Nőnek lenni művészet. Rengeteg teendőnk közepette erről olykor megfeledkezünk.
Minden nehézség ellenére, a bizonytalanság és az élet intenzív ritmusában meg kell találni saját tempónkat. Csak így lesz kivitelezhető a kiegyensúlyozottságunk. Ehhez azonban időt kell biztosítani magunknak, hogy nőiességünket ápoljuk. Nem csak havonta egyszer, vagy ünnepek előtt, hanem minden nap. És itt nem csak a megjelenésről beszélünk.

A „nőnek lenni” művészete nem túl bonyolult. Egyszerűen mesterré kell válni abban, hogy mindig tudjuk, az élet szép. A szellemi és fizikai frissesség és az optimizmus szorosan összefüggenek egymással. Sok apróság létezik, melyek ezt az állapotot segítenek elérni és megtartani. Kezdve a gyógynövényektől, az egészséges táplálkozáson át, a külsőnk karbantartásáig.

Mindehhez szükség van némi szabadidőre. Ennek megteremtése egészen egyszerű, amíg nincsenek családi kötelezettségek. Utána azonban ügyes szervezésre van szükség. Férjezetten, gyermekek nevelése közben is szentelhetünk szabadidőt saját magunk számára. Nem szükséges teljesen eltemetkeznünk munka után a házimunkába. A feladatokat szét lehet osztani a családtagok között, mindenkinek saját képessége szerint.

Ez egy olyan „szerkezetátalakítás”, ami első nekifutásra elképzelhető, hogy haragot vagy feszültséget okoz. De szükség van arra, hogy éppen ekkor szilárdan álljunk a lábunkon és ragaszkodjunk elképzeléseinkhez. Ám mindezt higgadtan vitassuk meg. Ragaszkodhatunk ahhoz, hogy a gyerekek elmosogassanak maguk után és vigyék le a szemetet, vagy intézzék el a kisebb bevásárlásokat.

Ha már ily módon tudtunk „faragni” magunknak egy kis szabadidőt, akkor lesz időnk gyógynövényes fürdőt venni, feltenni egy kellemes arcpakolást, vagy akár tornászni egy keveset. Saját közérzetünk érdekében cseréljük le viseletes fürdőköpenyünket és papucsunkat, és vegyünk egy új ruhát otthonra. De mindenekelőtt meg kell értenünk, hogy egy nő vonzó megjelenésének és egészségének az alapja a pszichés állapota. Őszintén szólva, a bajok legjava abból adódik, hogy problémák nem kerülnek megvitatásra. A megbeszélések helyett az egyik fél (általában a nő) csak elhúzza a száját, és két napig hallgat. Mindez negatív hatással van az idegrendszerre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az otthoni problémák azonnal megvitatásra kerüljenek.

Még fontosabb, hogy ezt higgadtan tegyük. Amikor egy probléma felmerül, azokat érdemes alátámasztani érvekkel és konkrét javaslatokkal. Ily módon könnyen meg lehet oldani bármit. Kis gyakorlással elsajátítható a kellő önuralom.
A lényeg a pozitív hozzáállás. A negatív hozzáállás teszi tönkre napjainkat és boldogságunkat. Például, ha így gondolkodunk: „Túl kövér vagyok, nem tudom megvenni magamnak azt az órát, nem tudok elmenni a tengerhez nyaralni, stb.” Az ezekhez hasonló gondolatok révén folyamatosan csak az élet komor és árnyékos oldalát látjuk, és ez nem segít hozzá a boldogsághoz. Ráadásul, egy ilyen gondolkodású emberrel igen nehéz együtt élni. Egy ilyen nő nem érti, hogy nőnek lenni művészet.

Ezért, ezeket a gondolatokat határozottan ki kell utasítani a fejünkből, és ki kell cserélni pozitív gondolatokra. Például ezekhez hasonlókra: „Jól vagyok, nem vagyok rosszabb másoknál, jól végzem a dolgom, stb.” Van egy roppant egyszerű gyakorlati oka, amiért érdemes a negatív gondolatokat pozitív gondolatokra cserélni. Mivel éppen az idő hiánya a probléma, és azon dolgozunk, hogy kis szabadidőt faragjunk le magunknak, ezért nem vesztegethetjük az időnket önsajnálatra. Az időnk ennél sokkal értékesebb. Az is nagyon fontos, hogy az önsajnálat fellazítja az önuralmat és az akaratot, amire pedig nagy szükségünk van ahhoz, hogy a „nőnek lenni” művészetet a lehető legmagasabb fokra fejlesszük életünkben.

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük