Semmi sem határozza meg jobban egy nő megjelenését, mint a bőre állapota. Annak érdekében, hogy bőrünk egészséges maradjon, mindig vigyáznunk kell rá.
Erre az állapotra egészségügyi tényezőként kell tekintenünk, hiszen nem csak szépségünket, de egészségünket is befolyásolja. Mint minden egészségügyi kérdésben, a bőr egészségi állapotával kapcsolatban is igaz, hogy sokkal könnyebb megelőzni a problémát, mint orvosolni. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy az öregedést megelőző bőrápolást legkésőbb 20-25 évesen kell elkezdeni. 25 évesen a bőr állapota nagyszerű, de nem szabad megengedni magunkat, hogy sodródjunk az eseményekkel, és hagyjuk leromlani bőrünk állapotát. Nagy figyelmet kell fordítani a napi bőrápolásra.
Elsődleges követelmény a kifogástalan tisztaság. Ez jelenti mindennek az alapját.

Bőrtípus

Először is szükség van a bőrtípusunk meghatározására, majd ezzel összhangban kell krémeket és egyéb kozmetikumokat vásárolnunk.

::: Normál bőr jellemzői: rugalmas, egészséges látványt nyújt, kiegyensúlyozott a tónusa.
::: Száraz bőr jellemzői: vékony és érzékeny, hajlamos a hámlásra és a kellemetlen húzódásra.
::: Zsíros bőr jellemzői: fényes, csillogó a bőrfelszín, tágak a pórusok.

A felsorolt három bőrtípus nem mindig ennyire egyértelmű. Kevert, érzékeny bőr esetén egyszerre tapasztalhatjuk meg a száraz és zsíros bőr jellemzőit. Azt is érdemes tudni, hogy a bőrtípusunk akár évszakonként is változhat valamelyest, továbbá a kor előrehaladtával is. Nem csak a bőrápoló készítményeket, de az arctisztító kozmetikumokat is bőrtípusunknak megfelelően kell kiválasztani.

Hideg-meleg víz

Nem csak a kozmetikumok befolyásolják arcbőrünk állapotát, hanem az arctisztításkor használt víz hőmérséklete is. A túl meleg víztől kipirosodik az arcbőr, és hosszú távon ernyedtté, petyhüdtté válik, ezért nem javasolt. A hideg víz felfrissít, de erősen szárít. Még zsíros bőrre sem javasolt. A legjobb, ha langyos vízzel végezzük az arctisztítást.

Éjszakai és nappali bőrápolás

Válasszuk külön az éjszakai és a nappali bőrápolást, de egyik se szenvedjen hiányt. Mindkettőre oda kell figyelnünk. Az éjszakai bőrápolás némileg egyszerűbb, mivel erre komplett megoldást nyújtanak az éjszakai krémek, pakolások, arcmaszkok.
A nappali bőrápolás némileg bonyolultabb. Arctisztítás után használjunk a bőrtípusunknak megfelelő tonert, esszenciát, szemránckrémet és arckrémet. Majd csak ezután kezdjünk sminkelni.

Bőrápolás napközben

Amennyiben van rá lehetőség, akkor a nappali bőrápolás több szakaszból álljon. A reggeli bőrápolás után 6-8 órával érdemes megtisztítani az arcot és újból felkenni frissen a kozmetikumokat és a sminket. Ha nincs rá lehetőség, akkor ezt érdemes akkor megtenni, amikor a munkanap után hazaérünk.
Ha a fentiekhez tartjuk magunkat, a lehető legjobban késleltethetjük a ráncok kialakulását, illetve minimalizálhatjuk azokat. Így arcbőrünk friss és egészséges lesz, ami rengeteget emel megjelenésünk színvonalán.
Még egy apróság. Érdemes organikus, illetve gyógynövény alapú kozmetikumokat használni, mert óriási a különbség hatékonyság tekintetében a szintetikus alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal szemben.

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük