Ahogy változnak az évszakok, bőrünk faggyútermelődése is változik. Tavasz végén azok érzik ezt különösen, akiknek zsíros vagy kevert bőrük van. Legtöbbünknek kevert bőrünk van, amit a legnehezebb kezelni. Sajnos, ezzel én is így vagyok. Az utóbbi napokban sokat változott az időjárás, egyre melegebb van, így egyre több energiámba került folyamatos matt hatást elérni a bőrömön.
Ezt szerettem volna hatékonyabban megoldani, ezért próbáltam ki az Innisfree ásványi púdert.

A kevert bőr nagyon kényes, mert egyensúlyozni kell az ápoló kozmetikumokkal és a sminkkel egyaránt. Ha nem vagyok óvatos, akkor könnyen túlzsírosodik, illetve túlzottan ki is száradhat a bőröm, ezért nagyon oda kell figyelnem. Ha neked is ennyire ingadozó a bőröd állapota, akkor ez a teszt éppen neked szól. Eddig főként olyan BB krémet és púdert használtam, ami minden bőrtípusra megfelelő. Télen száraz bőrre való BB krémre váltottam, tavasztól azonban egyre nehezebb volt matt hatást biztosítani hosszabb időre. Ezért próbáltam ki az Innisfree porpúdert.

Kicsit félve használtam először, mivel ez kifejezetten zsíros bőrre van. Féltem, hogy kiszárítja az arcbőrömet, de nem így történt. Már amikor felbontottam, nagyon meglepődtem, ugyanis teljesen fehér színe van, valójában színtelen réteget von a BB krémre. Tulajdonképpen egy mattító fixáló réteget ad. Mégis megdöbbentő volt, hogy az Innisfree teljesen fehér. Az alábbi fotón láthatod, mennyire.

A szokásos módon eloszlattam a BB krémet, majd hagytam rá pár percet, hogy felszívódjon. Ezután elkezdtem felhordani az Innisfree porpúdert. Kicsit féltem, hogy fehér lesz a bőröm, de alaptalan volt az aggodalmam. A púder teljesen áttetsző, semmi színe nincs, miután rendesen eloszlatom. A teljes eloszlatáshoz Kabuki púderecsetet használok, nekem ez nagyon bevált a púderekhez.
A végeredmény teljes matt hatás órákon keresztül!

A legsúlyosabb próba az volt, amikor szombat délelőtt bevásárolni mentem. Általában többet vásárolok, mint amennyit kényelmesen haza tudok vinni. Cipekedtem, valójában majd’ megszakadtam. Nagyon megdöbbentem, hogy még ilyen megpróbáltatás után sem csillogott be a bőröm, még a homlokomon sem. Nagyon lelkes lettem ettől.
A plusz eredmény viszont a tapintása volt. Végighúztam a bőrömön az ujjbegyemet, és olyan érzés volt, mintha selymen húztam volna végig. Elképesztően jó érzés volt. A BB krémmel együtt teljesen kiegyenlítődtek az egyenetlenségek, és órákkal később is nulla volt a bőrfelszín tapadása.

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a kellemes érzés ugyanolyan fontos számomra, mint a jó megjelenés. Pontosan ez volt a problémám általában a zsíros bőrre való készítményekkel, hogy szinte mindig szárították a bőrömet. Az Innisfree úgy szabályozza a faggyútermelődést, hogy közben nem szárít. Ez nagyszerű lehetőség.
Az sem utolsó szempont, hogy az Innisfree porpúder teljesen parabénmentes. Semmilyen szintetikus összetevőt nem tartalmaz. Szín- és illatmentes. Ez külön védelmet jelent problémás bőrömnek.

Az is nagyon jó, hogy kicsi a kiszerelése, mindössze 5 gramm. Ehhez idomulva az ára is nagyon kedvező, így bárkinek érdemes kipróbálni. A mérete alkalmassá teszi arra is, hogy magamnál hordjam napközben, ha hosszabb időre megyek el otthonról.
Mindent összevetve, megvan az új kedvenc púderem. 🙂
Ha kevert vagy zsíros bőröd van, vagy nehéz hosszú időre biztosítanod a matt hatást, akkor neked is ez lesz a megfelelő púder!

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük