Már nagyon sok helyen említettem, de nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az arcbőr megfelelő tisztítása a legfontosabb, amit a javulás érdekében tehetünk. Minden, amit az édesanyád azzal kapcsolatban mondott, hogy ne feküdj le aludni sminkkel, az igaz.

A legendás londoni bőrápolási szakember Eve Lom azt mondja, hogy ameddig rendesen tisztítod a bőröd, addig bármilyen hidratáló krémet használhatsz. Azt is mondja, hogy az elégtelen tisztítás eredménye, hogy a baktériumok és a faggyú – a bőr természetes olajai – felszaporodnak, amik mitesszerekhez, a rettegett pattanásokhoz és korai öregedéshez vezetnek.

Arctisztító kozmetikum, de milyen?

Az arctisztító kozmetikum kiválasztása, több odafigyelést igényelne annál, mint, hogy azt veszed meg, amelyik megtetszik. Először meg kell határoznod a bőrtípusodat, majd annak megfelelően kiválasztani az arctisztítót. A legtöbb nő úgy gondolja, hogy ha a bőrük feszes, akkor az a száraz bőr jele. Ez nem feltétlenül igaz. Valójában a pórusok mérete sokkal jobban meghatározza, hogy milyen a bőrtípusod.
Nézz a tükörbe. Ha a pórusaid nyitottak, tehát úgy néznek ki, mint a miniatűr kráterek, akkor valószínűleg zsíros bőröd van. Kicsi, majdnem láthatatlan pórusok a száraz bőrt jelzik. Ha kevert bőröd van, általában egy olajos, nagy pórusokkal teli T alakú rész húzódik végig a homlokodon, az orrodon és az álladon, míg az arcod más része száraz. Ebben az esetben az ideális az, hogy két különböző arctisztítót használj. Ez drágának hangzik, de ez a két fajta arctisztító kozmetikum, kétszer olyan sokáig fog tartani.

Száraz érzékeny vagy érett bőrre

A krémes arctisztítóknak sűrű az állaguk és könnyű hidratáló réteget hagynak a bőrön. Arctisztítás után felesleget óvatosan kell eltávolítani vízzel és meleg nedves tiszta ruhával.

Normál és száraz közötti bőrre

A folyékony arctisztító enyhe tisztítószerekből és hidratálókból áll, szóval nem fogják megfosztani bőrödet a természetes olajaitól. Minél szárazabb a bőröd, annál sűrűbb arctisztítóra lesz szükséged.

Normál és zsíros közötti bőrre

Az arctisztító habok segítenek feloldani a faggyút a bőrön, nagyszerű alternatíva szappan helyett.

Aknés bőrre

Használj gyengéd arclemosót, gyengédet vagy habosat és ne dörzsöld vagy nyomogasd, akármilyen jó érzés.

Milyen gyakran tisztíts?

A reggeli arcmosást aszerint határozd meg, hogy mennyi faggyú gyűlt fel a bőrödön éjjel. Ha nem fényes és száraznak érzed az arcbőröd, akkor egyszerűen törölgesd át az arcod meleg nedves ruhával és utána hidratálj, de ha az arcod fényes, használj arctisztító kozmetikumot, hogy eltávolítsd a szennyeződést és port, ami megragadt az olajos felszínen, és megrekedhet a smink alatt.

Még mindig szereted a szappant?

Tartózkodj bármilyen arctisztítótól, amitől húzódik a bőröd, mert az nem tisztaság, az szárazság.

Kivéve ha PoBling arctisztító készüléket használsz. Az elektromos arctisztító kitisztítja a pórusok mélyét, így arctisztítás után az enyhe húzódó érzés nem a szárazságot jelenti, hanem a pórusaid húzódnak össze, miután kikerült belőlük a pangó faggyú és a szennyeződés.

Ha már szappan, akkor sincs probléma, mert itt van nekünk a PURITO Re:fresh szappan, ami gyengéd a bőrhöz, nem szárít és nem tartalmaz káros anyagokat, csak egészséges gyógynövényeket.

Változások

Ne felejtsd el: 25 évesen a faggyútermelődés lelassul. Állapotos vagy menopauzás nőknél a hormonális változásoktól változhat az arcbőr. Szóval legyél felkészült, és amint feltűnik valamilyen változás, azonnal változtass a megszokott rutinon.

A tökéletes tisztítás lépései

::: Legelőször moss kezet, hogy ne kerüljön semmilyen baktérium az arcodra.
::: Kezdd a tisztítást a hajvonalnál, a hajformázó termékek vonzzák a koszt és csak utána kend a tisztítót az arcodra, a szádra és a nyakadra, egy kicsit tovább, mint ameddig az alapozót vagy BB krémet kened fel.
::: Miután felkented a tisztítót gyengéden masszírozd bele a bőrödbe az ujjbegyeddel, és hagyd fent kb. egy percig, hogy a smink leolvadjon.
::: Ha arctisztító gépet használsz, akkor sokkal könnyebb dolgod van, mert a mikroszálak elvégzik a dolgukat, így le tudod szedni a szennyeződést és a sminkmaradványokat, kozmetikum maradványokat, anélkül, hogy ártanál a bőrödnek.

Ugyanaz az arctisztító kozmetikum nem jó egész évben, az időjárás változással változhat a bőröd faggyútermelődése is. A szeles, hideg idő csökkentheti a hidratáltságot, tehát minden bőrtípusnak szüksége van ilyenkor eggyel hidratálóbb termékre, tehát zsíros bőrre valóról normál bőrre valóra érdemes átállni, stb.

Hámlasztás: itt a bőrradír

Az arcradírral történő hámlasztás arra való, hogy leszedje a kemény felszíni sejteket, felfedve a fényes rózsaszíneket. Így működnek az AHA krémek és szérumok. De biztos, hogy szükséged van hámlasztásra?
Nemzetközileg elismert arcspecialisták, mint például Eve Lom, azt mondják, hogy a bőrradír nem feltétlenül szükséges. Eve Lom még azt is megjegyezte, hogy a hámlasztás többet árthat, mint amennyit használ. Ha rosszul használod, a bőrradír a bőr élő rétegét is leszedheti. A legtöbb ember túl erősen radíroz, főleg az orcáknál. Több bőrt távolítanak el ezeken a helyeken, mint a nehezen elérhető részeknél, pl. az orr körüli területen, és itt a sejtek felépítése roncsolódhat.

Ha PoBling elektromos arctisztítót használsz, akkor egyáltalán nincs szükséged bőrradírra, mert ezzel a készülékkel minden nap eltávolítod az elhalt hámsejteket, és csak azokat. A selymes mikroszálak nem roncsolják az élő réteget. Ha még mindig szereted a bőrradírt, mindenképpen keress olyanokat, amelyek feloldódnak a vízben, mivel ezek okozzák a lehető legkisebb irritációt és ne hámlassz hetente egynél többször. A Skinfood Black Sugar Perfect Essential bőrradír 2X tökéletes választás a bőrödnek.

Tonerek – mítosz és valóság

A toner első használata olyan, mint egy beavatási rítus. Hihetetlenül rendkívüli érzés végighúzni a vattalabdát az arcodon és látni, hogy mennyi szennyeződést szed le. De ahogy a bőr öregedik ajánlatos a nőknek még mindig tonereket használni az arctisztítás utolsó lépéseként?

A tonerek népszerűségének elsődleges oka, a friss érzés, amit ad. Legyél biztos abban, hogy a bőrödnek megfelelő tonert használod. A tonerek hagyományosan nem tartalmaznak alkoholt, vagy csak keveset, és napjainkban ezek a termékek mindenre ki vannak fejlesztve, az irritált bőr kezelésétől egészen a hámlasztásig. A hámlasztó hatásúak, amiket gyakran hívnak tisztítónak, arra vannak tervezve, hogy frissebbnek látszódjon tőle az arcod, úgy hogy eltakarítja az elhalt hámsejteket. De a hámlasztás hátrányairól az előbb már éppen eleget írtam.

Ha az elhalt hámsejteket szeretnéd eltüntetni, akkor az PoBling elektromos arctisztító napi használata lesz számodra a legjobb, leggyengédebb megoldás, főként, ha a bőröd nagyon érzékeny.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük