A Missha The First eszencia már hetek óta izgatta a fantáziámat. Egyrészt az exkluzív külseje keltette fel az érdeklődésemet, másrészt, az összetevők is sokat ígérőek. Az is nagyon fontos, hogy a Missha eszencia parabénmentes készítmény, ami az érzékeny bőröm számára azonnali előnyt jelent.
Már napok óta keresgéltem nyárra valami nagyon könnyű hidratálót, ezért úgy gondoltam, éppen itt az ideje, hogy leteszteljem ezt a kozmetikumot.

A Missha The First eszencia leírásában olyan hatásokról lehet olvasni, ami számomra kissé túlzásnak tűnt, de mint már az előbb említettem, elsősorban könnyű hidratálót kerestem, el is mondom, miért.
Mint ahogy az előző tesztekben már többször leírtam, sajnos kevert, problémás bőröm van. Ennek nagyon sok hátránya van. Jelenleg éppen az volt a problémám, hogy nyáron zsírosodik a bőröm, de nem egyszerű módon. Amikor kánikula van, akkor nagyon óvatosan kell hidratálnom, mert ha nem elég könnyű a hidratáló krém, vagy nem kenem elég vékonyan, akkor elnehezedik a bőröm. Sokszor úgy érzem, hogy fuldoklom alatta. Mindemellett a hidratálás mégsem kielégítő.

Szerettem volna egy olyan hidratálót, ami gyorsan felszívódik, nem ragacsos, nem nehéz, de hatóanyagokban gazdag, és esetleg sminkelni is lehet rá. Így jutottam el a Missha The First eszenciához.
Amikor először kézbe vettem, már akkor sejtettem, hogy ez valami különlegesség. A csomagolás egyszerű és elegáns. Az egyszínű ezüst doboz nagyon tetszett. Ami meglepett, az a súlya volt.

Kibontottam és azonnal megértettem, hogy miért olyan nehéz. Az eszencia vastagfalú üvegpalackban van. Ennél a kategóriánál ez annyira ritka, hogy szinte elérzékenyülök, ha valami nem műanyag csomagolásban van.

A Missha The First eszencia állaga és használata

A második dolog, amin nagyon meglepődtem, az a Missha First állaga volt. Olyan folyós, mint a víz. Ennek ellenére nagyon jól lehet adagolni, mert az üvegből cseppenként jön ki, nem ömlik. A leírás szerint 4-5 cseppet kell eloszlatni az arcbőrön. Ezt annyira kevésnek találtam, hogy első alkalommal – szokásomhoz híven – túladagoltam.

Arctisztítás után nem szükséges tonert használni. Rögtön lehet a Missha First eszenciával kezdeni. Eloszlattam a bőrömön, és bár tényleg nagyon kevésnek tűnt az a pár csepp, tökéletesen elég volt az egész arcomra és nyakamra. Az üvegből a tenyerembe csepegtettem, majd az ujjamat „belemártogatva” hordtam fel a bőrömre. Pár pillanat alatt felszívta a bőröm.
Első alkalommal emiatt azt gondoltam, hogy még többet kellene felhordani az arcomra, de úgy ragadóssá vált. Tehát, tényleg jó a leírás, 4-5 csepp elég. Két héten keresztül teszteltem. Kipróbáltam minden módon. Hidratálóval és anélkül, smink alá és éjszakára. A következőkben ezeket a tapasztalatokat osztom meg.

A Missha First eszencia hatása önmagában

A leírás szerint a Missha First használata mellett nem szükséges hidratálót használni. Ez nagyon tetszett, mert kánikulában nem tudom elég vékonyan felkenni a hidratálót, mindig kényelmetlen érzés. A Missha First felkenése után be is fejeztem a bőrápolást. Nem kentem fölé semmit. Hihetetlen, hogy mire képes ez a néhány csepp eszencia.
A bőröm puha és hidratált lett. Nem húzódott, nem is fénylett. Olyan érzés volt, mintha alapvetően ilyen lenne a bőröm. Először tapasztaltam meg, hogy milyen lehet normál bőrrel élni. A hosszú távú hatásáról lentebb írok.

Éjszakára

Éjszakai kezelésként úgy gondoltam, hogy erőteljesebb hidratálásra van szükség. Ezért esti arclemosás után felhordtam a Missha eszenciát, majd utána a hidratálót. Már a hidratáló felhordása után is éreztem, hogy sokkal könnyebben szívódik fel, mint eszencia nélkül.
Reggel kiegyensúlyozott volt a bőröm tónusa, a pórusok összehúzódtak. Ruganyosabb lett az egész. Nagyon tetszett. A reggeli arclemosás közben éreztem, hogy sokkal puhább és egyenletesebb a felszíne.

Következő éjszaka hidratáló nélkül használtam az eszenciát. Kicsit többet hordtam fel 4-5 cseppnél. Ettől kissé ragadós lett, de éjszakára ez nem volt zavaró. Így használva még jobb állaga lett a bőrömnek, mint előző éjszaka a hidratálóval együtt. Ettől kicsit olyan érzésem volt, mintha pazarolnám ezt a csodaszert, de ha lentebb megnézed, hogy mennyi fogyott két hét alatt intenzív használat mellett, akkor láthatod, hogy bárhogy használhatod, mert nagyon sokáig elég.

Smink alá

Eljött a pillanat, amikor sminkelnem kellett. Rettentő kánikula volt aznap. Ez volt az egyik legnagyobb problémám eddig, mert smink alá muszáj hidratálót felkenni, ami melegben nagyon kényelmetlen. Úgy gondoltam kipróbálom a Missha First eszenciát hidratáló nélkül és úgy sminkelek.
Arclemosás után felkentem a Missha eszenciát, majd rögtön jött a primer, BB krém, porpúder és a színes kozmetikumok. Nagyon jó, matt lett az egész, de nem száradt ki. Régebben, ha nyáron kihagytam a smink alól a hidratálót, akkor – kevert bőröm ellenére – egy-két óra múlva már húzódott az egész. Most nem ez volt. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a Missha eszencia elegendő hidratálást nyújt bármilyen krém nélkül is (száraz bőrre azért nyilván kell valami plusz hidratálás).
Az sem utolsó szempont, hogy az eszencia egyik fő hatóanyaga a kasszia kivonat, ami UV védelmet nyújt a bőrnek. Ebből adódóan még fényvédő krémet sem kellett felkennem, ami nagyon kényelmes megoldás.

Arcmaszk helyett

Hetente egyszer-kétszer használok arcmaszkot. A Missha First tesztelése alatt azonban nem akartam más típusú kozmetikumot használni. Úgy gondoltam, így fogom leginkább látni a hatást. Az arcmaszk azonban hiányzott, ezért készítettem házilag. Két-három vattapadot szétszedtem, hogy vékonyak legyenek, majd ezeket átitattam Missha eszenciával. Ezeket a vattapadokat tettem rá a bőrömre, és így is hagytam 20-25 percig. Nagyon élveztem, ahogy a bőröm felszívja a hatóanyagot, igazán kellemes érzés volt. Amikor leszedtem a vattapadokat az arcomról, nem mostam le, hagytam hadd szívja fel még azt is, ami a bőrömön maradt. Elképesztően puha és ruganyos lett tőle a bőröm.

Két hét után

Két hétig folyamatosan használtam a Missha First eszenciát. Nappalra és éjszakára is, a fentebb leírt módokon. A fotón láthatod, hogy mennyi fogyott belőle két hét alatt. Lentebb erről még írok.

Leglátványosabb változáson a bőröm tónusa ment át. Rosaceás, foltos bőrömnek olyan egyenletes színe lett, amilyennek már rég nem láttam. Bár a leírás szerint fehérítő hatása is van, én inkább azt láttam, hogy kiegyenlíti a színt. Ennek nagyon örültem. A bőröm hidratáltsága két hete – amióta az eszenciát használom – tökéletes. Kevert bőröm van, ami néhol húzódik a szárazságtól, máshol meg csillog a zsírosodástól. Ezeket a tüneteket azóta nem tapasztalom, amióta a Missha eszenciát használom. Mintha a száraz és zsíros területek is kiegyenlítődtek volna.

A leírás szerint elhalványítja és feltölti a ráncokat. Ez nálam olyan formában mutatkozott meg, hogy valahogy tömörebb lett a bőröm. Ruganyosabb és fiatalosabb lett. A ráncokat persze nem tüntette el két hét alatt, de még az is elképzelhető, hogy ez bekövetkezik a következő hetekben. Engem azonban jobban zavarnak az arcbőröm felszínén lévő egyenetlenségek, mint a ráncok. Ezeket az egyenetlenségeket nagyon jól kisimította a First eszencia. Nem csak érzésre, látványra is. A színkiegyenlítés mellett ennek örültem a legjobban.
Összességében véve azt mondhatom, hogy az arcbőröm sokkal egészségesebb és fiatalosabb látványt nyújt.

Számoljunk egy kicsit!

Kozmetikumok tekintetében nekem nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen, de gazdaságos is. A Missha First eszencia nagyon is megfelel ennek a kitételnek. A fenti fotón láthatod, hogy mennyi fogyott belőle két hét alatt (úgy, hogy még egyszer „arcmaszkot” is készítettem belőle).
A Missha Time Revolution The First eszencia ára 15.900 forint. A kiszerelés 150ml. Egy alkalommal 4-5 cseppet kell felhasználni, ami hozzávetőlegesen 0,2ml. Ebből adódóan egy teljes üveg 750 alkalomra elegendő. Ha naponta kétszer használod, akkor 375 napig – több mint egy évig – fog tartani egy üveggel. A szavatossága felbontás után 9 hónap, tehát nyugodtan készíthetsz belőle arcmaszkot hetente kétszer is, akkor is elég lesz 9 hónapig. Egy hónapra lebontva 1.770 forint az ára. Ezt nevezem én gazdaságosnak!

Arról nem is beszélve, hogy a minősége több, mint kiváló. Valósággal hercegnőnek érzem magam, amikor arcápolás előtt ezt a gyönyörű üveget a kezembe veszem. A hatása pedig magasan felülmúlja az elvárásokat.

Érezd magad hercegnőnek te is! Engedd meg magadnak a minőséget!

Tesztelte: Franky

Frissítés: A Missha Time Revolution The First eszenciát már nem forgalmazzuk, de próbáld ki helyette a hasonló tulajdonságokkal rendelkező Benton Fermentált eszenciát.

Ez is érdekes lehet...

2 hozzászólás

  1. Mióta ezt használom, a bőröm élettel telibb, kevésbé zsíros és nagyon puha! A pattanásaim hamar eltűntek, mikor elkezdtem használni, és azóta nem is nagyon jelent meg több. Nem drága, mivel nagyon sokáig tart, és nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel.

    1. Kedves Anett,
      Örülök, hogy neked is ennyire tetszik ez a Missha esszencia. Tényleg nagyon kellemes puhává teszi a bőrt. Használd továbbra is egészséggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük