Előfordul veled nyáron, hogy a kánikula miatt egész nap nem kívánod a szilárd ételt? Erre kínálok egy nagyszerű és egészséges megoldást.
A kánikula nem csak a bőrápolásban, hanem az étkezésben is megkíván némi változtatást. Megfelelő mennyiségű és minőségű energiaforrásra szükség van. Erre nagyon jó megoldást kínál nyáron egy olyan folyékony tápanyag, ami nem hizlal, könnyen emészthető és egészséges. A diétás csokis tej – elnevezése ellenére – egyáltalán nem tartalmaz tejet. Cukrot sem, ezért diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.

A diétás csokis tej fő alapanyaga a kókuszvaj. Ez biztosít majd számodra tiszta energiát. Néhány szót írnék a kókuszvajról.

Kókuszvaj

A kókuszvaj, más néven kókuszzsír vagy kókuszolaj, egészséges és diétás energiabomba. Mindennapos fogyasztásával számos életfunkció javító hatását tapasztalhatjuk meg. A kókuszvaj lebontásához nem szükségesek emésztő enzimek, közvetlenül szívódik fel. Ez két szempontból is előnyös. Nem terheli az epét, a májat, a hasnyálmirigyet. Másik előnye, hogy nem tárolódik a zsírsejtekben. Ez felgyorsítja az anyagcserét, bármilyen diétát még hatékonyabbá tehet, valamint növeli az állóképességet. A kókuszvaj fogyasztásának van még egy hatalmas előnye. Az Omega 3-6 aránya nagyon jó, ezáltal serkenti az agyműködést. Szellemi leterheltség esetén nagy előnyhöz juthatunk kókuszzsír rendszeres fogyasztásával.
Valójában ez egy olyan tápanyag, ami önmagában fitté varázsolhat néhány nap alatt. A hatékonyságát már az első alkalom után érezni fogod.

Hozzávalók

A hozzávalókon kívül szükséged lesz az elkészítéshez egy turmixgépre vagy egy rúdmixerre.
::: 1 db tojás sárgája
::: 1 evőkanál kókuszvaj
::: 1 csapott evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
::: 1 teáskanál holland kakaópor

Elkészítés

A turmixgép tartályába tölts 3,5 dl forró vizet. Ne forrald fel, elegendő a csapból folyó forró víz. Ha túl forró a víz, az tönkreteszi a kókuszvaj értékes tápanyagait.A forró (vagy meleg) vízbe tedd bele a tojássárgáját, a kókuszvajat, az eritritet (vagy amilyen édesítőt használsz), valamint a kakaóport. Turmixold össze, amíg teljesen egynemű és habos nem lesz.
Az arányokon változtathatsz. Ha csokisabban szereted, akkor tegyél bele több kakaóport. Ha édesszájú vagy, akkor több édesítőt is adhatsz hozzá. Több vízzel hígabb íze lesz. Arra ügyelj, hogy a fent leírt mennyiség egy teljes étkezésnek felel meg, tehát ne ebéd után akarj meginni egyet.

Mi nagyon kisétkűek vagyunk, ezért egy adagot Riva lányommal ketten szoktunk elfogyasztani. Az első alkalom után tudni fogod, hogy neked mi a legoptimálisabb íz és mennyiség, és alakítsd az alapján.
Ha a csoki ízénél a vaníliát jobban kedveled, akkor kakaópor helyett tehetsz hozzá vanília kivonatot. Ez is nagyon finom.

Diétás csokis tej hatása

Amikor először iszol majd diétás csokis tejet, valószínűleg meg fogsz döbbenni. Először olyan érzésed lesz, mintha egy kiadós ebéd után lennél, de nem fogsz elálmosodni vagy lelassulni. Fél-egy óra múlva fizikailag és szellemileg is „felpörögsz” és ez nem lesz kérészéletű. Órákon keresztül azt fogod érezni, mintha bármeddig tudnál dolgozni, tanulni vagy bármi másra tartósan figyelni.
Ez tényleg egy „csodaszer”, ráadásul olcsó és könnyen elkészíthető. Nagyon szeretem (és a hatását is). Ezért gondoltam, hogy megosztom veled, hátha tudod hasznosítani.

Szeretettel: Franky

Franky

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük