Szeretnél boldogabb lenni? Ez egy költői kérdés, hiszen ki ne szeretne boldogabb lenni. Az életünk állandó törekvés arra, hogy jobban érezzük magunkat. Ez olykor nem tűnik könnyűnek, mert a problémáink sokszor elfedik a lehetőségeket, de mindig van mit tenni. Az életünkben sok mindent nem tudunk megváltoztatni, főleg nem egy pillanat alatt. De vannak olyan dolgok, amiket bárki megtehet, hogy jobban érezze magát.

Összegyűjtöttünk neked néhány hasznos dolgot, amit a boldogságért tehetsz.

Figyelj az egészségedre!

Nyilvánvaló, hogy az egészség érzete hozzátartozik a jólét érzéséhez. Sőt, a kínai kultúrában a máj a boldogság (vagy boldogtalanság) szerve és megfelelően kezelik azt gyógyteákkal. Figyelj oda az egészségedre, hiszen „ép testben, ép lélek”.

Mozogj eleget!

Bármiféle mozgás azonnal emeli a hangulatot és a hosszú távon pedig, ahogy egyre fittebb az ember, az önbecsülés is jelentősen emelkedik.

Pihenj eleget!

A pihenés és a relaxáció is fontos a nyugodtság és a harmónia érdekében. Ha harmóniában akarsz lenni a testeddel, mindenféle hosszú távú problémát kezelni kell – legyen az egy fájós nyak vagy rossz emésztés.

Táncolj!

A tánc, legyen az keringő, néptánc vagy lambada, az egyik legjobb módszer arra, hogy örömtelinek érezd magad. A sportban, a zenében és a drámában lévő részvétel is kitűnő megoldás.

Találkozz a barátaiddal!

Ha barátokkal vagy, legyenek régi vagy új barátok, garantáltan jókedvre derítenek. Fontos az ember számára a szeretet kifejezése, és a tudat, hogy szeretik. Ha időt töltesz a legjobb barátaiddal, a tudtukra adod, hogy fontosak számodra, te is jobban érzed majd magad.

Kommunikáld az érzéseidet!

Próbálj meg jobb hallgatóság és jobb beszélő lenni. Az emberi kapcsolatokban semmi sem fontosabb, mint a kommunikáció. Legyél nyitott az érzéseiddel kapcsolatban és azzal, hogy meghallgass másokat – közbeszólás és ítélkezés nélkül.

Ne a problémában, hanem a megoldásban élj!

Gondolkodj pozitívan és hagyd nyitva a problémákat. Ezután próbálj jó megoldást találni, ha szükséges, mások segítségével. A megoldások egyszerűek lehetnek – pl. hagyni, hogy az idő begyógyítsa a sebeket – vagy nehezebbek – egy feladat elvégzése, egy cél elérése (pl. határidő betartása), vagy valakivel egy kapcsolat újjáépítése.

Nevess tovább!

A mosolygás és a nevetés boldogsághormont szabadít fel, még akkor is, ha nem szívből nevetsz. A boldogsághormon segít, hogy jobban aludj, és javít a hangulatodon. Belefér még egy macskás videó…

Tűzz ki magadnak célokat!

Írj magadnak egy listát arról, hogy mit akarsz elérni, és mindegyikre adj magadnak ésszerű időkorlátot. Ne terheld túl magad.

Légy magabiztos!

A magabiztosság segít elérni a boldogságot. Magabiztosnak lenni azt jelenti, hogy elkéred, amit szeretnél, és néha nemet mondasz dolgokra, amiket nem szeretnél (de nem sértően). A tükör előtt gyakorolj nemet mondani. Egy idő után könnyebbé válik.

Kerülj közelebb a természethez!

Egy szép táj, friss levegő, állatok és madarak figyelése odakint – mind segítenek, hogy jobban legyél és jobban aludj.

Légy nyitott a spiritualitás felé!

Annak az érzése, hogy az életnek van értelme és iránya, valamint az irányadó értékekbe vetett hit sok embert boldogabbá tesz. Válassz bármilyen utat, ami jól esik. Kezdheted azzal, hogy egyszerűen gyertyát gyújtasz otthon vagy egy szent helyen.

Gyorssegély

::: Hallgass zenét
::: Dicsérj meg valakit
::: Tervezz egy kirándulást vagy nyaralást
::: Olvass el egy verset vagy novellát
::: Egyél valami finomat
::: Simogass meg egy állatot!

A felsorolt tanácsokból vezess be egyet-kettőt az életedbe, tedd rendszeressé, és garantáltan könnyebb lesz az életed.

Írta: Riva Silver

Riva portré

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük