Az a cég, amely a fermentációs bőrápolást bevezette a háztartásokban, az a japán SK-II. A cég sztorija úgy kezdődött, hogy a tudósok a japán szakékészítő üzemekben megfigyelték, hogy az idősebb, ráncos arcú munkásoknak milyen finom, puha, fiatalos kezük van.

A kezük volt az, ami folyton beleért a fermentálódó szakéba. 5 év kutatómunka után – mialatt megvizsgáltak 300-féle élesztőt – 1980-ban felfedezték a piterát, egy olyan alkotórészt, amely az SK-II termékek alapjául szolgál. A cég leghíresebb terméke, a Facial Treatment Essence (arcápoló esszencia) 90%-ban piterából készült (erről később még szó lesz). Az élesztős fermentáció mellékterméke, a pitera vitaminokból, aminosavakból, ásványi anyagokból és szerves savakból áll, amelyek megvédik, megfiatalítják, megújítják a bőrt. A Facial Treatment Essence-t az ázsiaiak „Szent Víznek” vagy „Csodavíznek” is hívják. A Charmzone Cosmetics cég kutatásokat is végzett az élesztőből nyert melanoston bőrpigmentációt gátló mechanizmusáról, valamint a bőrelszíneződésre gyakorolt megszüntető hatásáról.

A dél-koreai LG-nek egy másik ilyen fermentációs márkája a Su:m37. A fermentációs kozmetika profitnövelő hatásában bízva az LG H&H piacra dobta a Su:m37-et, amely Koreának az első fermentációs kozmetikai márkája. Ahogy az Amore Pacific bemutatta a kínai bőrápolást a piacon, az LG magának vallja, hogy hiánypótlást csinált, amikor bevezette a természetesen fermentált bőrápoló szereket. A fermentáció során a mikroorganizmusok megduplázzák magukat, és olyan apró molekulákra bomlanak le, hogy a bőrben mélyebbre szívódnak fel. Ezzel a bőr természetes védőmechanizmusát erősítik. A fermentáció a mérgező anyagokat is legyőzi. A Su:m37 annyiban különbözik a nem természetes úton fermentált szerektől, amelyek szintén kaphatóak a piacon, hogy teljesen tiszta, természetes módon fermentált kozmetikum. 50 olyan növényből áll, amelyek a japán Hokkaido szigeten teremnek. A növényeket természetes körülmények között, 37 fokon, 1102 napon (3 év és 7 nap) keresztül fermentálják. A vállalat ezt a fermentációs technikát 8 évtized alatt fejlesztette ki az Otaka Kutatóintézetben, amely híres a fermentációs kutatásairól.

A folyamat első lépése, hogy kipréselik az 50 növény levét, és hígítás nélkül egy cédrusfa hordóban tárolják 7 napig a kutatóintézetben. Ezután a kivonatot egy olyan helyiségbe viszik, ahol a hőmérséklet 37 fok. Itt hagyják lélegezni egy zenedoboz zenéjének a ritmusára. 3 év alatt több tucatszor fermentálódik. Zyen és Zyen-γ nevű anyagok keletkeznek benne, amelyek nagyon hatékonyan táplálják a bőrt. A Zyen és Zyen-γ a természetes fermentáció alatt keletkezett anyagok, amelyek aminosavakat, természetes szerves savakat és antioxidánsokat tartalmaznak. Nem irritálják a bőrt és stimulálják a bőr anyagcseréjét. A bőrt hozzásegítik az egészséges kinézethez és puhasághoz.

Az LG hisz benne, hogy a fermentációs technológia serkenteni fogja a koreai kozmetikai piacot, amely már ma is rengeteg kínai gyógyterméket kínál. Az értékesítési adatok nagyon biztatóak, és a Su:m37-nek óriási sikere van Dél-Koreában.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük