A napokban megérkezett az új fehéragyagos szivacs a Misshától, és mivel már nagyon sokat hallottam a fehéragyag jótékony hatásairól, ezért utána jártam kicsit, hogy mit is tud ez a „csoda-anyag”.
Legnagyobb meglepetésemre azt láttam, hogy ez nem egy újdonság. Legrégebbről fennmaradt írásos emlékek szerint már az ókori Egyiptomban is alkalmazták a fehér (és másmilyen) agyagot.

Valójában elképesztő, hogy az ókorban az egyiptomiak milyen fejlettek voltak orvoslás, higiénia, bőrápolás, sminkelés területén (és még sok más területen is). Felkutatták mindazokat a természetben megtalálható anyagokat, amik jótékony hatással vannak a testre-bőrre. Ebből kifolyólag használták az agyagot is a bőrápoláshoz és a betegségek gyógyításához.

A fehéragyag

Az agyagot régen egyszerűen csak élő földnek hívták, nem véletlenül. Ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Több mint 40 féle nyomelemet és különböző ásványi anyagot tartalmaz. Ezek közül legfontosabbak a kalcium, magnézium, kálium, szilícium.
Amikor a fehéragyagot bőrápoláshoz használjuk, az nem csak szépségünkre, de egészségünkre is pozitív hatással van, mivel az értékes ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódnak és bejutnak a véráramba. Így jutnak el belső szerveinkhez is, majd javítják azok működését.

A fehéragyag egészségre gyakorolt hatása

A legfontosabb tény egészség szempontjából, hogy a fehéragyagnak köszönhetően stabilizálódik ásványi anyag háztartásunk, ami erősíti immunrendszerünket. Ebből adódóan szinte mindenre hatással van, ami a szervezetünkben zajlik. Különösen jó hatással van az emésztésre, a vérkeringésre, valamint az oxigén felvételre. Gyulladáscsökkentő hatása révén nagyon sok betegségnél kiváló lehetőség a kiegészítő kezelésre.

Hogyan hat a bőrre a fehéragyag?

A bőr, amint megkapja a fehéragyagban rejlő ásványi anyagokat, látványos változáson megy át. Ez főként az ásványi anyagok gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető.
A fehéragyag kiválóan tisztít. Kivonja a bőrből a méreganyagokat, majd semlegesíti azokat. Ez a gyulladáscsökkentés első lépése. Javítja a bőr vérellátását, ami a sejtregenerálás alapja. Feltölti a bőrt ásványi anyagokkal és javítja a vízvisszatartó hatást, ami a hidratálás alapja. Ezeknek a hatásoknak köszönhető, hogy fehéragyag használata után a bőr feszesebb, tisztább, élettel telibb és puhább lesz.

Fehéragyag egyszerűen

A PURITO Bentolin Pore agyagmaszk használata révén bőröd könnyedén hozzájuthata kiváló alapanyaghoz. Ez a legtermészetesebb és leggyorsabb módszer, mivel összekötöd a bőrápolást az arctisztítással.

Használata egyszerű és gazdaságos. Itt találod: PURITO Bentolin Pore agyagmaszk

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük