A koreai nők szépsége nem csak az arcukból, a különleges sminkjükből és dús hajukból áll. A koreai nők többsége karcsú és filigrán alkatú, azok a típusú nők, akiken minden jól áll. Néha még az se baj, ha nem a méretük, mégis tudják úgy viselni, hogy ahelyett, hogy nevetségesen állna rajtuk, legrosszabb esetben is inkább cuki. Hogy csinálják?

Erre a kérdésre keresve a választ, kutattam a koreai nők életmódjában egy kicsit. Korábban már írtam arról, hogy a relaxálás mennyire fontos és mennyire mesteri szinten űzik.

A másik lényeges különbség, hogy Koreában mindenki sportol! Többnyire együtt, de persze biztos van, aki egyedül szeret. Lényeg a lényeg, a testmozgás a napnak szerves része.

A koreai gyárakban például csoportos tornával kezdődik a nap! El tudjátok képzelni milyen lenne ez itthon? Belejtünk a munkahelyünkre és mindenki együtt mozog egy kicsit, utána felfrissülten, csapatszellemben nekiállnánk a napi teendőknek. Szerintem szuperül hangzik.

A másik lényeges dolog természetesen az étrendjük. Az ő éghajlatuk és országuk elhelyezkedése egész más alapanyagokat használ az ételekhez, mint mi, ez egy.

De náluk nincs étkezés, amihez ne lenne bőséges zöldség és gyümölcs-választék. Míg nálunk egy átlagos étkezés, vagy napi menü tartalmaz egy levest, valamilyen nehéz, zsíros, agyon főzött második félét, és egy tányér cukros-csokis desszertet. Mintha annak még lenne hely…

Így néz ki egy magyar ebédlőasztal:

Csupa zsíros, hízlaló, erősen fűszerezett étel, s az étel mindössze 1/4-e saláta.

Ezzel szemben így néz ki egy koreai:

Rengeteg nyers zöldség és halban gazdag választék.

Ugye, hogy ugye?

És még egy apróság. A koreaiak például köztudottan édesszájúak, mégsem híznak el, mert az édességeik alapanya a gyümölcs és nem a csokoládé.

Megéri egy kicsit utánozni őket, igaz? 🙂

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük