Franciaország és Japán után manapság már Korea számít a szépségipar egyik vezető szegmensének. Az átlagos koreai nő legalább 10 kozmetikai terméket használ naponta, komplett bőrápolási rutinjaik vannak, s a szép bőr misztikuma és filozófiája az 1600-as évekre nyúlik vissza.
Az elmúlt években Korea volt a szempilla hosszabbítás nagyágyúja és a BB krémek is nekik köszönhetik a sikerüket.

Vannak olyan kozmetikai összetevők, amik (hacsak nem allergiás valaki rájuk) mindenképpen előnyünkre válnak a bőrápolás során. A koreai kutatások folyamatosan ezeket, illetve ezek leghatékonyabb felhasználását kutatják.

Íme, amik csodás tesznek a bőrrel:

Zöld tea

Ezt a természeti csodát már régóta számon tartják a számtalan egészségügyi és szépségápoló előnye miatt, s a koreai AmorePacific márka is teljes erőbedobással dolgozik rajta, hogy tökéletesítse a termékeiben. A tudományos kutatásai elsődleges célja, hogy hogyan lehet a legtöbb összetevőt kinyerni az értékes gyógynövényekből. Mint kiderült az EGCG nevű antioxidáns, mely az egyik leghatékonyabbnak számít, csakis a zöld teában található meg. A zöld teát a koreai Jeju szigeten termesztik, mely híres a csodálatos klímájáról és az ottani levegő és talaj tisztaságáról.

A Miért érdemes napi szinten zöld teát fogyasztani című cikkben még többet olvashatsz a zöld tea fantasztikus egészségre gyakorolt hatásairól!

Ginseng

Koreában igen nagyra tartják a ginsenget. A növény gyökere csodálatos bőrápoló, fiatalító hatása van a bőrre, segít helyreállítani a bőr vízháztartását, egyensúlyát és csökkenti az öregedés jeleit és a pigmentációt. A koreai Sulwhasoo márka fő középpontjában a ginsengből készült kozmetikumok állnak.

Ha szeretnél tájékozódni a nálunk megtalálható ginseng-es kozmetikumokból, kattints ide!

A bőrápolás tudománya a tiszta bőr elérésében van. Gyakorlatilag az összes koreai bőrápoló terméknek és fejlesztésnek a célja a ragyogó és tiszta arcbőr elérése. A bőr tónusának kiegyenlítésére fókuszálnak. Az Amarta, az egyik legújabb márka is így debütált az Államokban.

Nagy teljesítményű hámlasztók

A koreai nők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megtámogassák a bőrük megújuló képességét, s erre rengeteg olyan termékük van, melyet otthon is lehet használni. Ezen kívül nyilvános fürdőik vannak, ahol szakértő kezek részesítik gondos ápolásban a bőrüket. A fürdőik mintájára New York-ban és Texas-ban is kezdenek elterjedni ezek a szépség paloták.

Úgy érzed a bőrödnek igazi megújulásra van szüksége? Nézz szét hámlasztóink között!

Pumpás adagoló

Nem tűnik nagy számnak, de valójában hatalmas innovációnak számítanak a pumpás fejű kozmetikumok. Mi teszi annyira különlegessé ezt a fajta csomagolást? Az, hogy megvédi a terméket attól, hogy szennyeződések kerüljenek bele. Plusz, lehetővé teszi, hogy az adagolás mindig tökéletes mennyiségű legyen.

Amikor figyelmet fordítunk olyan apróságnak tűnő dolgokra, mint, hogy áttanulmányozzuk a kozmetikumok összetevő listáját, vagy olyan kiszerelést választunk, ami segíti a bőrápolást, máris egy újabb lépést tettünk a felé, hogy tudatos bőrápolókká válhassunk!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük