Az egész emberiség álma, hogy megtalálja az örök élet titkát. Ám amíg ez nem lehetséges, legalább valamilyen módon a leghosszabbra nyújtsa életét. Ehhez minden lehetséges eszközt igénybe is veszünk, és továbbra is álmodunk az örök fiatalságról. Ez az életérzés mindenkit megérint, aki már kilépett a gyermekkorból. A fiatal felnőtteket ugyanúgy, mint a középkorúakat és az időseket. Vannak néhányan – biztos te is ismersz olyan embereket –, akik jóval idősebbnek néznek ki a koruknál. Az ilyen emberek esetében mindig megvan ennek az állapotnak a személyes oka. Ez ellen a folyamat ellen mindig van mit tenni. Az öregedést megfelelő céltudatossággal és törekvéssel le lehet lassítani.

Hány éves vagy?

Sok szakértő tanulmány bizonyította már, hogy az emberek túlnyomó része annyi idősnek néz ki, amennyinek érzi magát. Ez főként annak köszönhető, hogy ezek az emberek megőrzik kellemes fiatalkori emlékeiket és nem búslakodva gondolnak vissza az elmúlt dolgokra. Ezek az emberek folyamatosan érdeklődnek a fiatalabb nemzedék iránt, de nem próbálják meg utánozni őket. Az idő múlásával nem változtatnak életvezetési szokásaikon. Csak bízz magadban, és a siker végül hozzád pártol. A fiatalság megőrzésének fő tényezője az önhipnózis, és ez hatalmas erővel bír.

A szem a lélek tükre

A szemek állapota nagyon fontos, ezért ez a következő lépés. A szem a lélek tükre. Ha megszabadítod a duzzanatoktól és szemkörnyéki ráncoktól, akkor jó pár évvel közelebb kerülsz a teljes megújuláshoz. Erre használhatsz szemmaszkot, szemránckrém pakolást, de a hideg teafilter, a nyers uborka vagy a nyers reszelt burgonyából készült pakolás is azonnali megoldást jelenthet. Ha minden nap törődsz az arcbőröd állapotával, akkor az arcod sokkal lassabban öregszik majd.

A stressz öregít

Nagyon sok stresszoldó technika létezik. Találj magadnak egy olyan módszert, amit minden nap tudsz alkalmazni. Tudtad, hogy a szex is egy nagyszerű stresszoldó módszer? Emellett javítja a vérkeringést, ezzel együtt a bőr állapotát. Feltölti a sejteket oxigénnel. A rendszeres szex akár nyolc évnyi megújulást, fiatalodást is jelenthet. Ez mindkét nemre igaz.

Sétálj sokat!

Energikusabb, ruganyosabb és magabiztosabb leszel, ha sokat sétálsz. Sétálj minden nap! Fokozatosan növeld a távolságot. Amikor már jó formában érzed magad, ez ne legyen kevesebb, mint 5 km. Az időjárástól függetlenül minden nap sétálj, egyetlen napot se hagyj ki. Egy hónap után hullámokban fogod érezni magadban az energiát, a vitalitást és a magabiztosságot. Legyél vidám minden nap és mozogj sokat! Így az elkerülhetetlen idős kor egyre később gyűr majd maga alá.

Sok szerencsét!

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük