Új kozmetikai trendek jelentek meg az elmúlt években, amelyek a bőrápolás és a smink termékek közötti határvonalat húzzák össze. Az egyik ilyen termék a BB krém, a másik pedig a CC krém. De vajon mi a különbség közöttük, és melyiket kellene választanunk? Az alábbiakban megvizsgáljuk ezeket a kérdéseket, és megmutatjuk, hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb krémet bőrtípusunk és igényeink szerint.

Mi a BB krém és mire való?

A BB krém az „bőrbáj” rövidítése, és a bőrápolás és a smink kombinációjaként jött létre. Ez egy olyan krém, amely több funkciót is ellát egyszerre: hidratál, táplálja a bőrt, egyenletessé teszi a bőrszínt, fedést ad és fényvédő hatása is van. A BB krémek többféle bőrtípusra kaphatók, beleértve a zsíros bőrt, az érzékeny bőrt, az idősödő bőrt és az aknés bőrt is.

Mire jó a CC krém?

A CC krém a „színkorrekciós” rövidítése, és szintén a bőrápolás és a smink kombinációja. A CC krémek arra összpontosítanak, hogy korrigálják a bőr árnyalatát és javítsák a bőr textúráját. A CC krémek általában könnyebb textúrával rendelkeznek, mint a BB krémek, így inkább azoknak ajánlottak, akik inkább a könnyebb fedést szeretnék.

Mi a különbség a BB és a CC krémek között?

A BB krémek általában könnyebb fedést biztosítanak, mint a CC krémek, és inkább a bőr hidratálására és táplálására összpontosítanak. A CC krémek inkább a bőr színének korrigálására összpontosítanak, és kevésbé használnak fedőanyagokat. A BB krémek általában magasabb fényvédő faktort tartalmaznak, míg a CC krémek általában jobban illeszkednek a bőr színéhez.

Melyik krémet válasszuk?

A BB krémek inkább azoknak ajánlottak, akiknek szárazabb a bőrük, és inkább egy könnyű hidratáló hatásra vágynak, és közepes vagy erős fedésre van szükségük. A BB krémek hajlamosabbak a zsírosabb textúrára, amelyek nem mindig ideálisak azoknak, akik már zsíros bőrtípussal rendelkeznek. A CC krémek könnyűbbek, és jobban felszívódnak a bőrben, ezért ideálisabbak a zsírosabb bőrűek számára.

Az összetétel

Mind a BB krémek, mind a CC krémek általában tartalmaznak SPF-et, hidratáló összetevőket és más aktív összetevőket, amelyek eltérőek lehetnek a márkától és a terméktől függően.

A BB krémeknek általában magasabb SPF-tartalmuk van, mivel az elsődleges céljuk a bőr védelme, míg a CC krémeknek általában alacsonyabb a SPF-tartalmuk, és elsősorban a bőr színtónusának javítására és az érdes bőrfelszín csökkentésére koncentrálnak.

A CC krémek általában magasabb százalékban tartalmaznak aktív összetevőket, mint például C-vitamin, retinol és antioxidánsok, amelyek célja a bőr javítása és a ráncok csökkentése.

Melyiket válasszuk?

A BB és CC krémek közötti választás az egyéni bőrtípusunktól és bőrproblémáinktól függ. Ha az SPF fontosabb számunkra, akkor a BB krémek lehetnek a jobb választás, míg ha a bőrhibáinkat szeretnénk javítani és a bőrünknek több tápanyagra van szüksége, akkor a CC krémek lehetnek a jobb választás.

A szárazabb bőrűeknek a BB krémek, míg a zsírosabb bőrűeknek a CC krémek lehetnek a megfelelőbbek. A CC krémek főként az arcpirosodás, az elszíneződések és a bőrhibák korrigálására lettek kifejlesztve, és általában magasabb védelmi faktorral rendelkeznek a napfény káros hatásai ellen. A CC krémek általában könnyebb textúrával rendelkeznek, mint a BB krémek, így jobban szellőznek, és többnyire nem okoznak zsíros érzést a bőrön.

Mind a BB, mind a CC krémek általában tartalmaznak SPF-t és hidratáló összetevőket, amelyek előnyösek lehetnek a bőr számára, de mindig fontos megfelelő védelemmel használni őket, ha hosszabb időn keresztül vannak kitéve a napnak.

Összegzésképpen elmondható, hogy mind a BB, mind a CC krémek kiváló alternatívái lehetnek a hagyományos alapozóknak és hidratálóknak. A BB krémek általánosabbak és többféle bőrtípusra alkalmasak, míg a CC krémek elsősorban a bőrhibák korrigálására szolgálnak, és magasabb védelmi faktorral rendelkeznek. Mindkét krémtípus előnyös összetevőket tartalmazhat a bőr számára, és javasolt az SPF-t tartalmazó krémek alkalmazása a nap káros hatásai ellen.

Végül, az igazi választás a BB és a CC krémek között a személyes preferencia és a bőrtípus függvénye. Érdemes kipróbálni mindkét típust, és megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük