A smink ecsetek egyre nagyobb teret hódítanak, már nem csak a profi sminkesek körében, hanem az úgynevezett amatőrök, vagyis kizárólag önmagukat sminkelő hölgyek is előszeretettel ruháznak be rá, mert az eredmény tényleg egészen más ecsettel és ecset nélkül.

Az alábbiakban szeretnék a segítségetekre lenni azzal, hogy részletesen bemutatom a COC 9 darabos pink ecsetszett tagjait:

Púderecset: Ez a szuperpuha púderecset egyenletes, finom rétegben viszi fel a púdert, a por állagú alapozókat vagy egyéb pigmenteket. Akkor is használhatod arcra és testre is, ha problémásabb abőröd, mert az ecset finomságának köszönhetően nem tömíti el a pórusaidat.

Pirosító – kontúrozó ecset: A ferde, de gömbölyded fej különleges kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas a kontúrozáshoz és pirosításhoz. Mivel nem teljesen kerek, jól illeszkedik az arc kontúrvonalához, így könnyen és egyszerűen tudod felvinni vele a pirosítót, vagy árnyékolhatod az arcformádnak megfelelő részeket.

Alapozóecset: A folyékony alapozókat és primereket könnyen és egyenletesen tudod felvinni az ilyen típusú úgynevezett domb kerek formájú ecsettel. A szálak nem szívják be a festéket, így kevesebb alapozóra lesz szükséged minden egyes sminkeléskor.

Szemfestő ecsetek: A két különböző méretű szemfestő ecsettel a színek felvitele és eldolgozása is könnyedén megy majd. Akár nagyon könnyed szemfestést, akár egy drámaibb, füstös sminket szeretnél mindenképpen nagy segítségedre lesznek. A kisebbik ecset ideális a szem alsó részének festéséhez is, ahol a nagyobb ecsetekkel nem tudod megfelelő finomságot elérni.

Korrektorecset: Az ilyen lapos tetejű, de szélesebb ecset ideális krémek és porok felviteléhez is. A szem körüli részeken könnyen bele tudod dolgozni a korrektort vagy festéket a bőrbe. Ha az élét használod, akkor az ajkak ívét is könnyen kiemelheted a korrektorral, de az orrtól lefelé futó, kis ráncokba is tökéletesen illeszkedik. A széles, de lapos fej a szemfesték gyors és tartós felvitelét is leegyszerűsíti, így univerzálisan használható darabja a készletnek.

Tusecset: A tusecset segítségével gyönyörű vonalakat és íveket húzhatsz a folyékony, vagy gél állagú tusoddal. Mivel nagyon vékony és kissé ferde ecset, megkönnyíti a kiválasztott tusvonal felvitelét, precíz vonalakat lehet vele húzni akár alul, akár felül szeretnéd kiemelni a szemeidet.

Szemöldök ecset: Használatával könnyedén és egységesen tudod kiemelni a szemöldököd színét és ívét, de használhatod szemceruza felvitelére, vagy azokon a részeken, ahol különösen precízen szeretnél dolgozni.

Ajak ecset: Az ajakrúzs és szájfény felviteléhez tökéletesen alkalmas, sokkal egységesebb, precízebb és természetesebb megjelenést érhetsz el a segítségével.

Az arcecseteket speciális, áttetsző, műanyag fej védi. Ezeket őrizd, meg,mert megakadályozzák, hogy idővel az ecset szálai szétálljanak. Ha rendszeresen visszahelyezed rájuk a védőfejet sokáig megőrizheted őket a tökéletes formájukban.

Ne feledkezz meg az ecsetek rendszeres tisztításáról, hogy elkerüld a sminkbaleseteket, és megakadályozd, hogy a sokszor használt ecsetekben felgyülemlett festékmaradványok eltömítsék a pórusaidat. Legegyszerűbb esetben pár használat után meleg víz alatt ki tudod öblíteni, utána megszárítani az ecseteket.
Kozmetikai kiegészítőket áruló boltokban lehet kapni sminkecset tisztító folyadékokat is, melyek segítenek abban, hogy a lehető legjobban tisztíthasd az ecseteidet, mert magukhoz kötik a zsírosabb, illetve a porózusabb sminkek szemcséit is.

Frissítés: A COC ecsetszettet már nem forgalmazzuk, de nézd meg sminkecset választékunkat.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük