Az arcoknak, csakúgy, mint a testeknek, különböző formáik vannak és a tökéletes szemüveget megtalálni néha igen fárasztó lehet. Hogy lehet tehát rábukkanni a hozzád legjobban illőre? A legfőbb szabály egyszerű: soha ne válassz olyan alakút, amilyen alakú az arcod.
Például ha kerek arcod van, ne válassz kerek keretet, ha pedig inkább szögletes, kerüld el a szögletes kereteket.

Ovális az arcod?

(tojás formájú)
Nincs különösebb kikötés, hisz nincs kiemelt homlok vagy állkapocs, amin dolgozni kéne. Majdnem minden keret jól áll neked. Kizárólag azokat kerüld, amikben nem érzed jól magad, vagy alapvetően furcsán néznek ki.

Szögletes az arcod?

(erős megjelenésű, vagy rövid és széles)
A vékony, kerek vagy ovális keretek állnak legjobban, amelyekkel lágyíthatod az arcvonásaidat. Azokat kerüld, amelyek kiemelik a szögletességet.

Kerek az arcod?

(rövid és meglehetősen széles, nagy orcákkal és kerek állal)
A megfelelő formával karcsúsíthatod az arcod: macskaszem és téglalap alakúakkal. A kicsi és kerek, vagy épp ellenkezőleg, a túl nagy kereteket kell kerülnöd.

Hosszúkás az arcod?

(magas arccsont, gyakran magas homlokkal és finoman ívelt állkapoccsal)
Nagy és széles kereteket keress, amik ellensúlyozzák az arcod hosszát. Azok a keretek, amiknek vastag a felső része, vagy a kerek formák kifejezetten jól állnak, de kerüld a kis, négyszögletű formákat.

Ha közel ülő szemeid vannak, ne válassz nagy keretet, mivel az kihangsúlyozza őket.
Ha hosszú az orrod, figyelj arra, hogy ne legyen magasan a keret közepe (a „híd” a lencsék között), mivel az még jobban hosszítja. Ha viszont rövid orrod van, ez optikailag előnyös.

Tippek

  • A szemeid a lencse közepén legyenek, különben kancsalnak tűnhetsz.A szemüveged ne érjen hozzá az orcádhoz.
  • Kellemes szélességű keretet válassz. Ne legyen túl széles vagy túl szoros – az optikus be tudja állítani, ha nem kényelmes.
  • Ha nyomot hagy az orrodon, túl szűkre van beállítva. Vidd el az optikushoz, ő ezt is be tudja állítani.

Szépség és szemüveg

Szemüvegesen újra kell gondolnod a szemsminkedet.

  • Ha rövidlátó vagy, a szemüveg optikailag kissé hátrébb fogja tolni a szemeidet. Erősítsd meg a területet a szemhéjadon és a szemöldököd alatt egy világosabb, semleges színnel és ott, ahol a a két terület találkozik, használj egy kicsivel sötétebb színt. Használj szempillaspirált, és csak a felső szemhéjadon használj szemceruzát vagy tust.
  • A rövidlátóknak felírt szemüveg mindent felnagyít, még a sminkes bakikat is! A lencsék miatt úgy látszik, mintha a szemeid jobban kiemelkednének, ezért érdemes sötétebb szemhéjfestéket használnod, például barnát vagy zöldesszürkét, és egy ennél is sötétebb árnyalatot a mozgó és a nem mozgó szemhéjad találkozásánál. Mindenképpen kerüld el a világos, fényes vagy csillogó festékeket.
  • Mivel a szemüveg árnyékot vet az arcra, érdemes még jobban koncentrálni a szem alatti karikák elfedésére. Használj egy árnyalattal világosabb korrektort, mint amilyen BB krémet használsz.
  • Viselj erős árnyalatú rúzst, hogy ne a szemüveg domináljon az arcodon.
  • A szemsminket még a jobb napjainkon is nehéz szépen megcsinálni, viszont ha nem látsz szemüveg nélkül, egy rémálommá válik. Érdemes borotválkozótükröt használni. Vágd le a sminkecseteid végét és vágd félbe a szemceruzáidat, így még közelebb kerülsz a tükörhöz.
  • Kerüld a folyékony szemhéjtust, csak akkor használd, ha nélküle meztelennek érzed magad. A ceruzát sokkal könnyebb kezelni. Ha viszont a tust választod, egy ecsettel megkönnyítheted a dolgod.

Tippek Rivától

Riva portré

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük