Új Benton kozmetikum jelent meg, amit azonnal tesztelnem kellett. Minden Benton készítmény speciális alapanyagokból készült. Fő hatóanyagaik a méhméreg és a csiganyálka. Elég extrém hatóanyagok, a hatásuk még extrémebb. Már az elején pozitív előítélettel kezdtem használni, mivel kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz. Ez bármilyen kozmetikum esetén azonnal felkelti a figyelmemet.

Azt hiszem, nagyon jó tesztalany vagyok. Legalábbis akkor biztosan, amikor regeneráló kozmetikumot kell tesztelnem. Ugyanis az arcbőröm annyira szerencsétlen, hogy mindig van rajta mit regenerálni. Tudom, hogy sokan vagyunk „megáldva” a kevert bőr hátrányaival. Ami nálam pluszban enyhe rosaceával is párosul. Ezt szerettem volna enyhíteni a Benton csiga-méh gyengéd lágy krém készítménnyel. Plusz egy kis ránccsökkentés is mindig jól jön.

Rá is térek a lényegre, hogy mit tapasztaltam a Benton lágy krém használatakor. Később pedig még egy kis plusz infót is írok az optimális hatás elérése érdekében.
Arctisztítás után először a Benton Skin tonert használtam, utána a Benton Eszenciát, majd következett a Benton csiga-méh lotion. Mindegyikből nagyon kis mennyiség kell. Az alábbi fotón láthatod mindegyik készítményt (a Benton koncentrált arckrém a fotón még tégelyben van, de csak a csomagolása változott tubusosra).

El kell, hogy mondjam, hogy ez a pumpás-flakonos megoldás nekem nagyon tetszik. Először is, nem jön ki több a flakonból, mint amennyit szeretnék. Másodszor, nem kell belenyúlnom a krémbe. Ez eléggé fontos, mivel a Benton lágy krém gazdaságos és sokáig kitart. Éppen ezért nem lenne szerencsés kézzel belenyúlkálni. A kezünkön mindig vannak szemmel nem látható mikroorganizmusok. Még közvetlenül kézmosás után is. Így már érthető, hogy miért nem jó belenyúlni a krémekbe. Főleg olyan krémnél kell erre nagyon ügyelni, amiben nincs tartósítószer. Márpedig a Benton készítmények teljes mértékben szintetikus adalékanyag-mentesek. Ennyit a csomagolásról.

Egy pumpányit kezdtem először eloszlatni az arcomon. Mint kiderült, ennyi elég is volt. Furcsa látvány volt először, mert egy fehér réteg képződött a bőrömön, bele kellett masszírozni. Először azt hittem én csinálok valamit rosszul, de aztán rájöttem, hogy ez a Benton lágy krém „vízhiányából” adódik. A krémben egyáltalán nincs víz. A lágy krém hatóanyagainak hordozója a csiganyálka. Tehát, míg más kozmetikumban a víz miatt folyékony az állag, a Benton készítményekben a vizet teljesen kihagyták, azt szűrt csiganyálkával helyettesítették. Ezért annyira tömények és hatékonyak ezek a kozmetikumok.

A lágy krém felkenése után kicsit tapadós volt az arcbőröm. Megvártam, míg teljesen beszívódik és vártam a hatást. Megdöbbentő volt a sebesség. Egy órán belül elhalványultak a rosaceás vöröses foltok. Kb. úgy nézett ki az arcom, mintha BB krémet vagy alapozót tettem volna fel, pedig nem tettem.
A másik megdöbbentő hatást egy-két óra múlva vettem észre. A tág pórusok sokkal zártabbá váltak. A bőrfelszín kiegyenlítődött, tapintásra is sokkal simább lett. Még egyszer hangsúlyozom, hogy mindezt nem napok vagy hetek múlva, hanem még aznap, az első használat után tapasztaltam.

Másnap kicsit aggódtam, mert nem tudtam mennyire lesz könnyű vagy nehéz rá sminkelni. Az előző alkalomhoz hasonlóan megtisztítottam az arcomat, felkentem a Benton Skin tonert és az Eszenciát, majd a Benton csiga-méh lotiont. Kicsit félve vettem elő a BB krémet, mert mint előzőleg már írtam, kicsit tapadóssá válik tőle a bőrfelszín. Őszintén szólva, nem volt könnyű eloszlatni a BB krémet. Kicsit több időt kellett rászánnom, mint általában. Na de a látvány, az megérte a fáradozást. Ha lehet ilyet mondani, a BB krém még természetesebb látványt nyújtott, mint általában.

A másik óriási előny, hogy a Benton lágy krém tapadós mivoltából adódóan, úgy „összekapaszkodott” a BB krémmel, hogy 16 óra múlva, amikor este lemostam az arcom, pontosan ugyanúgy nézett ki, mint amikor elkészítettem a sminket. A BB krémre ez amúgy is jellemző, hogy megtartja az eredeti formáját, de ezúttal még én is meglepődtem. A fotón láthatod a Benton kozmetikumok használati sorrendjét.

Az alábbi videón megtekintheted a Benton kozmetikumok használatát.

És most írnék egy pár szót a „hosszú távú” hatásáról. Azért tettem idézőjelbe, mert két hétről van szó, ami még nem igazán nevezhető hosszú távnak, de az azonnali hatáson azért már túlmutat.
Először is a legfontosabb, hogy a szemkörnyéki ráncokat és a homlokráncokat nagyon szépen kisimította. Ezen túl azonban van még egy óriási előnye. Érezhetően „tömörebbé” vált a bőröm. Ruganyosabb lett és simább a felszíne és a zárt pórusok állandósulni látszanak. Valahogy az egész tartása fiatalosabb lett. Tényleg lekapott rólam pár évet.

Most néhány sort még írnék a Benton kozmetikumok sajátosságairól. Van néhány érdekesség, ami nekünk, európaiaknak még kicsit új.
A Benton kozmetikumokról érdemes tudni, hogy úgy lettek kifejlesztve, hogy együtt használva megsokszorozódik a hatékonyságuk. A Benton csiga-méh gyengéd lágy krémet érdemes a Benton Skin tonerrel és a Benton csiga-méh Eszenciával együtt használni.

A tonerről muszáj írnom egy fontos tudnivalót. A koreaiak egészen mást értenek toner alatt, mint mi. Nálunk megszokott dolog, hogy a tonert egy vattapadra csöpögtetve végezzük el az arctisztítás utolsó lépését. Ezt nehogy megtedd a Benton tonerekkel. A koreai tonerek nem a tisztítás utolsó lépését , hanem a bőrápolás első lépését képviselik. Csak tegyél egy keveset a tenyeredbe és oszlasd el a bőrödön. A toner felkészíti a bőrt, hogy az utána következő ápoló készítmények jobban hasznosuljanak. A felszívódást teszik eredményesebbé. Felejtsd el a vattapadot, pazarlás lenne. Ne az szívja fel a tonert, hanem a bőröd.

A toner után érdemes a Benton eszenciát használni, majd utána vagy a Benton koncentrált arckrémet, vagy a Benton csiga-méh lotiont. A fenti soraimat figyelembe véve láthatod, hogy nekem a Benton gyengéd lágy krém tetszett meg jobban. Azonban a kettő nem zárja ki egymást, akár mind a kettőt használhatod. Valószínűleg gyorsabb és erőteljesebb hatást fogsz elérni.

Mindent összevetve azt gondolom, hogy egy kimagaslóan prémium kategóriás készítményt kapunk alacsony áron.

Kényeztesd bőrödet valódi hatóanyagokkal!

Ez is érdekes lehet...

8 hozzászólás

 1. Tegnap megkaptam a krémet, egy hét múlva beszámolok a tapasztalataimról, kíváncsi vagyok, de csodát nem tett, mint ahogy írják, mert semmivel sem simább a bőröm egy nap alatt, mint ahogyan azt írták!!!!!!

  1. Kedves Erika,
   A visszajelzések alapján egy nap alatt látható a változás, de ez nem azt jelenti, hogy egy nap alatt azonnal 10 évet fiatalodsz, ezt nem is lehet elvárni. Az is elképzelhető, hogy csak te nem látod magadon. Érdekes dolog magunkon figyelni meg a változást, olykor csak a másoktól érkező pozitív véleményekre kapjuk fel a fejünket.

 2. Szia!

  Melyik BB krémet használtad? Honnan lehet színmintákat szerezni, hogy kipróbálhassam? Elfedi a sebhelyes, heges arcbőrt is?

  Köszönöm!

  Eszter

  1. Kedves Eszter,

   Nálam mindig több BB krém van megbontva. Főként azért, mert kevert bőröm van, és elég sokmindentől függ, hogy éppen zsíros vagy száraz. Nyáron jóval zsírosabb, ilyenkor Elisha Coy BB krémet használok http://ambroziakozmetikum.net/elishacoy_bb_krem
   Ősszel és télen, meg amikor valamitől szárazabbá válik a bőröm, vagy megközelíti a normált, akkor Missha Signature-t használok http://ambroziakozmetikum.net/MISSHA-M-SIGNATURE-REAL-COMPLETE-BB-KREM
   Mindegyik BB krém nagyon jól fed, mindemellett nincs maszk hatás. Nagyon elégedett vagyok ezekkel, az alapozóimat már évekkel ezelőtt kidobáltam.
   Mintákat itt találsz: http://ambroziakozmetikum.net/bb-krem-mintak

   További szép napot neked!

 3. Molnárné Berkes Andrea

  Szia:) Azt szeretném megkérdezni hogy , melyik hatékonyabb ? Az esszencia vagy a lágy krém ?
  Előre is köszönöm .

  1. Kedves Andrea,
   Mindkettő nagyon hatékony külön-külön is, de ezek a kozmetikumok úgy lettek tervezve, hogy együtt fejtsék ki a legnagyobb hatást. Én együtt használom a tonert, az esszenciát és a lágy krémet. Emellett hetente kétszer a maszkot. Ha mindenképpen csak az egyiket szeretnéd, akkor állag szerint érdemes választani. A lágy krém az nyilván krém állagú, az esszencia átlátszó zselés. Hamarosan arról is lesz teszt.

 4. Kb. egy hónapja használom a Benton eszenciát és lágy krémet napi rendszerességgel. Azt vettem észre, hogy a szemöldököm közötti ránc, valamint a nevető ráncot mélysége csökkent, a kisebb ráncaim szinte teljesen eltűntek. Meg vagyok vele elégedve. Hamarosan a tonert is megrendelem. 🙂

  1. Kedves Krisztina,
   Nagyon örülök, hogy neked is ilyen jó tapasztalataid vannak. Használd egészséggel, a többi koreai kozmetikummal együtt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük