Korea mára már az egész világon elhíresült a nagyszerű termékeiről és bőrápoló technikáiról, amik tagadhatatlanul működnek keleten és nyugaton egyaránt. Nem elég azonban a jó termék, jól kell tudni használni is!

Íme 6 egyszerű tipp a legnépszerűbb koreai smink és szépségápoló trendek közül, amelyekkel akár azonnal javíthatsz a megjelenéseden:

1.) A koreai színésznők és modellek idősebb korukban is a fiatalos, ragyogó arcbőrükről ismertek. Nagyon jól tudják ugyanis használni a BB és CC krémeket, amik megfelelően alkalmazva javítják a bőr tónusát és nagyszerű alapot teremtenek a további sminkeléshez.
Az egyik alapszabály például, hogy nem kézzel viszik fel, ahogyan mi szoktuk, hanem sminkes puffokkal, szivacsokkal és ecsetekkel. Sokkal egységesebb lesz úgy. Egészen a haj vonaláig és az áll alá eldolgozzák, hogy ne legyen maszkszerű az arcuk.

2.) Highlighter
Nálunk még nincs annyira elterjedve ennek a használata, pedig a koreai nők ennek köszönhetik, hogy az arcuk úgy néz ki, mintha ragyogna. Kis ecset segítségével tesznek néhány pötty highlighter-t a szemöldökük alá, az orcáik szélére és az állra, majd óvatosan elkenik, de csakis a pöttyök körül, mert ettől lesz ragyogó kontúrja az arcnak.

3.) A koreai smink alapja a szemek hangsúlyozása! Minél merészebb és füstösebb, annál jobb! Szemceruza helyett szemhéjpúdert és ecseteket használnak! Azzal kezdik, hogy egy kis primert tesznek a szemhéjukra mert így egységes alapot tudnak létrehozni a további színeknek.
A választott színű szemceruzával kis, vékony vonalakat húznak a szemhéjuk közepére és ecsettel dolgozzák el, majd egy képzeletbeli választóvonal segítségével, egy ugyanolyan árnyalatú, csak valamivel sötétebb színnel átsatírozzák a szemhéj külső részét. Erre húzzák aztán rá a tusvonalat. Ettől lesz olyan szép, füstös a tekintetük.

4.) Irigykedve figyeljük, hogy hogyan lesz fiatalos, állandó mosolygó tekintetük és aranyos, ártatlan pillantásuk? Egy kis játék a szemhéjpúderrel és bárkinek lehet olyan. De azért mosolyogjunk is sokat hozzá! 🙂
A titka az, hogy meglehetősen vastag tusvonalat festenek maguknak, kicsit mindig kifelé ívelve. A szem alsó vonalának szélére (már megint) ecset segítségével szürkés, vagy barnás szemhéjpúdert tesznek, a belső szemzughoz közeledve pedig krémszínűt, vagy valamilyen lágy, arany, vagy bézs árnyalatút.

5.) Puha és természetes szemöldök. Az ápolt és szépen ívelő szemöldök keretet ad az arcnak és a szemeknek. Akinek nincs természet adta lágyan és ívesen kerekedő szemöldöke, az se csüggedjen. Erre is van megoldásuk!
Amire szükség van hozzá, az egy sminkecset és egy olyan MATT színű, sötétebb szemhéjpúder, vagy szemceruza, aminek az árnyalata passzol a szemöldök színéhez.
Semmi mást nem tesznek, csak annyit, hogy a szemöldök alsó és felső ívét kihúzzák, majd átsatírozzák az egészet, hogy a színe egységes legyen.

6.) A színváltós ajkak
A Varázsolj magadnak ellenállhatatlan ajkakat című egyik előző bejegyzésben lépésről lépésre bemutattuk, hogy hogyan lehet elérni ezt a szemnek oly kellemes, színátmenetes megoldást. A tanulság tehát egyrészt az, hogy bátran merjünk kísérletezni és bármilyen tippet kapunk, igyekezzünk azt a saját magunknak legelőnyösebben kiaknázni. Ha kell, itt-ott némi változtatással. A lényeg, a harmóniában rejlik.
Másrészt pedig az, hogy az igazán igényes munkához feltétlenül sminkes ecsetekre van szükségünk. Az ujjainkkal való eldolgozással nem tudunk olyan szép vonalakat elérni, mint amire egy sminkecset képes, főleg a szemek hangsúlyozásának esetében.

írta: Anna Vent

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük