A Missha CC BB krém tavaly érkezett meg hozzánk és mivel esélyes a top termék kategóriára, szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat róla.

Először is hadd tisztázzam, mi a különbség a CC és a BB krémek között.

A BB krémek ugyebár rendkívül felkapottak lettek, mert habár kezdetben kifejezetten csak a szépészeti beavatkozások utáni fedésre lettek kitalálva, (s eredetileg a németek kezdtek el velük foglalkozni) Dél-Korea hamar felkapta és a kozmetikai ipar csúcsára katapultálta őket. Mára már minden valamire való kozmetikai cégnek van BB krémje.

A nyugati BB krémek tulajdonképpen színezett hidratáló krémek némi fényvédelemmel ellátva, ami nem rossz, de a keleti BB krémek többet nyújtanak ennél, mert egyedülállóan magas a titán-dioxid és cink oxid tartalmuk, amiknek köszönhetően magasabb a fényvédő képességük, szebb és egységesebb fedést biztosítanak.

A CC krémek ehhez képest még egy újabb lépcsőt jelentenek a szépészeti termékek között. A fedés minőségében és a fényvédelemben mutatnak némi eltérést a BB krémektől. Megtartották a BB krémek minden előnyös tulajdonságát és egy árnyalatnyit javítottak is rajta.

Nézzük meg a Missha által piacra dobott CC BB krémet. Nevében is benne van, hogy megőrizte a BB krémek szeretett tulajdonságait (szép fedés, egységes bőrtónus, hidratálás és fényvédelem), mégis többnek tűnik annál és valóban egy kicsit több is.

A fényvédő faktora magasabb, mint a Missha többi BB krémjének, ezért ebből a szempontból nagyon is ideális a bőrnek. A CC krémek annyiban is túlmutatnak a BB krémeken, hogy közelebb állnak az arcápolóhoz, mint a sminkhez, ezért a megjelenést még természetesebbé teszik. Bőrvilágosító, bőrfeszesítő és nyugtató hatóanyagai segítségével nem csak a bőrfelszínt egységesíti, hanem jótékony hatással van a bőr mélyebb rétegeiben is. 

A használatáról:

Pontosan ugyan úgy kell használni, mint bármelyik BB-t. Krémes, jól eldolgozható az állaga. A felvitel során a benne lévő színkapszulák összetörnek és bár első ránézésre így világosnak tűnik, hamar hozzáidomul a bőr saját tónusához.

Nálunk 3 féle árnyalatban kapható:

::: Fehér
::: Bézs
::: Méz-bézs

A fehér és a bézs árnyalatokat próbáltam ki és végül a bézs mellett döntöttem, mert nekem ez volt a legtermészetesebb a bőröm mellett. Mindkettőnek van egy enyhe, természetes ragyogása a bőrön.

Ma reggel, indulás előtt kentem fel az arcomra a sajátomat, a képet pedig késő délután lőttem, rajtam így néz ki. Átlagosnak mondható, kevert bőröm van és inkább világos tónusú. Jól látszik, hogy semmi maszkszerű nincs benne, finoman meghagyja a bőr természetes pírját.

Én csak ajánlani tudom ezt a terméket. Hetek óta használom, megbízható, adja azt, amit a leírásban ígér és kevés is elég belőle, így sokáig kitart.

Frissítés: A Missha CC BB krémet már nem forgalmazzuk, de nézz körül BB krémeink közt.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük