Van néhány arctisztítás tévhit, ami évtizedek óta fenntartja magát, holott semmi alapja nincs. Azért fontos ezeket tudni, mert arcbőrünk nagyon érzékeny terület, megfelelő ápolás szükséges, hogy megőrizzük szépségét. Az arcápolás a megfelelő arctisztítással kezdődik, és sokszor itt bukik el a dolog, mert azt gondoljuk, hogy az évtizedekkel ezelőtt letett alapokra kell építkeznünk. A megfelelő arctisztítással többet érhetsz el, mint azt valaha is gondoltad volna. Ha figyelembe veszed az alább leírt tanácsokat, néhány nap alatt szemmel látható változást fogsz tapasztalni.

Elévült tanácsok

A nagymamám mindig azt mondta, hogy nem szabad szappannal arcot mosni, mert kiszárítja és tönkreteszi a bőrömet. Nyilvánvalóan akkoriban kizárólag „kék-vörös” és ehhez hasonló szappanokat lehetett beszerezni, amire ez igaz is volt. Azóta azonban más a helyzet. Az arctisztítás egyik fontos momentuma, hogy bőrünknek megfelelő kozmetikumot használjunk, ami akár szappan is lehet. Ma már nagyon jó minőségű szappanokat lehet beszerezni kifejezetten arctisztításhoz.

Nagyon fontos, hogy a szappan, vagy egyéb arclemosó kozmetikum adalékanyagoktól mentes legyen és illeszkedjen bőrtípusodhoz. Ha zsíros, problémás, aknés a bőröd, akkor is jó megoldás a gyógynövényes szappan, megfelelően optimalizálja bőröd faggyútermelődését, de nem szárít.

Az arcradírozás elavult technika

Második gyakori tévhit, hogy az arcbőrnek dörzsölésre van szüksége. Bár a dörzsölés, akár nedvesen, akár szárazon, valóban eltávolítja egy részét az elhalt hámsejteknek, de közben felsérti az élő, egészséges sejteket is. Akár életre szóló sérülések is létrejöhetnek az arcbőrön dörzsölés révén. Ha lehet, akkor kerüld a szivacsos vagy törölközős dörzsölést. Sokkal többet árt, mint használ. A dörzsöléshez kapcsolódik az arcradírozás. Léteznek jó minőségű arcradírok, de ha túl erősen használod, azzal ugyanúgy felsértheted az egészséges hámsejteket.

Az arcradírozás célja, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd. Így bőröd újra lélegzethez jut, tisztábbá válnak a pórusok. A bőrradírnál azonban van sokkal jobb megoldás. A PoBling elektromos arctisztító pontosan ugyanezt az eredményt segít elérni, mindezt dörzsölés nélkül. Az elektromos arctisztító vékony szálacskái gyengéden távolítják el az elhalt hámsejteket, valamint a pórusok mélyén lévő szennyeződéseket és faggyút. Nem kell rányomni. Így veszélyek nélkül tudod elérni ugyanazt a célt, mint az arcradírozással. Már ezért is érdemes áttérni az elektromos arctisztító használatára. Arcradírozásra így nincs többé szükséged.

Az PoBling elektromos arctisztító előnyei:

::: A tisztító selyemszálak vékonyabbak egy hajszálnál, így a ráncok és a pórusok mélyét is kitisztítják.
::: Magas rezgésszáma miatt nem kell rányomni, sem dörzsölni az arcodat.
::: Alkalmas sminklemosásra is, nem okoz bőrpírt. Nem maradnak utána sminkmaradványok.
::: Zsíros, pattanásos bőr kezelésére is alkalmas, mivel a pórusok mélyéről eltávolítja a pangó faggyút, ami a gyulladást okozza.
::: Helyrehozza a bőrhibákat, kiegyenlíti a tónust.
::: Hatékonyabbá teszi az arctisztítás után használt kozmetikumokat, mivel az elhalt hámsejtek nem akadályozzák többé azok felszívódását.
::: Maradéktalanul tisztít, így minden típusú bőrproblémára megoldást nyújt.

A zsíros bőrt NEM szabad szárítani!

Ha zsíros a bőröd, akkor egészen biztosan ismered azt a tévhitet, hogy arcbőrödet szárítani kell. Ezzel azonban a lehető legrosszabbat teszed. A szárítástól a faggyútermelődés még intenzívebb lesz és a zsírosodás egyre nagyobb méreteket ölt. Helyette szintén az elektromos arctisztító jelenti a megoldást, ami a pórusokat kitisztítja, a pangó faggyút eltávolítja. A szárító kozmetikumokat és az alkoholos tonereket felejtsd el! Sokat ártanak bőrödnek és a célodat sem éred el vele.

Hányszor moshatsz arcot egy nap?

Még egy utolsó tévhit. Lehet, hogy ez kicsit most felzaklat. A legtöbb helyen azt olvashatjuk vagy hallhatjuk, hogy naponta kettőnél többször nem szabad arctisztítást végezni. Ez nem igaz. Hat óránként nyugodtan el lehet végezni az arctisztítást, sőt, bizonyos esetekben ez ajánlott is. Például, ha olyan helyen voltál, ahol cigarettafüst érte a bőrödet, vagy ha sokat járkálsz a belvárosban, ahol nagyon szennyezett a levegő. Ha megáztál, akkor is érdemes lemosni az arcodat, az esővíz rengeteg szennyezőanyagot gyűjt be, mielőtt eléri a bőrödet. Tehát, a napi két arctisztítás olykor nem elég.

Arra azonban nagyon ügyelj, hogy valóban az arcbőrödnek megfelelő arclemosó kozmetikumot használd, más esetben tényleg kárt okozol, nem csak a kettőnél több, de akár napi egy arctisztítással is. Az arctisztítás annyira fontos lépés, hogy ha megfelelően végzed, az már önmagában is látványos változást okoz.

Ezzel kezdd a bőrápolást! Ragyogj egész nap! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük