Mindnyájunknak megvan a lehetősége a fiatalító kozmetikumok használatára. Ezzel a lehetőséggel sok nő él napjainkban.

A fiatalító szérumok, krémek és esszenciák nagyon sokat segítenek bőrünk üdeségének megőrzésében, ám a gyártók nem adhatnak teljes garanciát. Mégpedig azért nem, mert a kozmetikumok használatához muszáj egy egészséges életmódot társítanunk.
Csak így érhetünk el teljes sikert! Az egészséges életmód igen tág fogalom, ezért az alábbiakban arra a néhány momentumra térek ki, melyek közvetlenül a fiatalság megőrzésére irányulnak.

Legyél kipihent!

Semmi nem tart jobban fiatalon, mint a rendszeres pihenés. Ha nem alszol eleget, akkor az anyagcseréd lelassul. Ebből következően megjelennek szemed alatt a sötét karikák, valamint a csúf táskák. A gyakori fárasztó éjszakázás ide vezet. Nem fogod tudni igazi friss pillantással viszonozni, ha rád néznek.

Hidratálj kívül-belül!

Gondoskodj bőröd nedvességtartalmáról! Ne csak az arcbőrödet ápold, hanem a teljes bőrfelületedet. Ezt tedd meg gyakran, lehetőleg minden tisztálkodás után. Ne legyél lusta elegendő vizet inni. A legtöbbünknek ezzel problémája van, de megvannak a módszerek arra, hogy figyelmeztesd magad. Ha nem jut elegendő vízhez a szervezeted, az gyors öregedéshez vezet. A bőröd dehidratálttá, „törékennyé” válik. A ráncok sokkal gyorsabban megjelennek.

Ezen kívül a belső szerveid is sokkal gyorsabban elhasználódnak, megjelennek a rendellenességek. Nem fogod jól érezni magad a bőrödben. Tehát, igyál elég vizet és hidratáld kívülről is a bőröd!

Étkezz egészségesen!

Ügyelj arra, hogy mit eszel! Próbáld meg kiiktatni életedből a gyorséttermeket és a félkész ételeket. Olyan ételeket egyél, amik frissen készült, teljes értékű élelmiszerek. Ezek gazdagítják megfelelő tápanyagokkal és vitaminokkal a szervezetedet. Kerüld a nassolást, hiszen ez csak egy rossz szokás. A nassolás során értéktelen ballaszttal terheled a szervezeted és a bőrödnek, megjelenésednek sem tesz jót.

Mozogj rendszeresen!

Csak 10 percet szánj magadra reggelente! Nem szükséges naponta 1-2 órán keresztül hajszolnod magad az edzőteremben. Elegendő naponta 10 perc reggelente. Ez olyan élénkítő hatással lesz rád, amit rövid idő múlva érezni fogsz magadon. Olyan mozgásformát keress, amit élvezel, így nem érzed majd szorongató kötelességnek a mozgást.
A kulcsszó a rendszeresség. Egy-két napon belül érzed majd a változást. Nagyon gyorsan általános szokásoddá válik majd, ne hagyj ki egyetlen napot sem. És ami óriási előny, sugározni fog rólad a vitalitás. Energikusabb leszel, és a tekinteted is egészen más lesz.

Élj optimistán!

Nézd mindig a dolgok és események pozitív oldalát! A negatív életszemlélet felőrli az idegeidet. Ez kimerít, ami látszani fog rajtad. Végül is csak szokás kérdése, hogy milyen nézőpontból szemléled a dolgokat. Nagyon sokat tud segíteni ebben egy kedves kisállat. Ezek az apró lények tele vannak pozitív érzelmekkel, és a gazdikból is ezt váltják ki.
Egészében véve, egy ilyen életmódra való átállás csak egy-két hétig igényel odafigyelést, utána szokássá válik. Mit nyersz vele? Egy tartalmasabb, teljesebb életet… ÉS… szebb külsőt. Hát rajta!

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük