Aki egy kicsit is tájékozott a szépségápolásban, az tudja, hogy a szépség nem a géneken múlik (bár kétségkívül sokat számítanak az adottságaink), hanem a szokásainkon, az eszközeinken és a tudásunkon múlik. Hogy mit teszel nap, mint nap az egészségedért (vagy mit nem), az az évek múltával nagyon is látszani fog.

Mi az, amitől fiatalabbnak látszol és fiatalabbnak is érzed magad?

Amit az ajkad körüli barázdák ellen tehetsz

Azt már biztosan tudod, hogy a dohányzás mennyire káros az egészségre, és hogy öregít. A számos rossz tulajdonsága mellett a folyamatos csücsörítés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ajkad mellett egyre több és egyre mélyebb ráncocska alakuljon ki.

Tudtad, hogy nem csak a dohányzás, de a szívószál is hasonló hatással bír? Ha csak lehet, mellőzd a szívószálat, és hagyd az ajkaidat lazítani.

Ami belülről fiatalít

Nem csupán a bőröd, de az egész tested meghálálja, ha jófajta építőanyagokkal látod el. Ilyenek például a fermentált élelmiszerek. A kimcsi nem véletlenül olyan népszerű Koreában, hiszen számtalan élettani jó hatása mellett tele van vitaminokkal és hasznos tápanyagokkal.

Ha antioxidánsokban gazdag az étrended, akkor a szervezetednek van mit felhasználnia arra, hogy megvédjen a szabadgyökök káros, romboló hatásától, és hozzájárul a vitalitásod megőrzéséhez hosszú távon is.

Amit érdemes kerülnöd, az sajnos a cukor. Nem csak a fogaidra vagy a vonalaidra van rossz hatással, de szintén jó táptalaja az egészségromboló hatásoknak. A C-vitamin pedig az egyik legjobb, ami a bőröddel történhet, akár belsőleg, akár külsőleg használod fel.

Aludj jól tudatosan

Koreában azt tartják, hogy 10 óra tájban érdemes lefeküdni, ha kellő mennyiségű szépítő, regeneráló alvást szeretnél begyűjteni. Amíg a szervezeted regenerálódik, a bőröd is optimális állapotban van ahhoz, hogy hasznosítsa a kozmetikumokat. Az, amit lefekvés előtt felviszel az arcodra, reggelre fel tudja tölteni a bőrödet, ezért válassz éjszakai kezelést, amit speciálisan erre a célra fejlesztettek.

Segít a selyem kispárna huzat! Mi a jó abban, ha selyemből van a kispárna huzatod? Az, hogy az arcod siklik a párnán, de nem csípődik, gyűrődik, azaz kevesebb mechanikai károsodás éri a bőrödet.

Aludj a hátadon! Amikor a hátadon alszol, szintén kevesebbet gyűrődik a bőröd, de nem csak ez a jó benne. A jótékony hatásai között van a kevesebb pattanás (mert nem ér az arcod a párnához, azaz az olaj, ami a bőrödön van, nem dörzsölődik bele a pórusaidba). A dekoltázsod sem gyűrődik meg középen, ezért is érdemes megfontolnod.

Mozogj rendszeresen

Biztosan ezerszer hallottad már mennyire fontos, hogy rendszeresen sportolj, és érzed is a jótékony hatását. Nem csupán az alakodon, de a tartásodon is meglátszik az edzés, arról nem is beszélve, hogy a stressz leküzdésében is fontos szerepe van. A kevesebb feszülés, kevesebb stresszhormon, és a jobb ellenálló képesség mind karban tartanak.

Szabadulj meg attól, amire már nincs szükséged

Ha rendszeresen eltávolítod az elhalt hámsejtjeidet, a bőröd újra és újra ellát friss sejtekkel, azaz a peeling úgy hat rá, mintha edzenéd. Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a bőröd selymesebb és puhább, hanem abban is, hogy jobban képesek felszívódni azok a krémek, amiket használsz. A hámlasztás hatására a pórusaidból is eltávolítod a felesleges faggyút, így nem csak kevesebb pattanásod lesz, de a pórusaid falai is tovább meg tudják őrizni a rugalmasságukat, azaz a bőröd egyöntetűbb és feszesebb lesz. Itt biztosan megtalálod a bőrödhöz leginkább illő megoldást.

A víz az éltető elemed, használd

Igyál naponta minimum 9 pohár vizet, hogy elegendő nedvességhez jusson a szervezeted. A hidratáló hatás eljut minden sejtedhez, átmos, megtisztít, méregtelenít. Az a víz, amit megiszol, akár a bőröd puhaságát is biztosíthatja. A hialuronsavas krémek a megivott vízből is tudnak a bőrödben megkötni extra nedvességet. Adj hát nekik bőven.

És persze a külső hidratálásból szinte sohasem elég. A hidratáló permetet érdemes a táskádban tartani, hogy bármikor spriccelhess belőle a bőrödre!

A testápolás elfeledettebb elemei

Az öregedés a kézen látszik meg a legjobban, csak mire erre rájövünk már késő. Ápold rendszeresen a kezeidet, és ne sajnáld tőle a napvédő krémet sem.

A dekoltázst is gyakran elfelejtik bekenni fényvédővel, pedig szinte ugyanannyi UV-sugárzás éri, mint az arcod. Pontosan ezért az arcápolókból is ugyanúgy kellene részesülnie, mint az arcbőrödnek. Hosszú távon óriási különbséget jelent. Ajánljuk a COSRX Aloés nyugtató napvédő krém SPF 50 PA+++-t, mert nem tömíti el a pórusokat, könnyed, hidratáló és gyorsan felszívódik. Ugyanakkor nagyon erős, stabil fényvédelmet nyújt.

Persze a napvédelem az arcodnak legalább annyira fontos. Dolgozd el a napvédőt egyenletesen az arcodon, legalább 30 perccel azelőtt, hogy kimennél az utcára.

Menté

Mentés

Mentés

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük