Gondolj a szemöldöködre az arcod alapjaként. A jól megrajzolt szemöldök szépen keretezi az arcot, így figyelmet irányít a szemekre. Nagyobbnak, határozottabbnak mutatja azokat. A szemöldök mindig jól ápolt kell, hogy legyen.
Carol Shaw sminkes javaslata szerint először egy profival szedesd ki a szemöldököd, hogy azután otthon ápolhasd. Bár sok időt vesz igénybe a szemöldök kiszedése, de érdemes rá időt áldozni. Sokkal nagyobb mértékben befolyásolja az arc esztétikáját, mint azt gondolnánk. A profin kiszedett szemöldök tompíthatja a túl erőteljes, vagy éppenséggel túl kerek arcformát. Megnagyobbíthatja a szemeket, és nem utolsó sorban, sokkal könnyebb utána sminkelni.
Az alábbiakban következő tippek segítenek abban, hogy megfelelő módon tudd alakítani a szemöldököd vonalát.

Tippek a szedéshez

A legjobb a természetes fény, ezért inkább az ablak mellett egy kézitükörrel végezd. Alaposan tisztítsd meg a területet, eltüntetve a szappan nyomát tonerrel, hogy még véletlenül se maradjon szennyezett. Egy szemöldökceruzával rajzold meg a szemöldököd természetes vonalát, hogy ne szedd túl.

Óvatosan húzd ki a bőrt a szemöldök külső szélénél, hogy láthasd a szemöldökcsontod, és útmutatóként használhasd. A szemöldököd kicsit hosszabb kell, hogy legyen, mint a szemed (mindkét oldalon), ezért ne szedj ki túl sokat egyik végéből sem. Egyszerre csak egy szálat húzz ki, különben kopasz foltokkal gazdagítod magad. Először azokat a szálakat húzd ki, amik biztos, hogy nincsenek a helyükön. Mindig a szemöldök alól kezdj szedni, és nagyjából kövesd a természetes formáját, és abban az irányban szedd, amelyben nő.

Kezdd a szemöldököd közepén, és haladj a füled felé, majd térj vissza középre és haladj az orrod felé. A szemed közepénél legyen a legmagasabban. A kihúzott szálak helyét teafaolajba mártott vattapamaccsal töröld le. A teafaolaj a természet legjobb fertőtlenítője.
Vigyázz: a sok szedés miatt a szemöldök egyre lassabban és lassabban fog nőni, míg végül teljesen megáll a növekedésben. Ez azért rossz, mert valószínű, hogy a jövőben meg akarod majd változtatni a szemöldököd formáját, de talán nem fogod tudni megtenni.

A tökéletes szemöldök

Passzolnia kell a színének a hajad színéhez? „Személy szerint jobban szeretem, ha ugyanolyan színű, mint a haj, vagy pár árnyalattal világosabb”, mondja Carol Shaw. „Ha a szemöldököd sötétebb, mint a hajad, úgy néz ki, mintha morcos lennél.”

A sminkzseni Kevyn Aucoin véleménye mindig is az volt, hogy a szemöldök pár árnyalattal világosabb kell, hogy legyen, mint a haj. „Szőkítőt kenek a szemöldökömre, 1-15 percig hagyom rajta, attól függően, hogy milyen világosra szeretném. Ha túl sokáig marad rajta, irritálhatja a bőrt. Ha a bőr érzékeny, korábban távolítom el. Ha véletlenül túl sokáig hagyom fenn, akkor is bármikor vissza lehet festeni az eredeti árnyalatra.”

Próbáld ki, hogy milyen lenne sötétebben: használj egy szemöldökceruzát, hogy lásd, jól áll-e. Ha tetszik, akár be is festheted. Ki fog fakulni, de jobb, mintha naponta kell színezni. Vincent Longo sminkes először ceruzát használ, majd ugyanolyan színű szemfestékkel fixálja. Vannak speciális szemöldökfixáló zselék, amelyekkel a helyén tarthatod a szemöldököd, bár egy leheletnyi hajlakk egy fogkefével felkenve is működik. Ha nem tudsz elmenni egy szalonba az első szemöldökszedés alkalmával, biztosítsd, hogy az arcformádhoz illő módon szedd ki:

1. Ha kerek az arcod, a szemöldök vége a fül hegye felé mutasson.
2. Ha ovális, a füled alja felé hajoljon.
3. Szögletes arc esetében a füled közepe felé szedd.
4. Ha hosszú az arcod, egy egyenes-szerű vonal mutasson a füled hegye felé.

Írta: Riva Silver

Riva portré

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük