Egy felmérés szerint a nők mintegy 70%-a az összetevők ellenőrzése nélkül vásárol kozmetikumokat. A felmérés 500 nő megkérdezése alapján történt, megkérdezték őket fogyasztási szokásaikról, a kozmetikai termékek biztonságával kapcsolatos felfogásukról. A megkérdezetteknek csupán a 30%-a említette meg, hogy megnézi a termékeken a címkét, mielőtt megvásárolná az adott kozmetikumot.

Érdekesség, hogy a 30 és 50 év közötti nők 35-39 százaléka ellenőrzi a címkéket, de a fiatal nők 76 százaléka nem ellenőrzi az összetevőket. Arra a kérdésre, hogy miért nem nem ellenőrzik az összetevőket, a 30 évesnél idősebb nők azt válaszolták, hogy inkább megkérdezik erről az eladót. A 20 év körüli nők ugyanerre a kérdésre azt válaszolták, hogy a címkék túl bonyolultak, nehéz megérteni őket.

A KFDA tisztviselője (Korea Food and Drug Administration) azt mondta, hogy a címkézési követelmény nem váltott ki különösebb figyelmet a vásárlók körében, nagyon kevesen nézik meg a termékek összetevőit. Ennek elsődleges oka valószínűleg az, hogy a címkék túl bonyolultak, az adalékanyagok rövidítései nem érthetőek.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük