A stressz életünk részét képezi. Naponta számtalan atrocitással kell szembenéznünk. Ez ellen muszáj tenni valamit, amíg nem késő. Tudományos kísérletek tömkelegével bizonyították már, hogy a stressz közvetlenül, negatívan befolyásolja egészségünket. Ezért nagyon fontos, hogy tegyünk ellene. De hogyan?

Az alábbiakban néhány roppant egyszerű módszert olvashatsz, amit bárhol, bármikor alkalmazhatsz néhány perc alatt. Apróságnak tűnik, de gyökeresen megváltoztatja majd a hétköznapjaidat. Ha ideges vagy, próbáld ki ezeket a módszereket.

Ne felejts el a légzésedre figyelni – mélyen, ritmikusan, orron be, szájon ki.
::: Nyisd szét az ökleidet, lengesd a karod. Erősen rázd meg a kezeid.
::: Ne rakd keresztbe a lábaid és a karjaid. Rázd meg a lábaidat, csinálj bokakörzéseket.
::: Mosolyogj, ha emlékszel egy jó viccre, nevess fel.

Gyors arc- és fejmasszázs

Masszírozd ki magadból a feszültséget! Hagyd az ujjaid a szemöldöködön, majd futtasd őket felfelé, a hajadban egészen a tarkódig. Ismételd meg, ahányszor csak tudod. Képzeld el azt, hogy az arcodtól kezdve leutazol a testeden, a vállaidon, a gerinceden, a medencéden, a térdeiden és a bokáidon keresztül a talpadig, és ellazítod minden részed. Képzeld azt, hogy valami puhából vagy, mondjuk fagyiból vagy zseléből.

Azonnali gond- és haragűzés

Ha mérges vagy, képzeld azt, hogy a kilégzéssel együtt kitolod a testedből és az elmédből a dühöt.

  • Mikor valami miatt aggódsz, ha lehet, feküdj le a földre, ha nem, akkor lazítsd el a tested, ahogy leírtam.
  • Képzeld el, hogy az összes gondodat becsomagolod és egy hőlégballonba rakod. Engedd útjára a hőlégballont, és figyeld, ahogy a problémák elszállnak, míg már nem látod őket.
  • Ha munkahelyi problémák miatt aggódsz, képzeld azt, hogy azokat is elrakod a többi irattal, és bezárod a szekrénybe. Később, a többi irattal együtt ezeket is vedd elő, és próbáld megoldani.

Csupán ezt a pár apróságot kell bevezetned az életedbe. Óriási változásokat fogsz tapasztalni.

Írta: Riva Silver

Riva portré

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük