Miért tesszük fel magunknak ezt a kérdést olyan gyakran? A hangulat az egyik legrejtélyesebb jelenség, mely sok tényezőtől függ. De még senki nem fejtette meg ezt a rejtélyt. A tudomány már bebizonyította, hogy a jó hangulat értékesebbé teszi az életet, a rossz hangulat pedig rombolja az egészséget.

Vannak olyan pillanatok, amikor az ember nem akar semmit, csak keresi a kudarcok okát, a „tettest”. Olykor felmerül bennünk a kérdés, hogy miért olyan nehéz ez a mai nap. Néhanapján az is felmerül bennünk, hogy talán mi tehetünk mindenről. Talán az ok bennünk van, és mi még csak észre sem vesszük. Ne felejtsük el, hogy ilyenkor a rossz hangulatunk saját magát generálja, lehúz, végül rossz következményei lesznek. Hangulatunk okozói lehetünk mi saját magunk, használjuk hát ki a lehetőséget.

Tudod, hogy ha valami vicces dolgot látsz vagy felvidít valami, akkor önkéntelenül is mosolyogsz. De hidd el, hogy ez fordítva is igaz. Ha mosolyogsz, akkor vidámabb leszel. Próbáld csak meg! Mosolyogj egy-két percig, és a hangulatod észrevétlenül megváltozik. Sokkal jobb kedved lesz. Azt tartják, hogy a hangulat függ az időjárástól. Ám minden évszakban, minden időjárási körülmények között lehet találni egy jó pontot, aminek hangulatemelő hatása van. Gondoljuk például egy szép télikabátra, aminek a viselése örömet okoz (a hideg ellenére is). Vagy egy szép nyári divatékszer ellensúlyozhatja a negyven fokos kánikulát. Amikor például bemész egy üzletbe és megleped magad valamivel, az minden körülmények között javítja a hangulatodat, függetlenül attól, hogy borult az idő vagy melegfront van.

Vannak azonban kivételek. Van néhány nő, aki nehéznek és fárasztónak érzi azt, hogy a szépsége áldozatokat követel. Végeredményben, a hangulatunk emeléséhez magunkban kell megváltoztatni valamit. Meg kell szeretni magunkat. Meg kell tanulni értékelni magunkat, bármilyenek is legyenek a körülmények.

Nézz a tükörbe és mondd magadnak, hogy szép vagy, sőt, te vagy a legszebb. Valamilyen oknál fogva a nők ezt nem szokták megtenni. Tedd meg! Nem lát közben senki, és a hangulatodra remek hatással lesz. Irányítsd tudatosan hangulatodat, mosolyogj többet! Ha megtanulod irányítani, akkor ez mindig jó érzéssel fog eltölteni. Az élet így sokkal egyszerűbbnek és vidámabbnak fog tűnni. Az egészségedre is jótékony hatással lesz, és a környezeted is sokkal szebbnek lát ezután. Elegendő gyakorlással odáig fejlesztheted magad, hogy ha valami felzaklat, utána tudatosan elmosolyodsz és a rossz hangulatod egy perc alatt elillan, mintha soha nem is létezett volna.

Gyakorold és legyél sokkal boldogabb a hétköznapokban!

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük