A primerek használata még mindig nincs igazán elterjedve a mindennapi bőrápolás lehetőségei között, sokan feleslegesnek gondolják, mások pedig különleges alkalmakra tartogatják őket, pedig rengeteg előnnyel jár, ha nap, mint nap beépíted a smink-és bőrápolási rutinodba. Oszlassuk el tehát a primer körüli kérdéseket!

Első kérdés: A primer hidratáló, vagy smink?

Nos, a primer más néven sminkalap. Ennek ellenére állagában, kinézetében inkább a hidratálók felé orientálódik, s a jó primer valóban hidratál is, közben pedig fed is egy kicsit, ez által könnyebben és szebben lehet sminkelni.

A másik leggyakrabban felmerülő kérdés, ami miatt sokan nem szereznek be primert, az, hogy mi van, ha túl sok? Hidratáló, primer és smink? Mi szükség van rá? Mi van, ha a bőröm befullad alatta, mégiscsak 3 réteg kozmetikum van rajta!

Ezeket az aggályokat szeretném most eloszlatni azok között, akiknek még nincs primere, de már gondolkodtak rajta, hogy beszerezzék-e.

Mi mindent tud a primer, amiért érdemes használni?

1.) A primer egységesebbé teszi az arcbőröd

S ez által a sminked is. Senkinek nincs tökéletesen egyenletes arcbőre, ami miatt a harmonikus megjelenésű smink nehezen kivitelezhető. Noha a hidratáló feltétlenül szükséges a bőrnek, ettől a bőröd nem lesz kevésbé egyenetlen, ha netán ezzel küszködsz, nem tűnnek el a bőr szintkülönbségei és a bőr tónusa is más-más lehet az arc területein, s ezeken a hidratáló nem tud számot tevően változtatni. Nem szeretjük például, hogyha a smink beleül a szem alatti kis ráncokba, ami viszont gyakran előfordulhat. Ha viszont primert használsz, azzal ezeket a problémákat mind jól lehet kezelni.

2.) Plusz védőréteg az arcodon

Erre télen van leginkább szükség, illetve szeles időben, de ne feledjük, hogy vannak, akiknek nyáron is nagyon száraz a bőre, nekik érdemesebb primert használni a smink alá, mint hidratáló krémet, mert természetesebb megjelenést ad, könnyebb, és frissebben tartja a bőrt, mint egy nehéz hidratáló krém

3.) Egészséges ragyogás

Ha primert használsz a bőrödön, kevesebb sminkre lehet szükséged, ez által az arcod természetesebb, egészségesebb megjelenést kap. A legjobb, ha vársz néhány percet a primer és a smink használata között, így a bőröd be tudja inni a primer hidratáló anyagait és nem lesz olyan érzésed, hogy csak csúszkál az arcodon az alapozó.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük