Noha nem tartozom a magamtól görcsösen megvonom a csokoládét, vagy az egyéb édességeket típusú emberek csoportjába, általában nekem is megfordul a fejemben a csokievéskor, hogy ezt bizony valamikor majd le kell mozogni. Van azonban a csokoládénak olyan felhasználása, mely semmilyen szankciót nem követel tőled, vagy a testedtől, ellenben még a javára is válhat!

Ez pedig a bőrápolás!

A csokoládé hatékonyságát felismerte a szépségipar is, mert bár a benne lévő teobromint nagy mértékben nem tudjuk megemészteni (kutyákra nézve például halálos is lehet) külsőleg alkalmazva csodákat művel az ember bőrével. Egyre több bőrszépítő készítményben található meg a csoki.

A csoki csodás hatásai:

Az igazi étcsokoládénak magas az antioxidáns tartalma, ezért segíti a sejtek regenerálódását. Mértéket tartva jó hatással van a szervezetre, endorfint termel, jó hatással van az agyműködésre és lassítja az öregedést.

A csokoládé hatása a bőrre:

A csokiban (vagyis a kakaóbabban) flavonoidok találhatók, amik hidratálják a bőrt és serkentik a vérkeringést, amitől a bőr jobban regenerálódik. Bővelkedik magnéziumban és cinkben, ami segíti a bőrt a stresszel szemben.

Ezt használja ki a Zamian csokis arcmaszk is, mely a csokin kívül még egy nagyon eredményes bőrszépítőt is tartalmaz nagy mennyiségben, ez pedig az arany.

Az arany lelassítja a kollagén távozását, valamint az elasztin lebomlását, így akadályozza meg a bőr idő előtti elöregedését. Élénkíti a bőraljban lévő sejtek növekedését, így hoz létre egészséges, erős bőrsejteket, vitalizálja azokat, továbbá összehúzza a pórusokat.

A Zamian csokis arcmaszk funkciói:

::: Hidratál
::: Javítja a bőr állapotát
::: Serkenti az új bőr képződését
::: Összehúzza a pórusokat
::: Gyógyítja a pattanásos, gyulladt bőrt
::: Visszaállítja a bőr természetes rugalmasságát
::: Szabályozza, visszafogja és kiegyenlíti a túlzott faggyútermelést
::: Bőrnyugtató
::: Visszaállítja a bőr eredeti pH értékét
::: Öregedés gátló

Zsíros, problémás bőrre különösen ajánlott!

A használata rendkívül egyszerű, csupán egyenletesen fel kell vinni a kezelni kívánt területre, mely lehet az arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a hát is, amennyiben ott is problémás a bőr. Az illata isteni, az állaga krémes és gyorsan megszárad. Az első alkalmaknál hőérzet is felléphet, ahogy a krém működésbe lép.

 A Zamian kakaós maszk régi kedvenc nálunk, még az első termékek között van és azóta is sok vásárló kedvence.

Nézd meg miért:

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük