Azt már régóta tudjuk, hogy a C-vitamin mennyire hasznos  és egészséges mind a testednek, mind pedig a bőrödnek. Nem véletlen, hogy a Victoria Secret legnépszerűbb modelljei is esküsznek a hatására. Számtalan szépségápolási kutatásban szerepelt kiemelkedően. Ez az antioxidáns rengeteget tehet a bőrödért, ha betartasz pár egyszerű szabályt a használatára vonatkozóan.

Mégis pontosan mit is tehet a C-vitamin a bőrödért?

Eltávolítja az elhalt hámsejtjeidet

A C-vitamin sok szempontból elősegíti a bőröd megújulását. Például az elhalt hámsejteket eltávolítja az útból, aminek köszönhetően a bőrápolási rutinod hatásosabbá válik,  javul a kozmetikumaid felszívódása.

Elősegíti a ceramid termelődését, azaz erősíti a bőr védőgátját

A védőgát, aminek az egyik legfontosabb építőeleme a ceramid gondoskodik arról, hogy a bőröd védett legyen. Segít a nedvesség bőrben tartásában, megvédi a környezet károsító hatásaitól. A C-vitaminos szérumok pedig arról gondoskodnak, hogy legyen a bőröd védőgátjának megfelelő utánpótlása ahhoz, hogy ellássa a feladatát.

Gyorsabban gyógyul a bőröd

Az előző két pontnak fontos szerepe van abban, hogy a bőröd a C-vitaminnak köszönhetően gyorsabban gyógyul. Ez mind a hegekre, mind a foltokra, mind a gyulladásra vagy akár a leégés utáni regenerálódásra is vonatkozik. Beavatkozások után is gyakran ajánlják a C-vitaminos szérumokat, hogy a gyógyulás mielőbb bekövetkezhessen.

Csökkenti a gyulladás tüneteit

Amikor a bőrödet túl sok külső hatás éri, elképzelhető, hogy irritálttá válik.  Ilyenkor a C-vitamin az egyik legjobb segítőtársad a bőröd megnyugtatásában, a védőgátad helyreállításában, a revitalizálásban.

A napfény káros hatásait mérsékli

Különösen hasznos a C-vitaminos szérum az esti bőrápolási rutinodban, mert azonnal elkezdi nyugtatni és regenerálni a bőrödet, ahogy felvitted. A napfény káros hatásait is így tudod akár azonnal tompítani. Termelődnek az antioxidánsok, hogy mielőbb semlegesíthessék a szabadgyököket.

Kisebbnek tűnő ráncok és barázdák

Több irányból is segíti a C-vitamin a bőrödet a megújulásban, a ráncocskák csökkentésében, ezért is tudod olyan hatásos lenni a bőr fiatalításában. Termelődnek az antioxidánsok, hogy mielőbb semlegesíthessék a szabadgyököket.

Halványítja a szemed alatti karikákat

Akár a fáradtság miatt van szüksége a bőrödnek egy kis energiára, akár a pigmentek sötétebbek a szemed alatt, egy jó adag C-vitamin lehet a megoldás.

Revitalizálja az arcod

Az egész arcod üdébbnek, frissebbnek, a bőröd tömörebbnek, feszesebbnek tűnik a C-vitamintól. A sebeid gyorsabban gyógyulnak, a foltjaid halványodnak, és javul a többi kozmetikum felszívódása.

Mire ügyelj, amikor C-vitaminos szérumot használsz?

A C-vitamin nagyon érzékeny a napfényre és a hőre, ezért a tárolására nagyon oda kell figyelni. Akár a hűtőszekrényben is nyugodtan tárolhatod, az segít az erejének megőrzésében. Amikor oxidálódik, változik a színe, és nem csak a hatékonysága csökkenhet, hanem akár irritálhatja is a bőrödet. Ezért ne spórolj vele, használd bátran!

Ideális esetben a szérumod C-vitamin tartalma 20% körül legyen. Ennél több szérumot már nem tud annyira jól hasznosítani a bőröd.

A C-vitaminnak ugyan számos jó tulajdonsága van, de szükséged lesz egy jó hidratálóra is mellé, mert önmagában nem elég, hogy a bőröd minden nedvességigényét kielégítse. Különösen hasznos az esti bőrápolási rutinban, hogy „elkezdhesse a kárcsökkentést”.

Amikor a reggeli rutinodba építed be, akkor kiemelten fontos a stabil, megbízható és magas faktorszámú fényvédő használata mellette, hiszen hámlasztó hatása is van, így a bőröd közvetlenebbül van kitéve a napfénynek.

Szeretnénk megadni neked mindent ahhoz, hogy a számodra ideális és a lehető leghatékonyabb bőrápolási rutint építhesd fel, így most jöjjenek azok a hatóanyagok, amik befolyásolják milyen eredménnyel tudod a C-vitamin számtalan jó hatását a saját javadra fordítani.

Mivel ne használd együtt?

AHA és BHA

Az AHA és a BHA mind hámlasztó hatású savak. Amikor mellettük még magas koncentrációban C-vitamint is használsz, könnyen túlhámlasztod a bőröd, amitől az irritált lesz, az érzékenysége fokozódik, pattanások és mitesszerek jelenhetnek meg az arcodon.

Azt jelenti ez, hogy akkor teljesen le kell mondanod az AHA és BHA hatásáról? Egyáltalán nem. Aznap, amikor a C-vitaminos szérumodat használod, ne használd őket. Másnap, amikor AHA-t vagy BHA-t viszel fel, ne használd a C-vitaminos szérumodat. Cserélgesd a napokat aszerint, hogy a bőrödnek mik az aktuális igényei.

Niacinamid

A Niacimamid egyfajta B-vitamin, és a C-vitaminra hasonlóan hat, mint a napfény vagy a hő. A színe sárga lesz, és elveszti a hatását. Irritálhatja a bőrödet. Néhány termékben mégis benne van mind a kettő. Ilyenkor az arányok és a többi hozzávaló ideálisan egészíti ki egymás hatását. Itt is az a szabály, mint az előbb. Ha nem együtt, hanem egymást felváltó napokon használod a niacinamidos krémedet, akkor nem befolyásolják negatívan egymás hatását.

Benzoil Peroxid

A Benzoil Peroxidot leginkább a pattanások elleni termékekben használják, főleg mert hatásos baktérium ölő. Ugyanakkor szárít, és elősegíti a szabad gyökök képződését. Ha együtt alkalmazod a C-vitaminos szérumoddal, az elveszti a hatását, és a bőröd irritálódik.

Kollagén

Talán meglepő, de ha együtt használod őket, akkor nagyban rontják egymás hatását. A kollagén a C-vitamintól megkeményedik, és nem tud a bőrbe bejutni. De nincs semmi veszve, a teljes bőrápolásban attól még használhatod, mind a kettőt, sőt a megfelelő termék kombinációkkal a bőröd saját kollagén termelését a C-vitaminos szérum segít felturbózni.

Mivel használd együtt?

C-vitamin + E-vitamin = Antioxidáns bomba

Az egyik legjobb szimbiózis. Nagyban segítik egymás mély felszívódását, és az antioxidáns hatásuk is jóval erősebbé válik. A napsugarak káros hatásait is csökkentik. A bőröd revitalizáltabb, erősebb, egészségesebb és hidratáltabb lesz.
Hatásos kombináció: PURITO Pure C vitaminos szérum + It’s Skin POWER 10 Formula VE Effector Nutri Knight szérum.
A bőrödön lévő foltoknak és elszíneződéseknek ez egy gyilkos kombináció.  Arbutin abban nagyon jó, hogy megelőzze a foltok kialakulását, növekedését. A C-vitamin pedig halványítja őket.

C-vitamin + Arbutin = Egységes és ragyogó bőr

Hatásos kombináció: PURITO Pure C vitaminos szérum + Missha Super Aqua Sejtmegújító csigakrém
Hatásos kombináció: PURITO Pure C vitaminos szérum + Benton csiga – méh esszencia

C-vitamin + Peptidek = ellenálló, egészséges bőr + kollagénbomba.

Amikor együtt használod őket, a bőröd megerősödik, a kollagén termelés nő, az arc tömörebbé, a védőgát erősebbé válik.
Hatásos kombináció: PURITO Pure C vitaminos szérum + Coxir Intensive EGF Peptide arckrém

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük