Egy szuper videót találtam a minap, egy tüneményes kis koreai nővel, aki  bemutatja, hogy hogyan tisztítják meg a bőrüket a koreai nők nap, mint nap. Nem csoda, hogy olyan gyönyörűek.

Mivel a videóhoz nincs magyar szöveg, ezért először is leírom lépésről lépésre a folyamatot. A videó egyébként nem hosszú és konkrét szöveg nélkül is remekül értelmezhető, de azért itt egy kis leírt útmutatás is 🙂

Az első, amit mindenek előtt hangsúlyoz a videó, hogy aknés bőrre ne próbáld ki, ne használd ezt a folyamatot. Normál, száraz, vagy zsírosodásra hajlamos bőrre van kitalálva. (van a videóba termék megjelenítés is)

::: 1. Sminkeltávolítás

Valamilyen kímélő, alaposan tisztító tonerrel először is jól áttörlik az arcukat, a szemüket.

::: 2. Arctisztító krém/hab

Körkörös mozdulatokkal az egész arcukat átmossák,átmasszírozzák valamilyen arctisztító kozmetikummal.

::: 3. Arctisztító készülék

A 3. lépésben előveszik az arctisztító készüléküket, amivel igazán hatékonyan és mélyen ki lehet tisztítani a pórusokat, miután azok már jól elő vannak készítve az 1. és a 2. lépés segítségével. A videó szerint 2-3 alkalommal használják csak hetente, de szerintem napi szinten alkalmazva az igazán hatékony. Összébb húzza a pórusokat és selymesebb lesz az arc.
Arcmosás tiszta vízzel
Minél hidegebb a víz, annál jobban segít, hogy összehúzd a kitágult pórusokat.

::: 4. Arcmaszk

A videóban csiganyálasat használnak, amiről már mi is nagyon jól tudjuk, hogy mennyire hatékony! Arcmaszkot viszont tényleg bőven elég heti 2-3 alkalommal, 10-15 percig használni. Főleg normál és száraz bőrre. Zsíros bőrre elég 1-2 alkalom is.

::: 5. Szemtapasz

Ugyanúgy, mint az arcmaszk esetében, 2-3 alkalommal egy héten.

::: 6. Szemránckrém

Mivel a bőr már nagyszerűen felpuhult az előző lépéseknek köszönhetően, a szemránckrémek jobban le tudnak hatolni a bőr mélyebb rétegeibe. Ha a bőr már kellően nedves, nem pocsékolódik el a hatóanyaguk arra, hogy felpuhítsa és kisimítsa azt, ami már amúgy is puha és sima.

::: 7. Hidratáló krém

A videó is külön kiemeli, hogy zsíros bőrűek válasszanak valamilyen víz bázisú, vagy esszenciális hidratáló készítményt!

::: 7.1 Emulzió:

Mivel víz bázisú, jót tesz az olajos, zsíros bőrnek.

::: 8. Éjszakai krém

Segít, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrünk és kisimítsa a ráncokat.

A videó végén láthatjuk, milyen gyönyörű, ápolt és ragyogó lett a nő bőre.
Ha végiggondoljuk, ez a folyamat azért nem kevés időt vesz igénybe, teljesen természetes, hogy nem csináljuk végig nap, mint nap. Az első 4 pont alkalmazása viszont, valamint végül az éjszakai hidratáló használata mindenkinek a napjába, estéjébe beleférhet, ha fontos számára az igényes arctisztítás és bőrápolás.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük