Kezdőlap Koreai bőrápolás A bőrápolás megszállottai

A bőrápolás megszállottai

6 min read
0
0
1,288


Koreai kozmetikumok és bőrápolásValószínűleg, ha most ezt a bejegyzést olvasod, akkor vagy rajongója vagy az ázsiai kozmetikumoknak, vagy éppen most fedezted fel a koreai kozmetikumok nagyszerűségét, és ezért szeretnél ezekről többet tudni.

Az ázsiaiak megszállottan azon dolgoznak nap mint nap, hogy bőrük hibátlan és hófehér legyen. Ázsiában a bőr fehérítése hagyomány, évszázadokra nyúlik vissza. A Han időszak alatt alakult ki az azóta is meglévő nőideál, a szinte túlvilágian fehér bőr, a holdszerűen kerek arc, a hosszú fekete haj. Azóta is folyamatosan él ez a hagyomány, mely szerint a világos és hibátlan bőr egyenlő a szépséggel.

Ázsia lelkesedése a fehér bőr iránt más megközelítésből is fontos volt, hiszen az egyén gazdasági helyzetét is tükrözte. Azokat égette a nap, akik egész nap a földeken dolgoztak, tehát a szegényeket.

A felsőbb osztálybeliek az árnyékba húzódtak, így megőrizték bőrük sápadtságát. Az ázsiaiak nem rasszizmusból nézik le a sötét bőrű embereket, hanem mert szegényekként tekintenek rájuk. Kőbe vésett szabály, hogy a sötét bőr szegénységet, a fehér bőr gazdagságot jelent.

A történelmet és a hagyományt félretéve, tudományos szempontból is könnyen magyarázható az ázsiaiak megszállottsága a bőrápolás területén. Az ázsiaiak hajlamosabbak a pigmentáció miatt a túlzott melanintermelésre. A melanin a bőr természetes pigmentje, mely megvédi őket a káros UV sugárzástól. Ez az oka annak, hogy az ázsiaiak kevésbé hajlamosak a bőrrákra. Az öregedés jelei is sokkal később jelentkeznek náluk, ám sokkal könnyebben kialakul a hiperpigmentáció, vagyis a sötét foltok megjelenése a bőrön, valamint a szeplők. Ennek elkerülése végett az ázsiaiak nagyon körültekintőek, amikor bőrük védelméről van szó. Bőrük fehérítését már egészen fiatalon elkezdik.

Ahhoz hasonlóan, ahogy az amerikaiak a test megszállottai, az ázsiaiak imádják a bőrápolás kultuszát. Ez az oka annak, hogy Ázsia büszkélkedhet a világ legnagyobb piacával a bőrápolási termékek területén. Az ázsiai nők több pénzt költenek bőrápolásra, mint a többi nő a világ bármely részén.

Az ázsiai nők minimum 7 bőrápoló terméket használnak naponta az arcukon. Tisztító olaj vagy hab, toner, bőrápoló szérum, szemránckrém, hidratáló krém vagy valamilyen ápoló krém, BB krém vagy alapozó, púder.

A tökéletes ázsiai bőrt úgy lehetne jellemezni, „tökéletes tejfehér ragyogás”, ami annyit jelent, hogy az arcbőr hófehér és hibátlan.

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés ebben a témában Koreai bőrápolás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

5 lenyűgözően egyszerű tipp, hogy a legszebb formádban ünnepelhess

Hogyan tehetsz magadért is, amikor annyi mindent teszel másokért? …