A bőr- és testápolás világában rengeteg félreértés van, főként a fogyasztás területén. Ezért néhány fikciót most eltávolítunk a tények közül.

Nyáron nem kell testápoló, igaz?

Nyáron a verejtékezés miatt a bőr meleg és kissé ragadós, ezért folyamatosan veszíti el hidratáltságát. Ha nem adjuk meg neki a megfelelő nedvességet és tápanyagot, akkor elveszíti életképességét. Az évszakok változása így a száraz bőr problémáját idézi elő.

Valóban fogyást idéz elő a fóliázás?

Ha fóliába csomagolja magát valaki, az olyan, mint amikor testhezálló farmert visel. Úgy érezheti magát, mintha karcsúbb lenne, de ez nem így van, csupán egy másik helyre szorul a zsír. Amikor túl nagy a nyomás a zsírpárnákon, az keringési zavarokhoz vezet, továbbá blokkolja a toxinok távozását és az oxigénellátást, ez így teljes mértékben egészségkárosodáshoz vezet.

A túlsúlyos területek masszírozása fogyást eredményez?

A masszázs nem tünteti el a zsírréteget, de csökkenti a zsír okozta ödémát, javítja a kapilláris- és nyirokkeringést azon a területen.

A keratosis pillaris bőrbetegség genetikai eredetű?

A keratosis pillaris leginkább a libabőrhöz hasonlító bőrbetegség, a dudorok felszíne piros, a bőr megvastagodik, megkeményedik, leginkább a pattanásokra hasonlít, de nem az. Ez részben genetikai eredetű, de a pontos oka ma még ismeretlen. Leginkább olyan emberek bőrén alakul ki, akiknek túl száraz a bőre. Éppen ezért a bőséges hidratálás csökkenti a tüneteket, segít megakadályozni a betegség kialakulását.

A narancsbőr hízáskor alakul ki?

A göröngyös narancsbőr legismertebb formája, amikor ez a combon és fenéken alakul ki, általában hízáskor, illetve akkor, amikor egy területre folyamatosan nyomás nehezedik, például ülőmunka rendszeres végzésekor. Emellett azonban a narancsbőr oka lehet hormonális változás, genetikai tényezők, továbbá a túlzott fogyókúra.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük