Kezdőlap Koreai bőrápolás Legérzékenyebb bőrfelület: szemkörnyék

Legérzékenyebb bőrfelület: szemkörnyék

6 min read
0
0
835

Szemkörnyék ápolásaBizonyos koron túljutva különös hangsúlyt fektetünk a szemkörnyéki ráncok eltüntetésére. Óriási megkönnyebbülés, amikor ezek kezdenek eltűnni, elhalványodni.

Mivel kifejezetten a ráncokra koncentrálunk, azok elhalványulása után szinte „szembeugrik” velünk a szem alatti rész. Mintha addig ott sem lett volna. Mitől van ez és mi a teendő?

Nem biztos, hogy mindenkinél így történik, ahogy fentebb leírtam. Velem pontosan így történt. Valószínűnek tartom, hogy a szemkörnyéki ráncok meglétekor „beleillett” a környezetbe a szem alatti apró duzzanat. A ráncok elhalványulásával azonban ezek mintha tízszeresére erősödtek volna. Úgy éreztem, siralmas az állapot és azonnal tenni kell ellene valamit.

Első körben érdemesnek tartottam utánanézni, hogy mitől olyan érzékeny ez a terület. Több oka van, mint ahogy alább megpróbálom röviden kifejteni.

Az arcbőr és a szemkörnyék

Szinte mindenki tudja, hogy a szem alatti bőr nagyon vékony. Na de mégis mennyire? Az arcbőr vastagsága kb. 1-1,6mm, ezzel szemben a szem alatti bőr 0,33-0,36mm, tehát negyede. Ez azért elég sok mindent elárul.

A vékonyság nem az egyetlen oka az extrém érzékenységnek. A másik fontos ok a faggyúmirigyek hiánya. A faggyúmirigyek látják el lipidekkel, ezáltal védelemmel a bőrt, de mivel a szem alatti területen nagyon kevés faggyúmirigy van, így a védelem is sokkal gyengébb.

Mindezt tetézi, hogy a szem alatti bőrben sokkal kevesebb a kollagén és az elasztikus rost, ami a feszességért felelős.

Végül, de nem utolsósorban, a szemkörnyéki icipici felületen 22 különböző izom dolgozik, ráadásul igen intenzíven. Minden 10. másodpercben 14 izom összehúzódik, ez teszi lehetővé gazdag mimikánkat. Továbbá ott van még a napi tízezer pislogás, amihez szintén hozzájárulnak a szem alatti izmok.

Így már azért érthető, hogy miért igényel ekkora figyelmet a szem alatti bőrfelület.

Még egy pár szót érdemes ejteni az egyéb körülményekről.

Az életmód legalább olyan fontos, mint a megfelelő ápolás. Súlyosbítja a szemkörnyék állapotát a folyamatos kialvatlanság, az elégtelen folyadékfogyasztás, a dohányzás, a túlsúly, a stressz, a szemüveg viselése és a napsugárzás.

Ezek egyike-másika alól senki nem kivétel. Van, ami ellen lehet tenni, és van, ami ellen nem. Megfelelő szemkörnyék ápolással azonban valamelyest ellensúlyozhatók a problémák.

A Missha mélytengeri vizes szemtapasz megadja a kellő nedvességet, tápanyagot. Emellett nagyon egyszerű használni, és a hatás azonnali.

Párban lehet beszerezni az Ambrózia áruházban, ezért igen gazdaságos, még akkor is, ha csak kipróbálni szeretnéd. Itt találod: Missha DSW szemtapasz

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés ebben a témában Koreai bőrápolás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

5 lenyűgözően egyszerű tipp, hogy a legszebb formádban ünnepelhess

Hogyan tehetsz magadért is, amikor annyi mindent teszel másokért? …