A tökéletes alapozó keresése a szépség Szent Grálja. Az Egyesült Királyságban a kozmetikai cikkekre költött pénz legalább 23 százalékát alapozóra költik. Mivel a fantasztikus alapozó megtalálása nagyon nehéz, fogadni mernék, hogy ezek közül a tubusok közül rengeteg fekszik elfeledve a fürdőszobaszekrényed hátuljában. A nők negyven százaléka nem is próbálkozik, pedig az alapozás művészete tényleg megéri a tökéletesítéssel való nyűglődést. Gyönyörű bőrrel – legyen az az anyatermészet vagy egy kozmetikai cég érdeme – minden mással kevesebbet kell törődnöd.

Tökéletes találat

A legtöbb nő azt a hibát véti, hogy túl rózsaszín alapozót választ. A bőr valójában nem rózsaszín, sőt, sokkal sárgásabb, mint azt gondolnánk. Ezáltal, ha túl rózsaszín az alapozód, természetellenesen fogsz kinézni és megjelenik egy egyértelmű csík azon a vonalon, ahol véget ér az alapozód rétege. Ha azt szeretnéd, hogy kissé élettel telibb legyen a bőröd, válaszd inkább a pirosítót. Az alkarod belsejében teszteld, hogy illik-e a szín a bőrödhöz. A kar tónusa áll legközelebb a nyakéhoz, mivel az is többnyire védve van az UV sugárzástól. Érdemesebb a nyakadhoz választani az alapozót, mint az arcodhoz.

Ha mégis kétségeid vannak, inkább a világosabbat vedd meg, az természetesebbnek hat, mintha a sötétebbet választanád. Ne dönts azonnal. Körülbelül egy perc kell az alapozónak, hogy megszáradjon, és elkezdjen kölcsönhatásba lépni a bőröddel. Először a vörös pigmentek lépnek hatásba, ezért először rózsaszínűbbnek fog tűnni. Menj a legközelebbi természetes fényforráshoz. Általában még a legjobban kivilágított kozmetikai csarnokok is torzítják a színeket. Ha a jó színt választottad, eltűnik a bőrödön.

Ne félj tanácsot kérni, ezért vannak a tanácsadók. Ha egy ablakkal szemben, természetes fényben készíted el a sminked, nem fog semmilyen kellemetlen meglepetés érni. Ha primert használsz az alapozó előtt, sokkal tovább fennmarad. A legjobb, ha hidratálókrémmel is bekened, vársz tíz percet, és az után kened fel a primert. A kettő együtt segít, hogy az alapozó ne repedezzen meg vagy jöjjön le. A legjobb, ha nem szivaccsal, hanem a tiszta ujjaiddal kened fel az alapozót. Az ujjaiddal elérhetsz azokra a helyekre is, amikre a szivaccsal nem tudnál. Ráadásul elkerülheted azt is, hogy csíkos legyen az arcod, amire sajnos nagy esély van, ha szivacsot használsz. Ideális esetben (ha van rá időd) az alapozó és a púder után várj öt teljes percet, és csak az után tedd fel a színes kozmetikumokat. Ez segít, hogy tovább tartson a sminked.

Írta: Riva Silver

Riva portré

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük