Az elmúlt években a koreai kozmetikumok egyre inkább testközelivé váltak számomra. Olyannyira, hogy már nem is használok mást az arcápoláshoz. Persze elcsábulok 1-2 szép színű rúzs és smink irányába néha, nyugati termékcsaládokból válogatva, de ami a bőröm ápolását és a smink alapot tekinti, nem kenek magamra semmit, ami nem koreai. S erre jó okom van.

Korábban is rengeteg szóltam már a koreai kozmetikumok előnyeiről, ezeket a cikkeket itt találod:

::: Koreai nők szépségtitkai

::: Az amerikai BB nem ugyanaz, mint a koreai BB

::: Miért érdemes koreai kozmetikumot választani?

::: 5 ok, amiért érdemes koreai kozmetikumot használni

S ebben a mostani bejegyzésben bepillantást engedek a saját fürdőszobámba, az én kis szépségápolási szentélyembe, hogy megmutassam, hogyan is fest a gyakorlatban, amikor valaki olyan koreai kozmetikum mániás, mint én 🙂

Mint láthatjátok, szép kis készleteim vannak, ez az elmúlt másfél év termése. Ebből következik a koreai kozmetikumok iránti szenvedélyem egyik fő mozgatórugója a hatékonyságuk mellett: nagyon sokáig elegendőek!

A mögöttem látható termékek közül egyedül a Missha Cushion-t kell pár havonta beszerezni, mert azt szinte minden nap használom, de abba is külön kapható utántöltő, így szintén költséghatékony!

Indulhat is a tárlatvezetés! Látható itt egy

::: Zamian csokis szappan maradéka (emlékeztető magamnak, újat venni!) Nincs is jobb, mint reggelente egy kis csokival kényeztetni a bőröm!
::: Dujul fogkrém, mellette 2 fogkefe (sima ezüst és ezüst faszenes) Amióta ezeket használom, megszűnt a fogínyvérzés és egészségesebbek a fogaim. A fogselyem használatára valami zsigeri viszolygás miatt nem tudom rávenni magam. Ezek a fogkefék viszont megoldják ezt, mert dupla sörtések és kvázi fogselyemként is funkcionálnak.
::: Egy Ibling (utódja a tovább fejlesztett PoBling) és hozzá egy Innisfree Jeju vulkanikus pórustisztító hab. Minden este használom.
::: A kampón egy nagy méretű Eyecandy hajkefe lóg, szintén a napi használatot képezi. Imádom, ahogy hajlakk nélkül dúsítja a hajam.

A kis kosárban a sminkes felszerelésem nagy része található:

::: Egy Dodo púder (21-es árnyalat a hóka bőrömhöz). Ha valami fotózás van kilátásban, biztos magammal viszem. Ez az úgynevezett koreai sztárpúder.
::: Egy Panda stift, amivel a szemem alatti karikákat tüntetem el, ha kialvatlan vagyok, illetve a nyári allergia szezonban kitűnően enyhíti a szemem viszketését.
::: Etude House szemfesték lemosó, amivel esténként egy vattakorong segítségével lemosom a szemsminkemet. Maradéktalanul lehozza a napi sminket, de akkor sem csíp, ha véletlen a szemembe megy.

3 féle primerem van, jó okkal:

::: Missha M Radiance Makeup Base sminkalap: amikor kicsit problémásabb valami miatt a bőröm, olyankor használom a Radiance-ot, mert nagyszerűen elfedi a kisebb problémákat. Egységes alapot ad a bőrömnek a további alapozáshoz.
::: Baviphat Goodbye Sebum primer: Ha a napi sminkeléshez kell primert választanom, mert szeretném, ha hosszabban maradna meg valami miatt a sminkem, akkor használom a Baviphat-et. Színtelen, ám mégis rengeteget segít. Egy plusz védőréteget is képez az arcon, ezért hideg, hűvös, szeles időben is jó választás. A smink nagyszerűen mutat rajta, a bőröm pedig selymes és porcelán simaságú. Érdemes várni egy kicsit miután felkenjük, hogy ne csúszkáljon rajta a további alapozó és smink.
::: Missha M BB Boomer: A ragyogás nagyágyúja! Ha szeretnéd feldobni a sminked, melegen ajánlom, de csakis a szemek alá, az arccsontokra, az orr és az áll vonalára. Mivel ez leginkább egy high lighter, nem szükséges és nem is ajánlott az egész arcra kenni. Van, akinek jól állhat, de általánosságban inkább természetellenes, ha az egész arcon ott fénylik.

Jelenleg két féle alapozóm van:

Holika Holika hidratáló Petite BB krém és Missha CC BB krém (beige árnyalatú). Ha hideg van, olyankor a Holika a nyerő, mert, mint a neve is mutatja egyben hidratál is. Leginkább egy színezett hidratáló krém, ami nagyszerűen ápol és szépen fed.
Nagy melegben, illetve, ha azt a hatást szeretném kelteni, mintha egyáltalán nem lenne az arcomon smink, olyankor nyúlok a CC BB krémért. 43 faktoros fényvédelemmel van ellátva és természetes fényt ad az arcomnak. Az egyik kedvencem.

A szemem sminkeléséhez ott a Missha 4D szempillaspirál, a mindennapokra, és az Etude Lash Perm 3in1 szempillaspirálja különleges alkalmakra, valamint barna árnyalatban a Tonymoly Backstage Gel szemhéjtus és egy szürkésbarna árnyalatú Missha kétfunkciós szemöldök ceruza. Általában ezekkel le is tudom a szemem sminkjét, plusz egy árnyalatnyit teszek egészen a szemöldököm alá a Missha BB Boomer-ből.

Itt látható még a Chica y chico Tota-S, (az aknegyilkos) heti egyszeri használatra, hogy megelőzzem a bőrproblémákat, valamint a Missha Cushion kompakt púder, ami nélkül azt sem tudom hova lennék. (23-as árnyalat) Nyáron szinte semmi mást nem használok smink gyanánt, csak ezt. Egyszerre hidratál, fényvédő és imádom az egészséges ragyogást, amit az arcomnak ad és kiemelkedően jól bírja a dög meleget.

S végül, de nem utolsó sorban, a sminkes kosárkámban ott bújik egy Missha The Style szemkorrektor. Tökéletes a smink korrekcióra és a szem alatti bőr frissebbnek hat tőle. Amiért imádom, mert sok korrektorral ellentétben az idő múlásával sem ül bele a szem alatti finom ráncokba.  (ez általában a táskámban van a Panda stift-tel együtt, de most a kép kedvéért ide tettem őket is)

Nézzük tovább, mert még nincs vége!

Arctisztításhoz:

::: Zamian gold-cacao maszk: Átlag heti kétszer használom. Felkenem, majd becsobbanok egy finom, meleg, habos fürdővízbe és hagyom, hogy tegye a dolgát. Pórustisztító, pórusösszehúzó, valamint az aranynak és a csokinak köszönhetően igazi luxus élményt és ápolást nyújt a bőrnek. A pattanások miatt nem igazán kell szerencsére aggódnom (régen kellett, de amióta koreai kozmetikumokat használok rendszeresen, ez megszűnt), de a pattanások kezelésére is kiváló. Tinédzser, vagy felnőttkoriakra egyaránt.

::: Missha Black Ghassoul mitesszer eltávolító lehúzható maszk: Heti egyszer használom, az orrom, az orcáim belső felén, valamint az államon. A fekete agyag nagyszerű bőrtisztító szer, s a kenhető állagnak köszönhetően az olyan nehezen megközelíthető helyeken is alkalmazható, mint az orr egyenetlen felülete. Szépen kitisztítja a pórusokat és eltünteti a mitesszerek nagy részét.

::: Tonymoly Appletox: Heti kétszer használom, a bőröm alaposabb felületi tisztítására. Fantasztikus ez a peeling, amióta használom, szinte egyáltalán nincs bőrproblémám. Nem annyira erős, mint egy AHA, vagy BHA hámlasztó, de azt nem is szeretném. Amire nekem kell (a bőröm felszínének leradírozása), arra tökéletes.

::: Tonymoly Egg pore póruskiegyenlítő balzsam: Heti egyszer használom, illetve télen smink primerként is. Ennél látványosabbat még nem találtam a póruskiegyenlítésre. A szemem láttára lesz egységes tőle a bőröm.

Hidratálás:

::: Chica y Chico Molang tejes krém: Ez az éjszakai krémem, valamint télen a nappali hidratálóm is. Mintha friss tejszínt kennék a bőrömre, s pont olyan friss utána az arcom is. Érzékeny bőrűek is irritáció nélkül használhatják. Hipoallergén ugyanis, és a szomjas bőr szinte magába issza.

::: New Noto: Az ekcémámra szereztem be, illetve 2 régi műtéti heg elhalványítására és teljes eltüntetésére. Mindkettőben hozza a várt hatást. Egyszer éppen kijött volna a kezemen az ekcéma, gyorsan bekentem vele, 5 perc múlva teljesen elmúlt az irritálás és a pirosság. Egyébként jó hidratáló, néha teljes testre is használom fürdés után, valamint szőrtelenítés után. Elejét veszi annak, hogy kipattogjon a bőr. Főleg nyáron.

::: Benton aloe BHA toner: Noha nevében egy toner, inkább hidratálóként alkalmazom. Közvetlen az arctisztítás után használom, napi 2 alkalommal (reggel és este) és hagyom, hogy a bőröm magába szívja. Isteni érzés, hogy a bőr ápolt, tömör és friss utána. Ez a napi arcápolásom és arctisztításom alappillére. Plusz, bármilyen felszíni bőrsérülést hihetetlenül hatékonyan kezel. Mintegy a negyedére csökkenti a bőr gyógyulási idejét.

::: Mizon All in One csiganyálas krém: A BEST! Nem szeretem a nagyon krémes hidratálókat, noha szárazságra hajlamos a bőröm, mégsem hatnak olyan jól, nem szívódnak úgy be, zsírosnak érzem utána a bőröm, de ezek a géles, esszenciális állagú krémek teljesen beváltak. Sajnálom, hogy mindjárt elfogy, nagyon szeretem, hogy a bőröm mennyivel egészségesebb, amióta használom, de ha végleg meg kell válnom tőle, akkor a Cosrx All in One csiganyálas krémjére fogom leváltani (mert sajnos úgy tűnik nem lesz belőle több)

::: Ráadás: Sulwhasoo Lifting krém (az a picike). Ha 1-2 napos utazásra megyek, mindig magammal viszem, mert kis helyen is elfér és nagyon jó hidratáló krém. Feszesít és enyhíti a bőr vízhiányát.

Nos, jelenleg ezekkel kezeskedhetem, ám tudom, hogy itt úgysem áll meg a történet. Imádok újabb és újabb koreai kozmetikumokat kipróbálni. A következő célpontjaim a most nemrégen érkezett Cosrx-ek. Kíváncsi vagyok, hogy mitől is örvendenek ekkora népszerűségnek.

Büszkén vállalom a koreai kozmetikumok iránti rajongásomat, ugyanis kiérdemelték.

Látogass el az Ambrózia weboldalára, ahonnan én is szerzem őket!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük