Hogyan legyek szép? Hogyan lehetnék még szebb? Hányszor tetted fel magadnak ezt a kérdést? Hányszor álltál a tükör előtt sminkkellékeket válogatva és saját tükörképedet nézegetve?

Mindenki szeretne jobb benyomást kelteni környezetében, ez teljesen természetes. A szépség titka azonban nem kizárólag a prémium kategóriás kozmetikumokban rejlik, ennél sokkal több összetevője van.

Most végigvesszük azokat a tényezőket, melyeket ha bevezetsz életedbe, garantáltan szebb leszel, plusz bónuszként jár hozzá, hogy egészségesebbé is válsz.

A szépség és egészség összetevői megkövetelik, hogy valamilyen mértékben változtass életmódodon. A változásra való képesség mindig sikerhez vezet. Az, hogy milyen mértékben változtatsz berögzült szokásaidon, kizárólag rajtad múlik. Senki nem fog ellenőrizni, nem kapsz rossz pontot vagy leszidást, ám ha elhatározod, hogy fokozatosan bevezeted az itt olvasott tanácsokat, megígérem, hogy napról napra egyre szebb és egészségesebb leszel. Ez minden korosztályra vonatkozik, gyerekekre ugyanúgy, mint középkorúakra.

A szépség kulcsa

Van néhány sarkalatos pont, melyen változtatnod kell, illetve meg kell erősítened ahhoz, hogy elindulj a széppé válás útján, és garantáltan egészségesebbé válj. Ezek a tényezők nagyon sokszor ismétlődnek ilyen-olyan oldalakon, valahogy mégis mindig elkerüli figyelmünket.

Életmód tényezők a szépség jegyében:

::: Megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás
::: Sok nyers zöldség fogyasztása minden nap
::: Rendszeres testmozgás
::: Cukor és fehér pékáru kiiktatása
::: Gyorsan felszívódó szénhidrátok csökkentése
::: Vegyszerek leváltása organikus készítményekre
::: Prémium kategóriás kozmetikumok használata

Első nekifutásra soknak tűnik, ezt nagyon jól tudom. Éppen ezért írtam fentebb, hogy a mértéket mindenki saját maga határozza meg. A változtatás tempója mindenkinek saját felelőssége, nyilvánvalóan nem lehet egyik pillanatról a másikra hirtelen teljesen egészséges életet élni. Az viszont teljesen biztos, hogy bármilyen apró változtatás látható eredményt fog hozni.

A fokozatosság fontos

A fenti felsorolás mindenki számára alapot ad ahhoz, hogy egészségesebb életet kezdjen, ám ezt még tovább lehet bővíteni. Mindenki saját maga érzi, hogy mi az, ami neki még kényelmes. Majd előbb-utóbb késztetést érez, hogy emelje a lécet. Amennyiben apró léptekkel haladunk, akkor nem lesz megerőltető az életmódváltás, valójában itt is csupán rossz szokások levetkőzéséről és jó szokások bevezetéséről van szó.

Vegyük példának a rendszeres testmozgást. Aki nem mozgott hosszú évek óta, annak pont elegendő kétnaponta sétálni húsz percet a lakóhelye közelében. Egy idő után ez szokássá válik, és akkor be lehet vezetni a napi sétát, majd még később a kocogást, esetleg a kerékpározást (vagy amihez kedvet érzünk).

Hasonlóan fokozatossá lehet tenni a többi pontot is. Tudom jól, hogy a rossz szokásoktól való megválás nem könnyű dolog, ám nem lehetetlen. Fel kell tennünk magunknak a legfőbb kérdést: Milyen erős a vágyódás bennünk a szépségre és az egészségre? Mit tennénk meg érte?

Egy új szokás bevezetése – például a nyers zöldség rendszeres fogyasztása – először még kellemetlen kötelezettségnek tűnhet, de néhány hét alatt annyira természetessé válik, hogy ha nincs zöldség, akkor hiányzik. Ugyanez igaz a többi tényezőre is. Nem kell radikális változásokat végrehajtani egy perc alatt, mert azzal csak felforgatjuk saját és családunk életét, valamint hamar bele is unhatunk az egészbe, és ilyenkor szokták mások feladni. DE NEM MI, UGYE?

Segítségként nyitottam egy új kategóriát „Életmód” címmel, melyben olyan cikkek olvashatók, amelyek mind egy jobb és egészségesebb élethez járulnak hozzá. Bár első olvasásra nem egyértelmű, miért a szépség titka címet kapta ez az írás, de bárki változtatni kezd az életmódján, hamarosan rá fog jönni, hogy a szépség és az egészség sokkal szorosabban összefonódik, mint azt az ember valaha is gondolta volna.

Végre itt a lehetőség, hogy külsőd tükrözze belső szépségedet. Légy sikeres, egészséges és szép!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük