A fogkrém választás nem egyszerű feladat, és ebben a rengeteg reklám még inkább akadályozza az embereket. Ugye, ismerős az a mondat, hogy „10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja”? A problémám csupán annyi, hogy szinte minden fogkrém reklámnak ez a záró mondata (márkától függetlenül). És ugyebár az képtelenség, egyszerűen lehetetlen, hogy a fogorvosok 90 százaléka minden fogkrémmárka mellett teszi le a voksát, nem igaz?

Az EQ Maxon nano ezüst fogkrém esetében ilyet nem fogsz olvasni. Fogalmam sincs, hány fogorvos ajánlja. Mindenesetre mi leteszteltük, és bevált. Az EQ Maxon nano ezüst fogkrém legelső használatakor az állaga lepett meg legjobban. Leginkább kemény zseléhez tudnám hasonlítani. Más fogkrémeknél nagyon nem szerettem, hogy ahogy rányomtam a fogkefére, szinte azonnal elkezdett befolyni a fogkefe sörtéi közé.

Az EQ Maxon nano ezüst fogkrémnél erről szó sincs. Ennél sokkal töményebb. Egy hirtelen ötlettől vezérelve megfordítottam a fogkefét, rajta a fogkrémmel. Nem történt semmi. Nem esett le róla, nem folyt le. Ez aztán a tömény fogkrém. Riva lányom annyira lelkes lett ettől, hogy ezzel kezdett szórakozni. Meg is örökítette. Itt láthatod a fotót.

A színe volt a másik meglepő dolog, ugyanis az EQ Maxon nano ezüst fogkrémnek nincs színe. Teljesen áttetsző fogkrém. Semmilyen színezéket nem tartalmaz.
Ezután elkezdtem fogat mosni. Az íze és az illata, valami elképesztő. Persze, az ízlések különbözőek. Nekem nagyon bevált. Viszont pár másodperc múlva rájöttem, hogy túl sok fogkrémet nyomtam a fogkefére. Fogmosás után vissza is kerestem a leírást és akkor vettem észre, hogy harmadannyit kell belőle használni, mint más fogkrémekből. Ez volt a plusz bónusz, hiszen nem csak nagyon jó, de olcsó is.

A nano ezüstről írnék még pár szót. A nano ezüstnek antibakteriális hatása van. A nano ezüst részecskék áthatolnak a baktériumok sejtfalán, majd életképtelenné teszik azokat. Így irtják ki a szájüregből fogmosás során az ott tenyésző baktériumokat. A nano ezüst részecskék kb. másfél-két perc alatt fejtik ki hatásukat. Ami éppen optimális, hiszen a fogmosásnak amúgy is két percig kell tartani. A nano ezüst antibakteriális hatása közvetlenül is érződik. Talán te is tapasztaltad már a fogmosással járó ínyvérzést. Sajnos, ez nekem is régóta problémát okozott. Az EQ Maxon nano ezüst fogkrém egy-két nap alatt megszüntette az ínyvérzést. Valószínűleg az együttes hatás is hozzájárul, mivel már régóta EQ Wellbeing nano ezüst fogkefét használok. Éppen összepasszolnak a nano ezüst fogkrémmel.

Tehát, mindent összegezve: Az EQ Maxon nano ezüst fogkrém jó ízű, hatékony és gazdaságos. Érdemes a nano ezüst fogkefével együtt használni, ami szintén nem drágább egy általános fogkefénél. Biztosan nem fogok visszaszokni az üzletekben kapható fogkefékre és fogkrémekre, nekem ez telitalálat.

Legyen neked is egészséges az ínyed és legyenek hófehérek a fogaid!

Tesztelte: Franky Silver

Franky

Frissítés: A EQ Maxon nano ezüst fogkrémet már nem forgalmazzuk, de nézz körül fogápolási termékeink közt.

Ez is érdekes lehet...

3 hozzászólás

  1. Én már régebben használom a fogkefét. Azaz már a másodikat. Arra viszont kíváncsi lennék milyen gyakran célszerű ezt a fajta fogkefét cserélni.

  2. Gyönyörű fizetett cikk. Gratulálok. 🙁

    1. Kedves Gabi!
      Ha nem bánod, hogy erre kérlek, esetleg ki is fejtenéd a véleményed? Ez nem fizetett cikk. Ez egy termékteszt, amit egy olyan ember írt, aki használja a terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük