Ha szereted a vaníliás-tejes fagyit, akkor a Chica tejes arckrém nagyon fog tetszeni.
Először némi fenntartással fogadtam ezt a krémet, mert azt gondoltam, hogy nagyon erős lesz a vaníliás aroma, de tévedtem. Nyilván ez annak köszönhető, hogy nincs benne semmilyen szintetikus illatanyag, sem parabén. Ennek nagyon örültem, mert elég érzékeny az arcbőröm, nem igazán szeretem a műanyaggal dúsított kozmetikumokat.

A Chica tejes krém – teljes nevén Chica y Chico Molang tejes krém nem csak hidratálót, de rengeteg tápanyagot tartalmaz. Nagy előnye, hogy nappalra és éjszakára is alkalmazható. Valójában ez egy multifunkciós krém, mert éjszakai pakolásnak, nappali hidratálónak és smink primernek is tökéletes.
Amikor megkaptam, azonnal ki is próbáltam. Megtisztítottam az arcomat és egy keveset felkentem a bőrömre, majd BB krémmel rásminkeltem. Az első érzés tényleg olyan volt, mintha habos-tejes fagylaltot kennék a bőrömre. Szinte éreztem, ahogy a tejszínhabot beszívja a bőröm. Elképesztő érzés. El kell mondanom, hogy ilyen jó primert még soha nem használtam, a legjobbak is csak közelítettek hozzá. A BB krém úgy terült el rajta, hogy semmi problémát nem okozott az eloszlatása. Sokkal egyenletesebb lett, mint eddig bármikor. Ez nem azt jelenti, hogy annyira csúszós lett a krémtől a bőröm, hogy utána „tocsogott” volna. Inkább úgy fogalmaznék, hogy éppen eléggé síkossá tette a bőrfelületet a könnyű sminkeléshez, majd a krém és a BB krém együtt szívódott fel. Sminkeléshez nagyon profi páros a Chica tejes krém és a BB krém.

Még aznap este kipróbáltam éjszakai pakolásként. Este lefekvés előtt – arctisztítás után – kicsit nagyobb mennyiséget kentem az arcomra (kb. két borsónyi mennyiséget), majd lefeküdtem aludni. Reggel nagyon meglepődtem, mert amellett, hogy elképesztően puha lett a bőröm, a pórusokat is összehúzta. Mindenkinek ajánlom, aki küzd a tág pórusokkal. Azért volt ez a hatás meglepő, mert az eredeti leírásban nem olvastam ezzel kapcsolatosan semmit. Azt tudni kell a Chica tejes krémről, hogy fő hatóanyaga az előtej, ami jóval több tápanyagot tartalmaz a normál tejnél. Tulajdonképpen koncentráltan kapja az arcbőr a tápanyagokat és a nedvességet.

Néhány nap múlva

Fentebb már írtam, hogy a Chica tejes krém azonnal elvarázsolt, főként amiatt, hogy mennyire könnyű rá sminkelni. A hatásról azonban még igen kevés szót ejtettem. Néhány napig nem láttam túl nagy változást, kivéve reggelenként, ami az éjszakai pakolás hatása volt. Meg is jegyeztem magamban, hogy ha más előnye nincs is, csak egy jó primerhez jutottam, akkor is rendszeresítem ezt a krémet. Azonban négy-öt nappal később szinte váratlanul vettem észre, hogy tapintásra és látványra is sokkal simább, egyenletesebb a bőröm. Olyan volt, mint egy varázslat, mintha egyik percről a másikra történt volna a változás. Valószínűleg néhány napba telt, amíg a bőröm feltöltődött azokkal az értékes tápanyagokkal, amiket a Chica tejes krém nyújtott neki.

Két hét múlva

Ha néhány nap múlva tetszett a hatás, akkor nem is tudom, hogyan fejezzem ki, hogy mit éreztem két hét múlva. Olyan érzés, mintha selyemmel lenne bevonva az arcbőröm. Ez nem az a selymesség, amit az üzletekben kapható általános hidratálók után érzel. Azoknál a selymességet elsősorban az erre rendszeresített parabének okozzák.
A Chica tejes krém esetében a selymességet napok múlva lehetett érezni, és sokkal tartósabb és kellemesebb érzés volt. Valósággal életet lehelt a bőrömbe. Annak ellenére, hogy ránctalanító hatást nem fedeztem fel ezalatt a két hét alatt, valahogy mégis fiatalabbnak néz ki az arcbőröm. Egyenletesebbé vált a színe, a tónusa, és a felszíne is. Ha a Chica tejes krémet használod pár napig, akkor döbbensz csak rá, hogy mit is jelent valójában az, amikor egy arckrém vitalizál.
Még egy rövid gondolatot megjegyeznék. A kamasz lányom is kipróbálta, és azonnal rászokott. Tehát, a Chica tejes krém nem kifejezetten mondható fiatalító krémnek, mégis fiatalít, de ezzel szemben problémás bőrű kamaszoknak is ajánlott. Valójában, minden bőrtípusra és minden korban szebbé teszi a bőrt, mert feltölti azokkal a hatóanyagokkal, amire szükség van.

Frissítés: A Chica y Chico Molang tejes krémet már nem forgalmazzuk, de nézz körül egyéb arctisztítóink közt!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük