Manapság tuti olvastatok, hallottatok már arról, hogy a koreai nők több lépéses bőrápoló rutinra esküsznek. De egyvalamit talán még nem tudtok. A bőrápolás egyik legfontosabb lépése a speciális, stimuláló arcmasszázs, melyről úgy tartják, hogy feszesíti a megereszkedett, laza bőrt, ragyogóvá teszi az arcszínt és tömörebbé teszi a bőrt. Önmagában is csodás hatása van, de ha ráadásul valamilyen hidratáló, vagy ránctalanító krémmel együtt végzed, a siker garantált!

Képekkel is illusztrálva segítelek most Téged, hogy lépésről lépésre el tudd sajátítani ezeket a technikákat!
Több masszázs tippet is adok, melyek közül egyet, vagy akár az összeset bevetheted, csak rajtad áll!

1. A legegyszerűbb és legközkedveltebb: Körkörös arcmasszázs

A képen látható módon először az orcákat kell körkörösen átmasszírozni, majd a az orr vonalát hosszanti irányban, végül a homlokot is körkörösen, mindkét kezünk segítségével.
Az egyik legbiztosabb módja, hogy a bőrápolód szépen beszívódjon a bőr mélyebb rétegeibe is!

2. A szemek körüli vékony, érzékeny bőr masszírozása odafigyelést és gyengédséget igényel!

Ha a bőrt túlságosan megdörzsöljük ezen a területen, csak megsértjük a szerkezetét.
Épp ezért íme, először finoman masszírozd oda vissza az arcod a szemeid mellett.
Majd stimuláld az ujjaiddal a szemöldököd vonalát, végül 1-1 ujjad segítségével finoman simítsd a bőrt a szemed alatt képen látható módon. Az utolsó lépéshez érdemes használnod a szemránckrémed, ha van.
Ezek a mozdulatok segítenek hatékonyan beindítani a pangó vérkeringést, amitől a bőr felfrissül és feszesedik.

3. Relaxáló masszázs fáradtság ellen

Egy-egy stresszes nap után a bőrünk sokkal rosszabb állapotban is kinézhet, mint amilyen egyébként valójában lenne. Az alábbi technika elsősorban az egész testet élénkíti, nagyon hatékony fáradság ellen, nyugtat és ellazít.

Simítsd végig néhányszor az orcáidat, majd kezedet lefelé fordítva a nyakadat is.
Ez után finoman dörzsölgesd a füleidet, azon a 3 ponton, ahonnan a nyilak is mutatják. Ezzel gyakorlatilag az egész tested „masszírozod”, mert a fül nagyon fontos akkupunktúrás pont.

Végül takard le a kezeiddel néhány perce a füleidet és vegyél néhány mély levegőt, majd fújd ki. A füleidnél kellemes meleget, vagy bizsergést, egész testedben pedig kényelmes ellazultságot érezhetsz.

4. Teljes körű koreai arcmasszázs

A koreai nők nem bízzák a véletlenre az arcápolást, annak is komoly rituáléja van, hogy milyen módon kenik fel a krémjeiket. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy a bőröd legjobban hasznosítsa a krémeket, melyeket rákensz, az alábbi mozdulatsor a segítségedre lesz.
Ahogy az első lépésben, először körkörösen masszírozd az orcáidat. Majd simító, mozdulattal lentről-felfelé dolgozd el a krémet az orrod vonalánál, egészen a homlokodig. A homlokodon a két kezed segítségével keresztbe masszírozz, végül pedig az álladtól felfelé indulva az arcod szélein is egyengesd el a krémedet.

A tuti adu ászuk pedig egy újabb keletű találmány, amivel minden nap erőfeszítés és krémek nélkül tudják feszesíteni a bőrüket:

Masszírozó készülék

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük