Ha szereted a természetes és hatékony bőrápoló összetevőket, akkor biztosan hallottál már a propoliszról, ami egyre népszerűbb a kozmetikumokban. De honnan származik ez az anyag, és miért olyan jó a bőrödnek? 

Mi az a propolisz?

A propolisz egy ragacsos, sötétbarna anyag, amit a méhek állítanak elő. A méhek gyantát gyűjtenek a fák rügyeiről, virágporral és saját váladékukkal keverik össze, és így jön létre a propolisz. A méhek ezt az anyagot használják arra, hogy kibéleljék vele a kaptárukat, és megvédjék őket a kórokozóktól, rovaroktól és más behatolóktól. A propolisz tehát egyfajta természetes ragasztó és fertőtlenítő szer, ami segít fenntartani a méhek egészségét.

A propolisz nemcsak a méheknek hasznos, hanem az embereknek is. Már az ókorban is használták sebek gyógyítására, fertőzések kezelésére és immunrendszer erősítésére. A propolisz ugyanis tele van olyan vegyületekkel, amik gyulladáscsökkentő, antibakteriális, gombaölő és antioxidáns hatásúak. Ezek az anyagok segítenek megelőzni és gyógyítani a bőrbetegségeket, javítani a bőr állapotát és megvédeni azt az öregedéstől.

Hogyan használhatod a propoliszt a bőrápolásban?

A propoliszt számos módon beillesztheted a bőrápolási rutinodba. Léteznek propoliszt tartalmazó krémek, tonikok, szérumok, maszkok és még sok más termék. Ezeket általában naponta kétszer használhatod megmosott arcbőrre. A propoliszt kombinálhatod más összetevőkkel is, például mézzel, aloéval vagy zöld teával, hogy fokozd az hatását.

A propoliszt minden bőrtípusra ajánljuk, de különösen jót tesz az érzékeny, aknés vagy száraz bőrnek. A propolisz ugyanis hidratálja, nyugtatja és regenerálja a bőrt. Segít csökkenteni a gyulladást, elpusztítani a pattanásokat okozó baktériumokat és gyorsítani a sebgyógyulást. A propolisz ráadásul antioxidánsként is működik, ami azt jelenti, hogy semlegesíti a szabadgyököket, amik károsítják a bőrt és elősegítik az öregedést.

Milyen propoliszos termékeket próbálj ki?

Ha szeretnéd kipróbálni magadon a propolisz jótékony hatásait, akkor érdemes megnézned a www.bbkrem.hu webáruház kínálatát, ahol számos propoliszos terméket találhatsz. Íme, néhány ajánlatunk:

  • COSRX Full Fit Propolis Light ampulla: Ez a könnyű, de gazdag állagú ampulla 83% propoliszt tartalmaz, ami hidratálja, erősíti és ragyogóvá teszi a bőrt. Emellett C-vitaminban gazdag acerola és áfonya kivonatot is tartalmaz, ami élénkebbé és ellenállóbbá teszi a bőrt a környezeti hatásokkal szemben. Ezt az ampullát reggel és este használhatod megmosott és tonizált arcbőrre.
  • Benton Aloe Propolis Soothing Gel: Ez a gél 80% aloét és 10% propoliszt tartalmaz, ami tökéletes kombináció az érzékeny és irritált bőr nyugtatására. Az aloé hidratálja, hűsíti és gyógyítja a bőrt, míg a propolisz fertőtleníti és gyulladáscsökkentő hatású. Ezt a gélt naponta kétszer használhatod megmosott és tonizált arcbőrre.
  • Pyunkang Yul Nutrition Cream: Ez a krém egy tápláló és hidratáló termék, ami propoliszt, méhviaszt, olívaolajat és shea vajat tartalmaz. Ezek az összetevők segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát és egészségét. A krém nem tartalmaz illatanyagokat, színezékeket vagy mesterséges tartósítószereket. Ezt a krémet reggel és este használhatod megmosott és tonizált arcbőrre.

Összegzés

A propolisz egy természetes és hatékony bőrápoló összetevő, ami segít hidratálni, nyugtatni, regenerálni és védeni a bőrt. A propolisz minden bőrtípusra jó, de különösen az érzékeny, aknés vagy száraz bőrnek. A propoliszt számos kozmetikum tartalmazza, így könnyen beillesztheted a bőrápolási rutinodba.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük