele lett piros foltokkal és hólyagokkal. Nagyon elkeseredtem, mert nem tudtam, hogyan kezeljem a problémát, és féltem, hogy maradandó károsodást okozok a bőrömnek. Szerencsére találtam egy megoldást, ami segített helyreállítani a bőrömet két egyszerű lépésben. Ebben a cikkben elmesélem nektek, hogy mi volt ez a két lépés, és milyen termékeket használtam hozzá.

1. lépés: Kerüld el a kiváltó okot!

A legfontosabb dolog a kontakt bőrgyulladás esetén az, hogy megszüntessük a kontaktust azzal az anyaggal, ami a gyulladást okozta. Ez lehet egy kozmetikum, egy tisztítószer, egy növény vagy akár egy ékszer is. Ha nem tudjuk pontosan megállapítani az okot, akkor érdemes orvoshoz fordulni, aki bőrpróbával vagy vérvizsgálattal kimutathatja az allergént. Ha már tudjuk az okot, akkor kerüljük el annyira, amennyire csak lehetséges. Én például kidobtam az új arclemosót, és visszatértem a régihez, amit már régóta használtam és bevált.

2. lépés: Ápold gyengéden a bőrödet!

A másik fontos dolog a kontakt bőrgyulladás esetén az, hogy gyengéden ápoljuk a bőrünket és segítsük a gyógyulását. Ehhez olyan termékeket válasszunk, amelyek nem irritálják tovább a bőrt és hidratálják és nyugtatják azt. Én négy terméket használtam erre a célra:

  • Isntree Hyaluronic Acid Toner: Ez egy tonik, amely ötféle hialuronsavat, kövér porcsin és aloe kivonatot tartalmaz. A kövér porcsin és az aloe együttesen nyugataja és stressz mentesíti a bőrt, amíg az 5 féle molekulatömegű hialuronsav fokozatosan gondoskodik a bőr nedvesség pótlásáról. Minden arctisztítás után ezt használtam, finom paskoló mozdulatokkal dolgoztam be a bőrömbe.
  • Purito Centella Green Level Recovery Cream: Ez egy krém, amely centella asiatica kivonatot tartalmaz, amely segít gyógyítani és regenerálni a bőrt. Minden reggel és este ezt használtam az arcomra és a nyakamra.
  • Pyunkang Yul Balancing Gel: Ez egy gél, amely méhviaszt és növényi olajokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a bőrt a kiszáradástól és a külső hatásoktól. Ezt minden este finoman felvittem az arcomra.
  • Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask: Ez egy maszk, amely rizskivonatot tartalmaz, amely segít feltölteni és hidratálni a bőrt. Hetente kétszer használtam az esti rutinom utolsó lépéseként. Vastag rétegben felvittem az arcomra és egész éjjel hagytam dolgozni, majd reggel leöblítettem a felesleget.

Ezekkel a termékekkel sikerült meggyógyítanom a bőrömet két hét alatt. A piros foltok és a hólyagok eltűntek, a bőröm hidratált és puha lett. Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezeket a termékeket, mert nagyon jót tettek a bőrömnek. Ha te is küzdesz kontakt bőrgyulladással, akkor érdemes kipróbálnod őket! 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük