Sok nő gondolkodik azon, hogyan lehetne szép. Ne gondoljuk, hogy a szépség egy örökölt állandó tulajdonság, aminek a fokozásáért nem tehetünk semmit.

Természetesen, vannak olyan nők, akik természetüknél fogva gyönyörűek. De ha egy ilyen nő nem vigyáz magára megfelelően, nem alszik eleget, nem táplálkozik megfelelően, akkor a természetes szépsége hamarosan elmúlik. Csak árnyéka marad meg. Ahhoz, hogy szép legyél, szükséged van önmagad alapos ismeretére. Először is érdemes kidolgozni egy saját étrendet. Ennek nem kell feltétlenül alacsony kalóriatartalmú menünek lennie. Sokkal fontosabb, hogy az étkezésed minden alapanyagot tartalmazzon, amire a szervezetednek (a bőrödet is beleértve) szüksége van. A kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos. Egyél elegendő zöldséget, húst, halat, magvakat, és egyéb dolgokat, amire szükséged van. Csak a megfelelő táplálkozás adhat elegendő építőelemet a szépség „építéséhez”.

A fogyásra visszatérve, ne akarj drasztikusan fogyni. Ettől nem leszel szép. Bőröd száraz lesz, sápadt és megereszkedik. Hajad fakóvá válik és betöredeznek a körmeid. Tehát, hiába sikerül gyorsan több kilót leadnod. Elképzelhető, hogy a mérleg ugyan szép számokat mutat, de a látvány nem lesz kedvező. Dolgozd ki magad számára a megfelelő étrendet, és tartsd is be.

Víz és aktivitás

A szépség alapvető feltétele az elegendő folyadékfogyasztás. Ez alatt tiszta vizet értek, nem üdítőket, kávét vagy alkoholos italt. A szép külső eléréséhez szükség van fizikai aktivitásra. Ez nem feltétlenül jelent kimerítő edzéseket, sokkal inkább szórakoztató testmozgást. Gondolkodj el azon, hogy milyen testmozgás szórakoztatna leginkább, mit csinálnál szívesen. Ha ez csak egy napi sétát jelent, akkor tedd azt. A rendszeres fizikai aktivitás sok betegségtől megszabadít, ellenállóbbá teszi szervezetedet, biztosítja a testrészeid, szerveid vitalitását. Nem utolsó sorban, a tekintetedet is megváltoztatja. Lesz egy szikra a szemedben, amit mások is észre fognak venni. Rád nézve azt gondolják majd: „itt van egy gyönyörű nő”.

Nyugodt alvás

A következő szempont a nyugodt alvás. Törekedj rá, hogy éjfél előtt ágyba kerülj, és aludj annyi órát, amennyire szervezetednek szüksége van. Ez egyénenként változhat, de általában 7-8 óra. Ha biztosítod magadnak a nyugodt alvást, akkor csökken a feledékenységed, elmúlik a túlzott étvágyad, javulni fog az arcszíned és csökkennek a szemed alatti duzzanatok. Ám ami a legfontosabb, megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mellett egész más lesz a hangulatod napközben. Pozitív leszel és örömteli, amit a körülötted lévők szépnek érzékelnek. Ez a belülről jövő vidámság annyit változtat szépségeden, amit nem tudsz mással pótolni. Egy szomorú és fáradt embert ritkán látunk szépnek. Törekedj rá, hogy rajtad ne ezt lássa a környezeted.

A fent leírtak valóban egyszerű tippek. Csupán egy minimális átszervezésre van szükséged az életedben. A hatás viszont elképesztő lesz. Tégy egy próbát!

Szeretettel: Franky

Franky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük