Van az a szörnyű érzés a kozmetikusnál, amikor az orromból nyomkodják ki a mitesszereket, és mintha az agyamba akarnák beletuszkolni az orromat. Próbálom a minimálisra csökkenteni ennek a megvalósulását, és nem mellékesen tisztán tartani a bőrömet, amennyire csak lehetséges. Így aztán rendszeresen használok pórustisztító tapaszt az orromra.

Eleinte sokkal nagyobbak voltak a kiszedett „mitesszertartalmak” mára azt mondanám inkább, hogy normalizálódtak. De azért így is eléggé „látványos”, hogy mi is marad egy tapaszban, miután lehúztam.

Nem ez az első dobozom a Missha SOS pórustisztító tapaszból. És nem is az utolsó.

Mit érdemes tudni a Missha SOS pórustisztító tapaszról?

A tapaszok egy kicsi, letisztult dobozban érkeznek, és 8 darab, külön csomagolt zacskóban. A zacskók nagyon könnyen nyithatóak, olló nélkül is. Egy áttetsző lapkán fekete, bajusz formájú tapasz van.

Kívülről puha és bársonyos a borítása, a belső fele pedig filmszerű és van tartása. Nagyon könnyű leválasztani az áttetsző lapról.

A tapaszok varázsdió és Ylang Ylang olajjal vannak átitatva. Ahogy a nedves bőrhöz érnek, elkezdik kifejteni a hatásukat, tisztítanak és nyugtatnak.

Hogyan használom a Missha SOS Pórustisztító tapaszt orra?

Akkor szeretem a legjobban feltenni, ha a pórusaim tágabbak. Sportolás vagy egy forró fürdő után. Gőzöléssel is lehet javítani a hatásfokán, de bevallom, ehhez ritkán van csak türelmem.

Alapos arctisztítás után jól benedvesítem az orromat, majd ráhelyezem a tapaszt.

Itt a reklám képen nagynak tűnik, de az én orromon nagyobb, ezért ott kisebbnek tűnik, de így is lefedi az egész területet. Jól rányomkodom, nem mintha szükség lenne rá, mert nagyon jól tapad, és nem mozdul, de valahogy így azt képzelem, jobban rátapadnak a szennyeződések.

15-20 percig kell fent hagyni. Ahogy szárad, egyre jobban kezd húzódni és merevebbé válik, ezért nem mondhatnám, hogy nagyon kellemes érzés.

A lehúzás egyszerű, mindig könnyű. A tapasz nem szakad, könnyen lejön. Ettől még az sem kellemes élmény, de annál hatásosabb, ugyanis ennyi ööö… izé… ragad bele, amikor leveszem.

Mit érdemes felvinni a bőrödre a tapasz levétele után?

Tisztítás

Először át szoktam törölni valamilyen bőrnyugtató arclemosóval, arctisztítóval vagy szappannal. Ha elektromos arctisztítót választasz, akkor ilyenkor az egyik leghatékonyabb eszközöd van, amivel a pórusaid és bármilyen szennyeződés eltűnik a bőrödről, méghozzá irritáció nélkül.

Toner

A toner az egyik legalábecsültebb lépés a koreai bőrápolásban. Az arctisztítás után következik, és befogadóbbá teszi a bőrödet a további hatóanyagok bejutására és felhasználására. A bőrnyugtató tonerek ilyenkor ideálisak, mint például a Benton aloe verás vagy a csiganyálas méhmérges tonere tökéletes ilyen esetben.

Esszencia vagy ampulla

Amióta kipróbáltam a COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power csigagéles esszenciáját, azóta az az egyik legnagyobb kedvencem. Regenerálja, megnyugtatja és hidratálja a bőrt.

Hidratáló

Jöhet a kedvenc hidratálód. Ha zsírosabb a T-zónád, akkor az orrodra például a Cosrx Ultra Olajmentes hidratáló vagy a Benton Csiga-méh gyengéd lágy krém is ideálisak.

Frissítés: A Missha Pórustisztító tapaszt már nem forgalmazzuk.

Ment

Mentés

Mentés

Mentés

Men

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük