Talán hallottatok már róla, hogy az amerikai BB nem ugyanaz, mint a koreai BB. Nem is lehet, hiszen az utóbbi mögött több évtizedes tudomány áll, és más szempontok figyelembe vétele jellemzi a megalkotását is. Ha körül kellene írni, hogy miért annyira más a kettő, akkor az egyik válasz: A sminkek alapanyaga, a másik pedig, hogy Koreában a smink nem csupán smink. Hanem életérzés.

A nyugati kozmetikumoktól elsősorban tökéletes fedést várnak. Ez pedig náluk úgy érhető el a legeredményesebben, hogy az arc, a bőr minden milliméterét primer borítja. Főleg ami az arcot illeti, úgy tartják, hogy az egy komplex vászon, melyre a különböző sminkekkel festenek és melynek alkalmazkodnia kell a mikro-klíma változó igényeihez. Bőrünk azonban nem így működik.

Koreában ezzel szemben Te dolgozol meg megjelenésedért és nem a termék, amit használsz, mert ott mindenkinek önmaga a legnagyobb sminkese, ezért is tervezték a termékeket kellemes, játékos, bájos megjelenésűre és úgy alakították ki a textúrájukat is, hogy az a lehető legjobban megkönnyítse az otthoni használatot.

Még egy lényeges különbség, hogy figyelnek arra, hogy a bőr eltérő lehet az arc területein. Az orcákon egész más lehet, mint a homlokon, a szemek körüli rész pedig szinte mindig külön kezelendő náluk. Ezért ők nem rohannak neki az arcuknak ész nélkül és esnek neki egy „csodakrémmel”, hanem figyelve a bőrükre, az eltérő területeken eltérő ápolást alkalmaznak.

Egy koreai nő nem várja a csodát egyetlen krémtől, hanem saját magának keveri és kombinálja a különböző krémeket és kozmetikumokat a saját bőre egyedi igényeihez igazodva. A termékeik ezért is állnak többfunkciós komponensekből, mert tudják, hogy minden bőr más, ezért máshogy hat a kozmetikum és bizonyos összetevők erősíthetik, vagy semlegesíthetik egymást.

Ami még segíti őket ebben, hogy maximálisan figyelnek arra, hogy természetes összetevőket használjanak a kozmetikumok készítésekor. Még ha nincs is koreai kozmetikumod, törekedj rá, hogy a saját igényeidhez szabd a termékeid használatát.

A koreaiak hisznek benne, hogy minden nő lehet szép, ha igényes és kellő időt fordít a megjelenésére. A bőrápolásban a koreaiak a tökéletességre törekszenek. A tökéletességhez pedig idő kell.

Nézd meg BB krém kínálatunkat!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük