Igazi őszi, esős-szeles napra virradtunk és az időjós szerint egy darabig még ilyen napok következnek.
Az ember lánya, amikor egy ilyen napon kinéz reggel az ablakon, rögtön szembesül vele, hogy teljesen fölösleges volt előző este hajat mosni…Mint például ma én… Egy ilyen napon a hajunk elfogadhatóvá, sőt, szemnek kellemessé tétele nem kis feladat.
Akár azért, mert kezelhetetlenül begöndörödik, vagy akár azért, mert nem lesz göndör, de egyenes sem, csak mint egy színehagyott cipőpertli repdes a szélben.

Tehát a kiengedett haj felejtős. Ezért ezen a fakó pénteki napon elhoztam nektek a világ legegyszerűbb kontyának elkészítési trükkjét.

Aki még nem ismeri, annak íme a Gibson-konty, avagy a hamis konty: Garantáltan sikkes és időjárást álló frizura, amihez ráadásul nem kell, hogy hosszú legyen a hajad! A félhosszú hajnak is ideális megoldás:

Gibson konty vagy hamis konty

1::: A hajad a fej közepén fogd össze egyetlen copfba egy szoros hajgumi segítségével. Ha hosszú a hajad, az utolsó tekerésnél csak félig húzd át a hajgumin (a hajvégek lógjanak csak szabadon.)
2::: Fordíts egyet a copfon, hogy a hajvégek kerüljenek felülre, az összefogott rész pedig alulra.
3::: A hajgumi tövénél, felül válaszd szét egy kicsit a hajat, készíts egy kis „fészket” a konty számára.
4::: A „fészket” béleld ki a copfból kilógó hajvégekkel, majd az egész copfot tömd a lyukba. (Óvatosan járj el, hogy az alsó részen ne bukkanjanak elő a hajszálak.) Végül magát a hajgumit is fordítsd be a kontyba.
5::: Ha szükséges, a kontyot rögzítsd néhány hajcsattal.

Az alábbi rövid videóban végig tudjátok nézni lépésről lépésre a konty elkészítésének folyamatát.