A kérdés természetesen a bőrápolásra vonatkozik. Jelen esetben két fontos momentumról lesz szó.
Minden évszaknak megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt. Ez alól a nyár sem kivétel. Van néhány tényező, amit mindenképpen szem előtt kell tartanunk ahhoz, hogy a nyári időszak hátrányait ki tudjuk védeni.

Az első fontos kérdés az arcápolás időszaka és intenzitása. Ez is nagyon sok részből áll össze. Most kifejezetten arra a részre fókuszálunk, amivel a károsodásokat azonnal kezelni tudjuk. Nyáron érdemes az esti órákban több időt szánni az arcápolásra. Ez ne közvetlenül lefekvés előtt történjen. Legjobb időszak este 7-9 között. Szükség van arra, hogy ha napközben huzamosabb ideig ki volt téve az arcbőrünk a napsugaraknak, akkor biztosítsuk az azonnali regenerálódást minden este.

Hidratálás

Este arctisztítás után kenjük fel a szokásos éjszakai krémet. Ezt nyáron helyettesíthetjük hidratáló pakolással is. Az arckrémet felkenhetjük enyhén nedves bőrre is, így még nagyobb fokú hidratálást tudunk elérni. Mindig javasolom a spatula használatát. Nem szerencsés a krémbe kézzel belenyúlni. Ez nyáron fokozottan igaz, mivel ilyenkor a krémek és egyéb kozmetikumok sokkal gyorsabban tönkremehetnek. Ha nincs a krémedhez spatula, akkor vásárolj egyet külön egy kozmetikum üzletben.

Bármennyire is tiszta a kezed, akkor is maradnak rajta mikroorganizmusok, amik nagyon jó táptalajra találnak egy organikus készítményben. Nagyon gyorsan szaporodnak, mert egy ilyen környezet kellemes számukra, ebből adódóan a krém idő előtt megromolhat. Lefekvés előtt még egyszer érdemes leöblíteni az arcot, majd újból felkenni frissen az éjszakai krémet.

Ha ezt minden este megtesszük, akkor a napsugárzás okozta kiszáradást kiküszöbölhetjük. Érdemes megjegyezni, hogy nyáron (főként a verejtékezés miatt) az arcbőr kiszáradása szinte észrevétlen. Ez ne tévesszen meg. Előzd meg ezt az állapotot és figyelj a megfelelő hidratálásra.

Napégés

Másik fontos téma a napégés. Napjainkban már nem csak a perzselő nyári nap képes napégést okozni, hanem az év többi részében is van erre esély a szoláriumok révén. Sok nő úgy véli, hogy a csokoládébarnaság kötelező érvényű a szépséghez. De hogyan lehet elérni a kívánt eredményt, hogy az ne okozzon károsodást?

Amikor először mész napozni idén, akkor mindenképpen használj napvédő krémet, legalább az első egy-két alkalommal. Jó minőségű napvédő krémet használj, mert ez fogja meghatározni, hogy mennyire lesz védve a bőröd a káros sugaraktól. Amikor túl vagy az első néhány alkalmon, akkor is használj napvédőt, de erre már inkább a természetes kakaóvaj és kókuszvaj ajánlott. Ezt saját magadnak is el tudod készíteni. Az elkészítés módját itt találod: Bounty testápoló olaj.

Ezzel a testápoló olajjal tisztálkodás után is kend be a bőröd. Segíteni fog a regenerálódásban, ráadásul feszesít is. Nagyon fontos, hogy napozás előtt ne használj dezodort vagy parfümöt. Sok esetben ez felelős az öregségi foltok kialakulásáért. Bármennyire szereted a bőrödet csokibarnán látni, ne vidd túlzásba a napozást. Továbbá télen viseld el, hogy fehérebb vagy kissé, a szolárium nem javasolt.
Kellemes nyaralást és élvezetes napfürdőzést kívánok!

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük