Sokáig élt az a tévhit, hogy a ráncoktól tűnünk idősebbnek, és harcoltunk is ellenük. Ma viszont már hatékony eszközeink vannak a ráncok finomítására, és mégsem érezzük, hogy megtaláltuk volna a megoldást.

De akkor mégis mitől tűnik az arcod idősebbnek? És hogyan segít ebben a koreai szépségápolás?

 1. Elégtelen hidratáció

Nem véletlen, hogy a koreai arcápolásban a hidratálás kulcsfontosságú. Odafigyelnek a folyadékbevitelre, odafigyelnek a párologtatásra és persze a bőrápolásra. Kerülik a szárító hatású kozmetikumokat (még akkor is, ha zsíros a bőrük, mert nem a szárítást tartják a megoldásnak), és hidratáló esszenciák, ampullák, maszkok, tonerek, permetek adják a nedvességet. Mind a mélyebb rétegek, mind a bőr felszíne a megfelelő nedvesség utánpótlást kapja. Ahányszor csak lehetséges. Ez adja a bőr friss, telített, „jóllakott” érzetét. A simasága és a természetes ragyogása életteliséget sugároz.

Válassz magadnak hidratálót!

2. Az arc elszíneződései

A bőrszín egyenetlenségei azonnal idősebbnek mutatják az arcodat. Az alapozás és a BB krémek ezért is olyan népszerűek. A pigmentfoltok és a pirosság semlegesítése már önmagában éveket fiatalít rajtad. Minél kiterjedtebbek a foltok, annál korosabbnak tűnsz.

Mit tehetsz az arc elszíneződései-foltjai ellen?

::: Használj fényvédőt rendszeresen!
::: Építsd be a bőrápolási rutinodba a fehérítő kozmetikumokat!
::: Kerüld az irritációt okozó összetevőket!
::: Olyan BB krémet válassz, amiben bőrfehérítő összetevők is vannak!

Ha szeretnéd tudni, hogy jól használod-e a napvédőt, olvasd el ezt a cikkünket!

3. Elvékonyodó bőr

Ahogy idősebb leszel a bőröd egyre vékonyabb lesz, és ez látszani fog. A mindennapi táplálás és hidratálás mellett van még pár dolog, ami segít ellensúlyozni ezt a hatást.

Rendszeresen hámlassz, hogy a bőröd új sejteket állítson elő, és jó karban legyen, képes legyen befogadni a tápláló, bőrfeltöltő hatóanyagokat.

Vékony rétegekben vidd fel a sminket! Amikor sminkről van szó, akkor a friss hatás érdekében a kevesebb több el az érvényes. A BB krémek többek közt pont ettől olyan népszerűek, mert nem nehezítik el a bőrödet. Csak annyit vigyél fel, amennyi szükséges, és ha több fedésre vágysz bizonyos részeken, akkor csak oda tegyél fel többet!

Válassz magadnak BB krémet!

4. Táguló pórusok

Azt gondolnád, hogy a tág pórusok csak a zsíros, pattanásosodásra hajlamos bőr jellemzői, pedig az érett bőrt is érintő problémáról van szó. A pórusaid falai a korral szintén elveszítik a rugalmasságukat, és ezért is lesznek egyre tágabbak.

Mit tehetsz a tágabb pórusok ellen?

Fektess extra hangsúlyt a bőröd mélytisztítására!

A koreai bőrápolásban minden a tiszta bőrrel kezdődik. És amikor tiszta bőrről van szó, akkor a pórusokban lévő faggyú és szennyeződések eltávolítása alapvető. Az elektromos arctisztító az egyik leghatékonyabb segítséged a valóban tiszta bőr eléréséhez. Legyen elég gyengéd a bőrödhöz, ugyanakkor alapos is.

Rendszeresen használj pórustisztító maszkokat!

Amikor a heti rutinodba bekerül a pórustisztító maszk, az nem csak rövid, de hosszú távon is sokat tesz a bőröd feszességének megőrzése érdekében. Az alkalmankénti használat is számít, de az igazán jó eredményt a rendszeresség adja majd.

Válassz magadnak maszkot!

5. A feszességét vesztett bőr

Sokat tehetsz azért, hogy a bőröd feszesebb maradjon. A hidratálás az, ami a lifting és a feszes bőr alapja, amíg ezt a részét nem teszed rendbe a bőrápolásodnak, addig nehezen tudsz eredményeket elérni ezen a területen. A másik fontos elem pedig a masszázs. A rendszeres masszázzsal és arctornával sokat tehetsz a feszesebb kontúrjaidért. Nem csupán a havi látogatásra gondolunk a kozmetikusnál, hanem azt javasoljuk, hogy alakíts ki egy rövid rutint, ami átmozgatja és erősíti az arcodat!

Válassz magadnak fiatalító eszenciát!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük