Szeretnél egészségesen ragyogó arcbőrt? Szeretnéd elkerülni a bőrbetegségeket és az allergiát? A bőr hidratálása kettős feladat. Tartozz te is azok közé, akik törődnek bőrük egészségével. Bőrünk hidratáltsága nagyon fontos egészségünk szempontjából. Bármilyen bőrtípusról is van szó, a hidratálás elengedhetetlen.

A hidratálás belülről és kívülről egyaránt szükséges és elengedhetetlen. Így lesz kiegyensúlyozott bőrünk folyadékraktára. Tudtad, hogy bőrünk raktározza testünk folyadékkészletének egyharmadát? Ebből a tényből már lehet következtetni arra, mi történik, ha a hidratálás nem történik meg.

Hidratálás belülről

Amikor elegendő folyadékot fogyasztunk, akkor a szervezetünk belülről kifelé áramoltatja a folyadékot, így belülről hidratálja bőrünket. Ezt a folyamatot a legkiválóbb hidratáló krém sem képes helyettesíteni vagy pótolni. Ezért nagyon kell figyelni arra, hogy a napi két liter folyadék bevitele megtörténjen. Ez a mennyiség változhat, testsúly függvénye a kívánatos mennyiség. Nagyon vékony nők esetén a másfél liter is elegendő lehet. 60–80 kg-os testsúly környékén viszont kevés a két liter folyadék. A folyadék minősége is nagyon fontos. Legyen minél közelebb a tiszta vízhez. Legjobb a tisztított víz vagy szénsavmentes forrásvíz. Az édesített, színezett, tartósított üdítőitaloktól lehetőség szerint tartsuk távol magunkat.

A fent említett napi folyadékszükséglethez ne számoljuk hozzá a kávét, az ebédre elfogyasztott levest. Ezeken felül kell meglennie a két liter folyadéknak. A kávé valójában vízhajtó hatású, tehát sok kávé elfogyasztása esetén még tovább kell növelni a vízmennyiséget.
Megfelelő folyadékfogyasztással félig elérhetjük az ideális állapotot, a hidratálás egyik fele teljesül.

Hidratálás kívülről

Mint ahogy a szervezet állapota és folyadékellátottsága hatással van bőrünk egészségére, úgy ez fordítva is igaz. Bőrünk egészsége erősen befolyásolja szervezetünk egészségét, hiszen ez egy védvonal, az immunrendszer fontos részét képezi. Ez az egyik tényező, amiért nagyon fontos bőrünket jó állapotban tartani. A másik tényező természetesen a szépség. Mindenki szeretne szép, egészséges és feszes bőrt. Megfelelő ápolással ez elérhető. Napjainkban nagy divatja van a konyhában készítendő pakolásoknak, melyek zöldségekből, gyümölcsökből, tejtermékekből készülnek. Ezek biztosíthatják a felszíni hidratálást, mely azonban gyorsan elpárolog. A bőr mélyebb rétegeinek a hidratálásához olyan kozmetikumok szükségesek, melyek vízmegkötő anyagokat tartalmaznak, valamint elősegítik a mélyhidratálást.

A kozmetikumokkal kapcsolatban azonban érdemes vigyázni. Nagyon sok készítmény tartalmaz káros anyagokat, ezért az összetevőket mindig ellenőrizni kell.

A távol-keleti gyógynövény alapú kozmetikumoknak megvan az az óriási előnye, hogy egészen más szabályok szerint történik a gyártásuk. Nagy részük teljesen organikus készítmény. A testápolás ugyanolyan fontos, mint az arcápolás. Ehhez olyan testápoló szükséges, amely mélyen hidratál és tápanyagokkal tölti fel a bőrt. Az arcbőr hidratálása kissé komplikáltabb feladat. A legfontosabb, hogy minden esetben az arcbőrünk típusának megfelelő hidratáló krémet használjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük