Rengeteg szó esik az Ambrózia blogon a kozmetikumokról és azok helyes használatáról. Éppen ezért gondoltam úgy, hogy most kicsit más nézőpontból közelítem meg a szépséget. Lesz ebben a cikkben néhány olyan gondolat vagy tanács, amit bizonyára már sokszor hallottál. Összegyűjtöttem azokat a tényezőket, amik segíteni fognak neked, hogy a legtöbbet tudd kihozni magadból.

Minden nő szeretné tudni, hogyan lehetne még szebb. Mégis gyakorta találkozunk azzal, hogy egy természetéből adódóan szép nő nem néz ki túl jól. Ennek gyakori oka, hogy a nők egy része próbál vakon utánozni egy híres színésznőt vagy modellt. Ebből adódóan egyéniségükhöz nem illő ruhát, sminket vagy frizurát viselnek. Ez még egy gyönyörű nőt is nevetségessé tehet, de biztosan nem segít abban, hogy szép legyen.

Az elmúlt évszázadok során a szépségideál drámaian megváltozott. Neves festők és szobrászok művein nyomon követhetjük, hogy időről-időre miként változott a „szépség-szabvány”. Lehetséges, hogy ezeken a régi műveken látható nők nem felelnek meg a modern szépség fogalmának, mégsem mondja rájuk senki, hogy csúnyák lennének. Mindez azért lehetséges, mert a művész meglátta ezekben a nőkben az egyéni szépséget, és saját felfogása szerint adta tovább az utókornak. Ebből adódóan, a mi feladatunk, hogy mintegy művészként lássuk meg magunkban az egyéni szépséget, és ezt közvetítsük a környezetünk felé.

Nem olyan régen, újságírók egy csoportja, érdekes feladatra vállalkozott. Megpróbálták összegyűjteni a legszebb nőket a Földön. Főként az elismert szépségekre koncentráltak. Az eredmény megdöbbentő volt. Az elismert szépségek között nem sok olyan személyt találtak, aki eléggé érdekes vagy emlékezetes lett volna. Ha az utcán szembejönne valamelyikük, akkor azt is mondhatnánk, hogy közepesen csinosak, de felejthetők.
Mi ebből a tanulság? Nagyon egyszerű. Ne próbáld meg utánozni a filmeken és reklámokban látható nőket. Inkább alakítsd ki saját egyéniségedet, emeld ki erősségeidet! A szépség elsősorban attól függ, hogy mi magunk hogyan lehetünk szépek mások számára. De hogyan?

Hogyan lehetsz hercegnő?

Mindenekelőtt szükséged van arra, hogy szeresd magad.
Tudom, hogy ez már lassan közhellyé válik, olyan sokszor lehet hallani és olvasni különböző helyeken. Ám azt nem sok helyen árulják el, hogy mégis, hogyan kell szeretni magad.
Kezdjük azzal, hogy ez a „tevékenység” nem kényszeríthető rá senkire. Ez egyszerűen lehetetlen. A magad felé irányuló szeretetet fokozatosan kell megvalósítanod. Ki kell tartanod ezen célod mellett, még a legnehezebb időkben is. Fedezd fel saját egyéniségedet, és találj magadhoz illő eredeti minőséget. Nem is igazán foghatod fel mások feléd irányuló szeretetét, ha te nem szereted magad.
Itt következik néhány tipp, ami segíteni fog neked abban, hogy elfogadd és szeresd magad. Jobban fogsz magadnak tetszeni, és ez nagy segítség lesz ebben a folyamatban.

Szépség tippek más nézőpontból

A legfontosabb ezekben a tippekben a következetesség. Kezdj el megfelelni ezeknek a szépség tippeknek, próbálj figyelni rá minden nap. Engedd meg magadnak a változást!

  1. Legyen önbizalmad! Ez nem könnyű feladat. Nem az a cél, hogy „beképzelt” legyél, de légy tisztában a saját képességeiddel. Egy kínosan babráló nő még a legdrágább holmiban is nevetségessé válhat. Törekedj arra, hogy nyugalmat kényszeríts magadra, még akkor is, ha ez nehéz. Próbáld leplezni bizonytalanságodat.
  2. Ne dühöngj és tartsd távol magadtól az irigységet! Ezek az érzelmek azonnal megjelennek az arcodon, és nem túl szép látvány. A legszebb arcot is elcsúfítja. Amikor érzed ezeknek az érzelmeknek a közeledtét, akkor gondolj valami jó dologra. Olyan emberekre, akik szeretnek, és akiket te szeretsz. Ez segíteni fog abban, hogy a düh és az irigység visszahúzódjon, hogy ne öntse el teljesen a gondolataidat. Ez a technika a nyugalmadat is biztosítja, és az első pont fejlesztésében is sokat segít.
  3. Biztosítsd magadnak a normális alvást és táplálkozást! Egy szeretett személyt sem akarnál „szeméttel” etetni és megvonni tőle pihenést, ugye? Magaddal se tedd ezt!
  4. Ápold magad rendszeresen! Tedd szokásoddá a rendszeres ápolást! Ne sajnáld az időt és a fáradtságot! Kelj fel reggel fél órával korábban. Sminkeld ki magad. Ápold az arcod, tested és a hajad. Meg leszel lepve a hatástól. Minél gyakrabban fordítasz időt saját magad ápolására, annál jobban fog érdekelni saját magad. És minél nagyobb érdeklődéssel fordulsz magad felé, annál jobban fogod magad szeretni. Hiszen az emberek csak az igazán értékes dolgokkal foglalkoznak rendszeresen, nem igaz?
  5. Ne harcolj magaddal! Az arcod és a tested nem az ellenséged. Nem az a cél, hogy mint egy csatát, megnyerd bármi áron. Nézd meg magad jobban, nem lehet olyan rossz a helyzet. Biztos találsz magadon valami szépet, ami szerethető. Természetesen, az egészséges táplálkozás és a testmozgás segít, de ne bízz csak a diétában. A szervezetedet „nem megetetni” értelmetlen. Ha a fenti pontokat erősíted magadban, akkor fokozatosan fogod elhinni, hogy szép vagy és értékes, és az eredményt is hamarosan látni fogod. A ruhatervezők és a kozmetikumgyárak értünk vannak. Segítenek abban, hogy hangsúlyozzuk erősségeinket, és elrejtsük gyengeségeinket. Tanuld meg, hogyan válassz megfelelő ruhát és kozmetikumot, és fordítsd javadra.
  6. Szedd össze a szükséges tudnivalókat! A Szépség suliban folyamatosan teszek közzé olyan cikkeket, amik segítségedre lesznek, hogy megfelelően tudd ápolni magad. Azért szedem össze ezeket a tudnivalókat, hogy te szebb lehess. Használd ki a lehetőséget!

Tájékozódj és szépülj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük